Alles op het laatste moment

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door MIss X, 7 jun 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. MIss X

  MIss X Fanatiek lid

  13 dec 2006
  2.063
  0
  0
  onderneemster
  Amsterdam
  In het begin van deze zwangerschap was ik ervan overtuigd dat ik dit keer alles relax op tijd af zou hebben.
  Bij mijn vorige zwangerschap gingen we nog verhuizen met 30 weken en was met 37 weken de kamer pas klaar en een week van tevoren hingen de gordijnen pas.
  Toen ik het ziekenhuistasje inpakte kwam ze ook gelijk diezelfde nacht met 38.5 week. (uiteindelijk wel thuis bevallen ;) )

  Dit keer wilde ik het anders maar is uiteindelijk nog dramatischer.
  Aankomende week wordt de woonkamer en keuken even verbouwd, nieuw laminaat en de babykamer moet nog geschilderd worden.
  Wel staan de meubels al en donderdag komt de ledikant.
  Ik moet nog een hoop textiel en kleding inkopen. (kan ook binnen een dag klaar zijn hoor)

  Maar toch weer alles op het laatste moment.
  Ik verwacht dat ik over 2 weken echt helemaal klaar ben en hoop stiekem dat onze kleine meid zeker tot de 39e week blijf zitten omdat ik ook even het gevoel van genieten wil ervaren. (genieten= niks doen en relaxen)

  Aan de andere kant ben ik ook niet iemand die stil kan zitten en wilde daarom ook perse dat alles voordat de baby komt helemaal tiptop in orde hebben in huis + verschrikkelijke nestel drang. Misschien ligt het dan ook wel aan mij en is dit een vorm van genieten en mijn verlofdagen vervullen;)

  Wie plan ook alles op het laatste moment?
   
 2. Indiaan

  Indiaan Niet meer actief

  Schuldig!
  Wij krijgen in mijn week 36 de sleutels van ons nieuwe huis,
  dus dat wordt in 1 grote bliksemactie de babykamer klaarmaken en verhuizen... Gelukkig veel familie en vrienden die komen helpen, en ik neem aan dat de baby het ons niet heel erg kwalijk zal nemen dat de plintjes nog niet netjes zijn afgewerkt...

  Heb al wel veel spullen in huis, moet alleen nog een box, wat kleding en luiers ed. Maar dat koop ik volgende week in mijn verlof wel. Nou moet ik toegeven dat ik altijd alles op het laatste moment doe, dus ook bij niet verhuizen zou ik waarschijnlijk pas over een paar weken ineens haast krijgen...

  MissX: Veel succes met verbouwen in ieder geval: 't is vorige keer ook allemaal goed gekomen, dus deze keer vast ook!
   
 3. Rosado

  Rosado Niet meer actief

  Nou hier nog 1 hoor ;). Volgende week dinsdag (dan ben ik 37w4d zwanger) komen eindelijk de meubeltjes en kunnen we het kamertje afmaken. Ik heb van de week pas de enveloppen voor de geboortekaartjes geschreven (nog geen postzegels geplakt ;)), vandaag de babywas gedaan en we gaan vrijdag voor een duowagen kijken. Ik moet verder de inbouwkast nog schoonmaken (staat op de planning voor morgen) en de rest van het kamertje schoonmaken. Dus ik hoop maar dat de beeb het nog naar zijn zin heeft in mijn buik en nog even blijft zitten :D.
   
 4. frannie82

  frannie82 VIP lid

  28 nov 2010
  10.407
  0
  36
  NULL
  NULL
  Hier wordt de zolder "nog even" verbouwd als ik in mijn 35e week zit... Liever ook nu dan daarna! Maar ik vind het wel een beetje krapjes allemaal! Geboortekaartje is al ontworpen en dat doen we via de site en dan kan je ook door hun alles laten verzenden.
  Is goed uit de test gekomen van de consumentenbond 2010 dus ik heb er vertrouwen in dat het goedkomt. Dat scheelt ons een hoop geschrijf en gevouw...
   
 5. Lemi

  Lemi VIP lid

  5 okt 2008
  13.307
  0
  0
  Hier is het niet dat we vorige keer alles gepland hadden op het laatste moment, maar we hadden gewoon onwijs veel pech;)!! Kamertje was ook pas klaar met 39 weken en er werd nog volop geklust in huis. Ik heb me heel wat afgehuild die periode:(.

