Alkalische fosfatase verhoogd

Discussie in 'Gezondheid' gestart door Que, 23 apr 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Que

  Que Niet meer actief

  Vandaag bloed laten prikken ivm ernstige jeuk over hele lichaam.
  Ze hebben voor de leverfuncties geprikt.

  Nu is mijn Alkalische Fosfatase verhoogd. Hoort tot 120 te zijn die van mij 267.

  HA was er niet dus kon niet vragen of het veel te hoog is en VK mag ik na half 8 terug bellen, ze was bezig en dan had ik de VK die wilde dat ik bloed ging prikken. Zij wist het namelijk niet.

  Heeft iemand hier ervaring mee?????
   
 2. appelsientje

  appelsientje Fanatiek lid

  5 mei 2007
  1.312
  0
  0
  via google op wikipedia:

  Alkalische fosfatase (AF) is een enzym dat in een klinisch chemisch laboratorium bepaald wordt. Het in het bloed aantoonbare AF is hoofdzakelijk afkomstig van leverparenchym, galwegepitheel en osteoblasten. In mindere mate wordt het ook geproduceerd door darmepitheel, placenta en nierweefsel. Alkalische fosfatase wordt dan ook aangevraagd bij de diagnostiek en het vervolgen van leveraandoening, galweg problemen en botziekten. Als naast een verhoogde concentratie alkalische fosfatase ook een verhoogd gamma-glutamyl transferase wordt gemeten kan er sprake zijn van een leveraandoening, terwijl bij een geïsoleerde alkalische fosfatase verhoging sprake kan zijn van een botziekte. Verhogingen van het AF in het bloed die niet met "ziekte" zijn geassocieerd worden gezien tijdens de zwangerschap en in de herstelfase na botbreuken

  Gezien de laatste zin, denk ik dat het vrij normaal is dat deze tijdens de zwangerschap verhoogd is. Netzoals dat het cholesterol bij een zwangere altijd hoger is. Maar misschien heb je de verloskundige al gesproken.
   
 3. Renske80

  Renske80 Nieuw lid

  28 apr 2010
  1
  0
  0
  gehandicaptenzorg
  Gelderland
  Ja, ik heb er ook ervaring mee.
  In de laatste 2 maanden van mijn zwangerschap kreeg ik een leverfunctiestoornis. Als ik dit zo lees vrees ik voor jou hetzelfde. Google maar eens op zwangerschapsjeuk. En laat je doorverwijzen naar de gyneacoloog. DAn kom je onder behandeling voor je jeuk. Voor velen is dit erg onbekend. Ik had de ICP-versie, die is heel zeldzaam. Ik heb mijn Gyn veel erover verteld wat ik van internet haalde. ER is een brochure te downloaden. Heb ik net gedaan.
  Ik heb hiermee te maken gehad vanaf juni 2008. In juli 2008, na ruim een maand werd ik pas gediagnosticeerd erop. Door maar door te vragen en weer bloed te laten prikken. Blijkbaar is het erg lastig om te zeggen wat hetis.
  ze zeggen dat het na de zwangerschap over is. Ja, dat duurde bij mij (maar ik had ICP in ernstige vorm) 2 maanden.
  Ik hoop je hier mee te helpen en als je meer wilt weten mag je me altijd mailen. Groeten Renske en succes met de laatste weken.
   
 4. Que

  Que Niet meer actief

  renske80

  Ow nou zal vandaag eens even gaan kijken. Ik wordt echt gek van die jeuk!!!! Kijk een klein beetje vindt ik niet erg, maar lig hele nachten wakker van de erge jeuk onderop mijn voeten en handen. Heb het ook op mijn benen buik borsten en rug maar die is minder zeg maar.

  Mijn vk heeft contact gehad met mijn gyn en die zeiden ow het is niet zo erg als die waarde verdubbelt is. Ik heb 14 mei weer een afspraak bij de gyn en as maandag bij de vk dus de vk krijgt het weer te horen. Ze hebben toen aangeraden die methogel te gebruiken, maar dat helpt 1 of 2 min.
   

Deel Deze Pagina