Afleren likken pup

Discussie in 'De lounge' gestart door Jel, 5 mrt 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Jel

  Jel Niet meer actief

  Onze puppy is er één die graag overal aan likt. Ze is altijd zo blij en enthousiast als ze je ziet en als je haar optilt. Ze wil dan in je gezicht likken etc.. maar ik laat dat niet toe. Dat vind ik vies. Ook wanneer ze aan mijn handen wil likken. Ik doe dan mijn gezicht opzij of ik druk haar koppie iets aan de kant.

  Gisteren kregen we visite en ons hondje zat even op de bank tussen ons in. Ineens zegt de visite: "vind je dat normaal dat ze dat doet?" Ik was me van geen kwaad bewust en terwijl hij dat zij keek ik naar haar en zag dat ze een paar likjes op de bank deed. Ik dacht eerst: "waar bemoei je je eigenlijk mee? Dit is ons huis!" Maar ik vind het ook vervelend als anderen dit vies vinden. Niet dat ik het lekker vind, maar ze doet het wel vaker, dat ik er eigenlijk aan gewend ben en het me niet eens meer opvalt. Normaal ben ik iemand die veel de handen wast en hygiënisch te werk gaat, dus baalde er best wel van dat iemand mij er op aansprak dat ie het eigenlijk vies vond wat de hond deed.

  Hoe leer ik dus af dat een hond likt aan meubels etc...? Iemand enig idee?
   
 2. Naomi86

  Naomi86 Bekend lid

  28 nov 2011
  806
  0
  16
  fulltime mama en huisvrouw
  gemeente Buren
  als je ziet dat de pup ergens aan likt, koppie wegduwen en er het commando niet likken aan toevoegen. mijn jack russell deed dit ook altijd en nu hoef ik alleen maar te zeggen niet likken en ze houd er mee op.
   
 3. Jel

  Jel Niet meer actief

  Ok, heel simpel dus eigenlijk... ik moet zelf ook nog veel dingen leren hoor. We zitten nu ook op hondencursus voor haar, het is ons eerste hondje. Maar ik ga het onthouden, dankjewel! :)
   
 4. mama van Marit

  mama van Marit Niet meer actief

  Pups likken aan de mondhoeken van hun moeder om a eteten te krijgen en b om aan te geven dat ze onderdanig aan haar zijn. In de meeste gevallen kan een pup niet bij onze mond. Wel bij de handen en die lijkt ook op een bek in de ogen van de pup. Een ouder dier pakt de jonkies met de bek en het eten ook. Wij doen dat met onze handen. De ene hond likt meer als de ander. Meesral als ze ouder worden wordt dit gedrag minder.
   
 5. Jel

  Jel Niet meer actief

  Volgens mij word dit gedrag idd al ietsje minder. Ze is nu bijna een half jaar.
   
 6. Naomi1971

  Naomi1971 Bekend lid

  21 okt 2010
  740
  0
  16
  woonbegeleidster gehandicaptenzorg
  home sweet home
  Misschien hebben ze op de puppy cursus ook nog wel goeie tips voor je. Zou in ieder geval wel blijven zeggen "niet likken" als ze likt. Het kwartje gaat vanzelf eens vallen dan.
   
 7. Cryptonism

  Cryptonism Fanatiek lid

  6 feb 2012
  4.310
  0
  0
  NULL
  NULL
  Ik ben erg van Cesar Millan. Niet teveel met stem maar een ferme 'sss' en knip met de vingers. Eerste paar keer moet je hem een por geven (niet half doodslaan maar een por dus) zodat ie dat ook weet en daarna is het snel afgeleerd.

  Diverse honden mee getraind op deze manier. Ook een die idd overal aan wilde likken. Was met 15 minuten over.
  Inmiddels train ik onze Duitse herder pup ook zo.

  Het voordeel van 'sss' en knip vingers is dat er geen intonatie aan hangt. Jouw 'niet likken' kan strikt klinken, geirriteerd klinken, vrolijk klinken noem maar op. Daarom vind ik dit persoonlijk beter werken.

  Succes :)
   
 8. Jel

  Jel Niet meer actief

  Dat heb ik nu ook geleerd op de hondencursus, dat we bepaalde geluidjes moesten verzinnen, bijvoorbeeld als je verder wilt lopen als ze buiten aan het snuffelen is. Dan maken we een soort klak met de tong. De vrouw van de hondencurus gaf ook al aan dat als ik zou zeggen: "Kom!" het iedere keer anders kan klinken, dus de ene keer boos, en de andere keer vrolijk. Een "klak klak" met je tong klinkt altijd hetzelfde.

  Ik zal weleens kijken wat het beste gaat werken bij ons pupje.
   

Deel Deze Pagina