  Nu hoopte ik ook dat het anders zou lopen, maar het gaat weer ongeveer hetzelfde worden;). Wij gaan verhuizen en kunnen pas met 31 weken zwangerschap beginnen met klussen! Echt alles moet nog gedaan worden dan, want voor ons zat er een vrouw in die er 37 jaar heeft gewoond! Het hele huis is nu gestript! We zijn super blij dat we straks een vaste woonplek hebben, maar ik voel ook heel veel stress...we kunnen er ook pas in als onze slaapkamer en die van zoonlief een beetje fatsoenlijk zijn...

  Maar ik begrijp je gevoel dus! Veel succes met alles!
  Liefs
   
 6. MIss X

  MIss X Fanatiek lid

  13 dec 2006
  2.063
  0
  0
  onderneemster
  Amsterdam
  O ik ben dus niet de enige ;)
  Ik ben bijna klaar met adressen verzamelen en de enveloppen moet ik nog schrijven.
  Geen idee wat voor kaartjes het wordt nog..

  En ik mag zeker niet vergeten het vruchtje nog te erkennen!! Jeetje er komen steeds meer dingen bij..
   
 7. MHMW

  MHMW Niet meer actief

  Lijkt me echt verschrikkelijk om zoveel dingen nog te moeten doen op het laatst. Ik ben van het plannen. Net als bij mijn eerste zwangerschap. Voor de 20 weken; kamertje besteld. Voor de 25 weken; geboortekaartjes uitgezocht en besteld. Voor de 37 weken; alle kleertjes uitgewassen en gestreken. Voor de 35 weken; box in de woonkamer en wandelwagen van zolder. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar om nu te zeggen dat ik, ondanks dat alles al is geregeld, relax ben ? Nee echt niet. Blijf stess houden en het gevoel houden, dat ik iets vergeten ben.
   
 8. Zoooo herkenbaar :D wij zijn ook nog bezig met de laatste klusjes. Terwijl ik vanaf begin af aan gezegt heb dat ik alles op tijd klaar wilde hebben, haha :D

  Geboortekaartjes zijn uitgezocht, tekst weten we ook al. We verwachten morgen nog een proefdruk met tekst etc erop. Ik moet het kamertje weer schoonmaken en wat opruimen. En zo blijf je bezig :D
   
 9. giraf

  giraf Niet meer actief

  Hier ook...
  We zitten nu middenin een gigantische verbouwing. (nieuwe bovenverdieping) We verwachten rond week 34 (van mijn zwangerschap) klaar te zijn met de ruwbouw, dan moet alles dus nog gedaan worden, vloeren leggen, schilderen, behangen en dat dus x3, want er komen 3 slaapkamers boven.

  Ik ga met 36 weken met verlof, dus dat wordt dan nog even hard doorwerken ipv rustig aan doen :(
  Echt leuk is het niet om nu te verbouwen, maar we hebben er zelf voor gekozen :)
  Mijn man heeft trouwens meer last van nesteldrang dan ik, die roept de hele dag "Oh, we krijgen het nooit af" en dan moet ik hem geruststellen dat "alles heus wel goed komt" :D
   
 10. Rosado

  Rosado Niet meer actief

  Pfff, nou ik ben blij te lezen dat er meer zijn die nog niet alles al helemaal af hebben. Ik voelde me bijna al een ontaarde moeder dat mijn baby nog geen eens een klaar kamertje heeft mocht hij zich aandienen met 37 weken ;):). Nou ja, het scheelt dat hij eerst bij ons op de kamer komt in een wiegje, dus een bedje heeft hij iig :D.
   
 11. MIss X

  MIss X Fanatiek lid

  13 dec 2006
  2.063
  0
  0
  onderneemster
  Amsterdam
  Poeh.. stiekem ben ik blij dat ik niet de enige ben :D
  Net is de ledikant bezorgd. Zaterdag de verbouwing. Maandag kamertje schilderen. Ik hoop toch nog voor de 37e week klaar te zijn..
   

Deel Deze Pagina