alcohol en zwanger worden

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door snoebeltje, 7 mrt 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. snoebeltje

  snoebeltje Bekend lid

  3 mrt 2009
  912
  0
  0
  Ik werk in de psychiatrie
  Haarlem
  Hallo allemaal, misschien is er wel al een onderwerp hierover, maar hier toch mijn vraag:
  Voordat jullie zwanger worden/werden, drinken/dronken jullie dan wel nog eens een glaasje alcohol?
  Of lieten jullie de alcohol staan zodra jullie besloten hadden voor een kindje te gaan?
  Ik ben benieuwd naar jullie ideeen hierover!
   
 2. SeaShell

  SeaShell Niet meer actief

  ik dronk sowieso nooit, maar ik zou nooit alcohol hebben gedronken tussen mijn ei en ongi.. stel je bent zwanger dan weet je dit pas 2 weken na je eisprong en kan je dus al 2 weken alcohol gedronken hebben met alle gevolgen van dien ( misschien)

  volgens de FAS site kan je foetus al schade oplopen van een paar glaasjes alchol zonder dat je zat hoeft te zijn.

  vooral in het beginstatium vinden er delingen plaatst bij de baby en worden alle orgaantjes aangemaakt en alcohol kan daarbij dus schade aanrichten, met kans op een FAS kindje

  http://www.fasstichting.nl/FASD/p_wat.php

  Alcohol vermindert de vruchtbaarheid, verhoogt de kans op miskramen, en veroorzaakt hersenbeschadigingen en geboortedefecten [1]. Prenatale blootstelling aan alcohol kan leiden tot cognitieve beschadigingen, leerproblemen en verstandelijke handicap en ook tot gedragsafwijkingen zoals ADHD en autisme. Slechte motorische coƶrdinatie komt vaak voor. Moeilijkheden met het beoordelen en begrijpen van sociale situaties dragen bij aan lange termijn gevolgen zoals werkeloosheid, psychiatrische problemen en criminaliteit [2]. Zelfs matig alcoholgebruik of een avond doorzakken kan permanente schade toebrengen [3-5].
   
 3. happymama

  happymama Niet meer actief

  ik dronk wel gewoon lette alleen wel op na dat ik me ei had gehad ! je kan dan immers wel zwanger zijn !
  ik dronk dan soms toch een rosetje maar ging me niet lam zuipen !
  maar jah als je meteen moet stoppen wil zeggen dat je nooit meer kan drinken en wie weet hoelang t nog duurd !
  dus zou zeggen drink een beetje met mate en vooral na je ei
   
 4. mamatje24

  mamatje24 Fanatiek lid

  10 sep 2008
  1.236
  0
  0
  Ik heb wel altijd gedronken omdat ik altijd zoiets had van dat je nooit van te voren weet hoe lang het kan duren en van wat ik altijd begrepen had is na je eisprong je bevrucht eitje eerst op weg om zich in te nestelen en pas aan het begin van wanneer je menstruatie zou moeten beginnen is het eitje volledig ingenesteld en wordt de placenta en en dooierzak gevormd waaruit het vruchtje de bloedlichaampjes kan vormen en vanaf dan pas een bloedband met je krijgt waardoor de dingen wat jij tot je neemt bij het vruchtje kan komen, voor die periode heb je nog geen bloedband met je vruchtje.

  Dus ja, vanaf het moment dat ik een positieve test in handen had dronk ik niet meer. Overigens heb ik me nooit lam gezopen of wat dan ook. Ben gewoon een gezelligheidsdrinker (1x per week of verjaardag o.i.d.)
   
 5. Rosado

  Rosado Niet meer actief

  IK ben nu sinds december gestopt met de pil, maar drink nog wel gewoon. Zoals hier al eerder werd gezegd, wie weet duurt t nog wel een jaar tot ik zwanger ben en dan heb ik dus al die tijd mijn o zo geliefde wijntje laten staan. Zodra ik een positieve test in handen heb stop ik wel direct, maar aangezien ik heb begrepen dat je de eerste 2 weken v/d zwangerschap nog geen bloedband hebt met je kindje drink ik nog wel gewoon tussen mijn ei en mijn ongi.

