Advies nodig. Inenten of niet? (BMR)

Discussie in 'Vlinder lounge' gestart door Luvv, 4 okt 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Luvv

  Luvv Fanatiek lid

  27 okt 2010
  2.800
  0
  36
  Even in t kort:

  In juli na 32 weken onze prachtige dochter verloren. Allerlei onderzoeken laten doen.

  Uit bloedonderzoek gebleken dat ik te weinig antistoffen heb tegen rode hond. Wel ingeënt op jonge leeftijd. Nu geeft gyn aan dat t verstandig is om te laten inenten voor ik weer zwanger raak. Consequentie is wel dat ik 3 maanden niet zwanger mag worden.

  Ik zit hier zo enorm mee. Vind t zo zonde om die maanden weg te gooien! Ik wil zo graag weer zwanger raken en als ik pas in januari weer mag proberen wordt t leeftijdsverschil met m'n oudste ook zo groot.
  Echt het klinkt misschien suf maar ik zit hierdoor helemaal in de put. Het liefste zou ik de prik gewoon niet nemen. Ik heb zoiets hoe vaak komt rode hond nou nog voor?! Vrijwel nooit meer. Aan de andere kant ga je je natuurlijk enorm schuldig voelen als je toch geïnfecteerd raakt.
  Hoe zouden jullie hiermee omgaan? Het schiet op deze manier gewoon niets op voor mijn gevoel en ik wil t zo graag :(
   
 2. Caruli

  Caruli VIP lid

  15 nov 2007
  31.277
  1
  0
  Gezinsmanager
  Noord - Brabant
  Ja lastig meid.
  Snap je gevoel, je wilt zo graag door.
  Maar aan de andere kant loop je misschien een risico..
  Ik zou zeggen als je voor safe wil gaan moet je het doen.
  Dikke knuffel meid.
   
 3. Vlinder84

  Vlinder84 Niet meer actief

  Ik heken je dilemma, alleen ging het bij mij om een ernstig B12 tekort en moest dit eerst 3 maanden aangevuld worden icm andere vitamines o.a. hoge dosis foliumzuur. En een ander vindt 3 maanden niet lang. Maar als je net een kindje verloren bent kun je aan bijna niets anders meer denken dan aan nieuwe hoop, naast het pijnlijke rouwproces. En toch, ik zou het doen denk ik. De kans is idd heel klein, dat was bij ons ook zo. Maar zwanger zijn zal straks moeilijk zijn, onzeker. Ik denk dat dit wat onzekerheid weg kan nemen, waardoor je er iets rustiger in kunt gaan. Het is echt een dilemma :( Veel sterkte met je beslissing *knuffel*
   
 4. Luvv

  Luvv Fanatiek lid

  27 okt 2010
  2.800
  0
  36
  Ik weet dat t beter is t gewoon te doen maar ik baal er zo van dat ze er nu pas mee komen. Waarom niet meteen?? De bloeduitslagen waren heel snel binnen. En waarom is dit tijdens mijn 1e zwangerschap niet ontdekt? Dan had ik die inenting al lang gehad. Nu zijn we straks weer een half jaar verder en hoe lang duurt t dan nog voor ik zwanger raak?! Het lijkt echt alsof alles tegen zit bij ons. Zulke kleine percentages en wij maken ze allemaal mee. BBZ, kindje verloren en dan nu dit weer.... Waarom zit t niet even een x mee. Ik snap t niet :(
   
 5. ratatosk

  ratatosk VIP lid

  16 mrt 2010
  5.429
  0
  0
  Dit testen ze toch al aan het begin van je zwangerschap?
  Heel eerlijk, als er toen uitgekomen is dat ik antistoffen had dan zou ik geen nieuwe prik nemen. Behalve als dat zeker weten een groot risico met zich meebrengt voor een zwangerschap maar dat maak ik niet uit je vraag op.
   
 6. Luvv

  Luvv Fanatiek lid

  27 okt 2010
  2.800
  0
  36
  Ja ik begrijp ook niet waarom ze er nu pas meekomen en niet tijdens mijn beide zwangerschappen. Las op internet ook nog dit artikel van de GGD en omdat ik wel ingeënt ben vroeger lijkt t risico zo klein. In 2010 is er ook nog s geen enkele patiënt bekend met rode hond dus vraag me af of het niet een beetje overdreven is allemaal.
   
 7. Luvv

  Luvv Fanatiek lid

  27 okt 2010
  2.800
  0
  36
 8. Luvv, mij is uitgelegd dat tijdens een vorige zwangerschap je nog genoeg antistoffen kan hebben gehad maar dat dat nu dus te weinig kan zijn geworden. Het neemt nl steeds iets meer af door de jaren. Ik had bij mijn zoon nog voldoende, bij dochter* op de grens en nu te weinig.
  Hier kwamen we er pas achter toen ik al 10 weken was, maar heb me nooit echt druk gemaakt omdat rode hond amper voorkomt. Ik ben banger voor de vijfde ziekte, dat is net zo gevaarlijk voor je ongeboren kind en daar krijg je geen inentingen tegen.
  Succes met je keuze meid, denk er goed over na!
   

Deel Deze Pagina