Apart koken voor je kind ? (Rapley)

Discussie in 'Voeding' gestart door Nemo, 24 sep 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Nemo

  Nemo Niet meer actief

  Straks met 6 maanden wil ik gaan Rapleyen. Maar hoe doe je dat precies ? Ga je elke dag apart koken voor je kindje ?
  Wij eten n.m. vaak rijst en wraps en dat soort dingen. Moet je dan elke dag een pannetje op het vuur zetten met wat groente voor je kindje ? Lijkt mij zo'n gedoe, 1 worteltje koken :)
   
 2. Bibiche

  Bibiche Fanatiek lid

  21 okt 2006
  2.509
  0
  0
  ja ben ik ook benieuwd naar. Ik ga denk ik mijn stomer gebruiken.
   
 3. Karagoz

  Karagoz VIP lid

  14 apr 2006
  7.984
  0
  0
  Moeder en verzorgende
  ergens in het land
  ik kook nog steeds af en toe appart. Tamer lust niet alles en als ik dan kook dan kook ik meestal voor 2 of 3 dagen anders moet ik elke dag weer koken voor hem.

  Tot 10 mnd kookt ik alle groente en rijst en deed het dan in de blender en nu gewoon met olie en niet meer in de blender. Maar ik gebruik voor tamer wel de kleine macaronie want die grote krijgt hij niet weg. En met zout en kruiden natuurlijk.
   
 4. lintjezuur

  lintjezuur Actief lid

  5 nov 2006
  430
  0
  0
  In het begin deed ik voort Sven een pannetje apart. Aardappels en groente samen in de pan. Is echt zo gebeurd. Het kookt terwijl je met je eigen eten bezig bent dus niet echt veel extra tijd.

  Sven is nu negen maanden geweest dus hij mag al veel meer. Valt me op dat bij alles wat we eten wel iets zit wat hij ook mag. Ook nu nog vaak een aparte pan zodat hij geen scherpe kruiden en zout binnenkrijgt.
   
 5. dirksmama

  dirksmama VIP lid

  29 aug 2007
  22.143
  0
  36
  mens
  Meestal in de wolken
  Ik kookte gewoon eten voor ons. Wij eten elke dag in elk geval een soort groente, meestal gestoomd. En in die eerste periode kookte ik gewoon zonder zout en maakte ik de jus of de saus die de baby niet at wat pittiger.
  Wij eten ook erg vaak rijst. En rijst aten ze ook al vrij snel van het bord mee. Gekookte of gestoomde groentes kun je gemakkelijk genoeg bij rijst serveren.
  En meestal kookte ik wat meer groente, zodat ik ze de volgende dag dezelfde soort groente kon geven. Want in de introductietijd kregen ze een dag of 5 achter elkaar hetzelfde, om te kijken of het goed viel.
  Aardappels zonder zout gekookt zijn ook heel geschikt voor Rapley.
   
 6. stranger

  stranger Fanatiek lid

  28 mrt 2006
  3.412
  0
  0
  Ja ik doe het hetzelfde als Dirksmama. De groenten die wij eten en hij mag, kook ik in 1x. Soms eten we boerenkool oid, dan heb ik een apart pannetje voor hem. Vrijwel geen extra werk.
   
 7. Loeki2

  Loeki2 VIP lid

  3 jun 2006
  16.265
  0
  0
  Hé Nemo, jij ok aan de Rapley ;) ik vraag me af hoe ik dat moet doen op het KDV. Daar kennen ze het niet, moet ik dan gewoon rapley thuis doen en op het KDV eerst gewoon flesje BV geven, ik weet het niet zo goed en de andere rapley topics zijn gesloten.
   
 8. Nemo

  Nemo Niet meer actief

  @Loeki: ik wil straks Rapley doen ja. Zijn nu nog niet bezig met bijvoeding. En ons kindje gaat ook nog niet naar kdv. Mijn contract is niet verlengd en hoef zodoende maar een paar keer te werken dus passen nu moeder en schoonmoeder op. Als ik weer werk vind dan gaat onze kleine wrs wel naar kdv.