  Maar je moet gewoon doen waar je je het beste bij voelt. Een vriendin van mij probeert ook zwanger te worden en die drinkt helemaal niet meer, omdat zij zich daar beter bij voelt.
   
 6. Laus85

  Laus85 Actief lid

  7 nov 2008
  234
  0
  0
  Tandarts assistente
  Zuid-Holland
  Vanaf het moment dat wij hebben besloten om voor een kindje te gaan heb ik niks meer gedronken.
  Soms wel saai en zeker als de lente en zomer er weer aan komt en het mooi terras weer is maar ik blijf bij mijn standpunt.

  Maar 1 glaasje alcohol kan vast geen schade aanrichten.
   
 7. Stacey88

  Stacey88 Bekend lid

  28 okt 2008
  526
  0
  0
  Limburg
  Ik Dronk normaal ook nooit, maar met Nieuwjaar heb ik wel een paar glaasjes breezer gedronken. (Niet dat ik me stomdronken heb gezopen) een glaasje of 4 was het maar. En ik heb ook gewoon gerookt tot dat ik wist dat ik zwanger was.
   
 8. Brix

  Brix Fanatiek lid

  25 jan 2009
  1.969
  0
  0
  Ik ben sowieso geminderd met alcohol sinds we bezig zijn. Tussen mijn eisprong en menstruatie (nu dus) drink ik niet, ik neem heel soms hooguit 3 slokjes uit het glas van mijn vriendje, voor de smaak. Als ik straks net ongesteld ben geworden, zal ik wel weer wat drinken, want je weet nooit hoe lang het gaat duren voordat ik zwanger ben. Bij een positieve test zal ik geen druppel meer aanraken.
   
 9. Weetjewel

  Weetjewel Actief lid

  27 mei 2008
  475
  0
  0
  Ik drink af en toe nog steeds mijn wijntje, we zijn ondertussen alweer bijna 1,5 jaar bezig. Je weet toch niet hoe het loopt, is voor mij hetzelfde als rauw vlees eten.
  Het is trouwens niet zo dat ik mezelf klem zuip, maar 2 of 3 wijntjes.. Heerlijk!
   
 10. snoebeltje

  snoebeltje Bekend lid

  3 mrt 2009
  912
  0
  0
  Ik werk in de psychiatrie
  Haarlem
  Het is zo te zien wel een onderwerp wat speelt, ik ben gelukkig niet de enige dus die daarover in dillemma zit. :) Dank voor jullie reacties!
  Ik let er op, drink niet zomaar tussendoor. Maar gisteren bijv hebben we mijn vader meegenomen uit eten en heb ik wel 2 wijntjes op. Ik had het er ook met mijn moeder over; zij zei dat ze gewoon heeft gedronken totdat ze wist dat ze zwanger was, en dat het ook negatief kan werken als je er te geforceerd mee omgaat... ;) Stress schijnt ook negatief te werken op de snelheid van zwanger worden.
  Ik denk dat ik het zo blijf doen zoals ik het nu doe: een wijntje of 2 als ik uit ben, en verder helemaal stoppen als ik zwanger ben. We zijn net 2 maanden bezig dus t kan nog wel een jaar duren... :confused: K zou t voor mezelf erg geforceerd vinden als ik nu al helemaal niet meer zou drinken.
  Bedankt allemaal enneh.. de discussie blijft natuurlijk open he. :)
   
 11. beverly

  beverly Actief lid

  28 jan 2008
  294
  0
  0
  Ik heb ook gewoon gedronken toen ik nog niet wist dat ik zwanger was.
  Helemaal in het begin hield ik ook overal rekening mee, maar als het dan wat langer gaat duren wordt het zwanger worden door alle ontzeggingen een soort van obsessie.
  In de maand dat ik zwanger werd heb ik voor het eerst sinds een jaar weer eens gedronken als een bouwvakker, moet ook zeggen dat door het klusschema (mannetje was veel weg) ik ook niet het kleinste beetje hoop had dat het die maand zou lukken.
  Rond de innesteldatum ben ik dus een keer behoorlijk teut geweest en met kerst ook wel een roseetje gedronken oke +_ 3/4.
  En juist deze rare maand is het gelukt dus zo zie je maar......................
  Niet dat ik hiermee wil zeggen dat drinken goed is hoor ....hahaha

  En ben nadat ik het wel wist gelijk geheel gestopt met drinken van alcohol.
   
