aambeien en bevallen

Discussie in 'De bevalling' gestart door jikke, 28 aug 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. jikke

  jikke Actief lid

  7 dec 2006
  427
  0
  0
  friesland
  Hallo,
  heb even een vraagje:
  Wie van jullie heeft/had aambeien en ging toen bevallen. Heb sinds vandaag aambeien en loop 2 dagen overtijd. Ben bang dat de aambeien dan nog erger worden tijdens het persen.

  En heeft iemand tips zodat de pijn minder wordt van de aambeien. kan er zelfs niet van slapen.

  Groetjes, Jikke
   
 2. Kiwi1

  Kiwi1 Fanatiek lid

  26 dec 2007
  4.849
  0
  0
  Curanol helpt tegen aambeien. Ik zou het heel snel gaan halen en hopen dat het voor de bevalling minder wordt. Want door de bevalling (persen) krijg je vaak meer aambeien en wordt het nog pijnlijker.

  Ik had tijdens de bevalling flinke aambeien opgelopen en Curanol hielp bij mij heel snel.
   
 3. Bri

  Bri Niet meer actief

  Reken er maar op dat ze inderdaad erger worden door het persen.... Ik kreeg ze ook in de zwangerschap en na de bevalling zat er een hele tros. Smeren helpt wel tegen aambeien die er al zitten, maar voorkomt nieuwe niet.

  (en om eerlijk te zijn: na de bevalling had ik nog de meeste pijn van die aambeien, de hechtingen heb ik nooit gevoeld.... gelukkig duurde dit maar een paar dagen)
   
 4. Minke24

  Minke24 Fanatiek lid

  18 aug 2007
  1.346
  0
  0
  Hier exact hetzelfde verhaal als bij Bri. Ook geen last gehad van m'n hechtingen, maar die aambeien... paar dagen smeren met Curanol en de tabletten erbij slikken en 't was over.
   
 5. wendyp

  wendyp Niet meer actief

  Ja kan hier over meepraten. Sasha lag gigantisch op mn darmen, obstipatie van hier tot aan de hoek, zelfs dat laxeermiddel (kan zo even niet op de naam komen) hielp niet meer. Ben met 40 weken en 4 dagen bevallen. Nou moest ik ook in 1 perswee bevallen, want het ging niet goed met Sasha. Nou, heb geperst voor het leven, ik denk dat het er zo'n 4 a 5 cm uithing na de bevalling. Met curanol was het na 2 weken bijna helemaal weg! Ik had ook geen last van mn hechtingen.
   
 6. debbie2007

  debbie2007 Fanatiek lid

  18 sep 2007
  1.397
  0
  0
  had ze al voor de bevalling en na de bevalling enorm erg door het persen. goed pijnlijk, maar niet te voorkomen. dat gaat gebeuren, punt.

  ga na de bevalling serieus met de medicatie aan de gang, lees de bijsluiter en doe wat er staat.
  in mijn geval was dat de aambeien handmatig terugduwen (ga evt in een badje met warm water zitten om te ontspannen) en inwendig ook die troep aanbrengen, dan ben je er zo vanaf (tenminste, als je voor de grote boodschap moet is het weer even piepen, maar dat is een kwestie van goed verzorgen).
  enne, niet denken dat het genant is, volgens mij hebben enorm veel vrouwen last van aambeien hoor tijdens en na de bevalling.
   
 7. jikke

  jikke Actief lid

  7 dec 2006
  427
  0
  0
  friesland
  oh, maar ik vind dit helemaa geen genant onderwerp. Ik heb zelf ook nog de ziekte van crohn, en daardoor krijg je soms ook hele smakelijke verhalen :) :)
  jikke
   
 8. wendyp

  wendyp Niet meer actief

  En? hoe is het gegaan met de bevalling en je aambeien?
   

Deel Deze Pagina