 12. snoebeltje

  snoebeltje Bekend lid

  3 mrt 2009
  912
  0
  0
  Ik werk in de psychiatrie
  Haarlem
  precies, zo zie je maar.
  De natuur is wat dat betreft toch niet te sturen, hoe graag je dat ook zou willen.Mijn nichtje had minder dan 1 procent kans om zwanger te worden en was al begonnen met het traject van ivf. Wordt ze toch op de natuurlijke wijze zwanger! Nu al 13 weken! Zo zie je maar. En zo ga ik ook maar over dat wijntje denken als ik er een drink:
  Ik moet er gewoon niet te gefrustreerd mee om gaan.
  En ik zuip me nooit meer lam eigenlijk dus dat zit wel goed. ;)
   
 13. Vlinderbloem

  Vlinderbloem VIP lid

  27 mrt 2008
  6.718
  37
  48
  Ik heb echt nergens rekening mee gehouden voor de positieve test. Bij mijn oudste dochter (bijna drie) ben ik zelfs pas gestopt met roken toen ik de positieve test in mijn handen had. Slim? Misschien niet. Maar je weet nooit hoe lang het duurt voor je zwanger bent, ik had er echt geen zin in om al als een zwangere te gaan leven voor het zover was.
   
 14. Marieke1983

  Marieke1983 Niet meer actief

  ik ben gestopt met alcohol en mijn grote liefde filet americain op de 1ste dag van een nieuwe cyclus..
  alleen kwam die cyclus maar niet en was ik al zwanger! :D
   
 15. Elke1984

  Elke1984 Niet meer actief

  Ja, dan zwemmen de visjes de verkeerde eileider in... :rolleyes:  ;)
   
 16. Elke1984

  Elke1984 Niet meer actief

  Dankzij de Clomid weet ik wanneer ik m'n eisprong heb en drink ik enkel alcohol voor m'n eisprong.
  Daarvoor dronk ik geen alcohol meer sinds we probeerden zwanger te worden. Ik drink mss 3 glazen wijn per jaar dus het is niet echt een opoffering... :p
   
 17. snoebeltje

  snoebeltje Bekend lid

  3 mrt 2009
  912
  0
  0
  Ik werk in de psychiatrie
  Haarlem
  :) wat een mooie reacties, n beetje relativeren, FIJN ;) !
   
 18. Zora

  Zora VIP lid

  12 jun 2007
  11.371
  0
  36
  Ja of de zaadkwaliteit wordt in een keer weer super goed als je er niet mee bezig bent. :rolleyes:

  Hier trouwens gewoon af en toe een paar wijntjes, ben al 25 maanden bezig en vind een wijntje af en toe heerlijk. Het leven gaat door he!
   
 19. snoebeltje

  snoebeltje Bekend lid

  3 mrt 2009
  912
  0
  0
  Ik werk in de psychiatrie
  Haarlem
  Da's waar...
   
 20. Racegirl

  Racegirl Niet meer actief

  Ben net terug van een geweldige skivakantie, nou ik heb wel wat gedronken daar. Ik ben nu nog niet zwanger dus ga ik me daar ook nog niet naar gedragen maar goed dit is persoonlijk natuurlijk en iedereen doet het op zn eigen manier. Als ik zwanger zou zijn zou ik ook geen druppel meer drinken. Mijn zwangere vriendin dronk gewoon heel af en toe een wijntje tijdens de zwangerschap, als ze uit eten ging ofzo en dan echt maar 1. Tja ieder voor zich hoor. In het begin lette ik overal op maar nu heb ik zoiets van ach ik zie het wel.

  Succes allemaal
   

Deel Deze Pagina