  Ik heb ondertussen wel iets gevonden zodat ik niet altijd apart hoef te koken.
  Ik had rode bieten gekregen uit de tuin. Rode bietjes gekookt en daarna ingevroren. Als wij nu eens iets eten dat onze kleine niet kan meeeten dan haal ik gewoon de bietjes voor hem uit de diepvries. Ze zijn al gaar dus hoef ik ze dan niet te koken. Lijkt mij wel handig voor als ik een keer makkelijk wil doen.
   
 9. Loeki2

  Loeki2 VIP lid

  3 jun 2006
  16.265
  0
  0
  Dat kun je dan toch ook met worteltjes doen, of kun je die niet invriezen en hoe zit dat met worteltjes uit een potje, die zijn toch ook gaar, mogen ze die, of zit daar zout in?
   
 10. Nemo

  Nemo Niet meer actief

  Als ik worteltjes uit de diepvries haal dan kook ik ze altijd wel. Of je moet worteltjes rauw geven maar dat lijkt mij eerlijk gezegd nog iets teveel van het goede.

  En volgens mij zit er idd zout op worteltjes uit pot.
   
 11. Loeki2

  Loeki2 VIP lid

  3 jun 2006
  16.265
  0
  0
  Ik kook worteltjes voor ik ze invries. Dan hoef ik ze daarna toch niet nog een keer te koken.
   
 12. missX

  missX Fanatiek lid

  2 mrt 2006
  1.226
  0
  0
  ik geef niet het eten op de Rapley manier maar ik geef mijn kleine wel bijna elke dag een verse groentehap. Ik maak in een keer een grote hoeveelheid klaar en die vries ik dan (lichtgepureerd) in porties in. De bovneste la van min vriezer zit helemaal vol met lekker verse hapjes!
   
 13. jingels

  jingels VIP lid

  8 jul 2006
  7.742
  0
  0
  Ik volg dit topic . Ik wil ook straks gaan rapley-en.
  Eten voor babies van Stefan Kleintjes, is dat een goede leidraad? Iemand enig idee?
  Ik denk dat ik dat boekje ga aanschaffen.
   
 14. Loeki2

  Loeki2 VIP lid

  3 jun 2006
  16.265
  0
  0
  Ja dacht dat die wel goed was, ik wil hem ook kopen.
   
 15. stranger

  stranger Fanatiek lid

  28 mrt 2006
  3.412
  0
  0
  Dat boek is inderdaad heel leuk, ik heb het ook gelezen. Een aanrader!
  Veel van de informatie (o.a. het introductieschema) kun je ook op www.borstvoeding.com vinden trouwens.

  Echt, het is hartstikke leuk om te zien hoe ons manneke ermee leert om te gaan. Was het eerst echt alleen om mee te spelen, nu eet hij er echt van. Ook voor zijn motoriek is het heel goed. Hij pakt nu zo een doperwtje tussen duim- en wijsvinger.

  En een heleboel mensen vonden het eng toen we het vertelden hoe hij te eten kreeg, maar als ze zien hoe goed hij al eet, dan krijgen we juist weer complimenten.

  Ja ik ben heel erg enthousiast :D

  Koop alleen wel een zeil voor onder de kinderstoel als je geen zin hebt om iedere keer de vloer schoon te maken ;).

  En in blikvoer zit inderdaad zout.
   
 16. Nemo

  Nemo Niet meer actief

  @Loeki: ik vries worteltjes altijd rauw in ;) Ik denk dat als je ze al gekookt hebt je ze niet nog een keer hoeft te koken.
  @Jingels: ik heb het boek ook. Momenteel is hij even uitgeleend maar ik vind het wel een goed boek.
  @Stranger: mijn moeder vind het ook eng. Volgens haar ga ik het ook niet volhouden. Want: als ik mijn kind zou zien kokhalzen dan zou ik wel anders gaan denken.
  Mag ik vragen hoe lang dat kokhalzen bij jullie heeft geduurd ?
   
 17. Kalush

  Kalush Fanatiek lid

  7 jan 2006
  2.694
  0
  0
  Noorden v/h land
  Ik maakte op 1 ochtend altijd 16 porties eten. Met verschillende groente.
  En dat kwam in de vriezer, zo had ik elke avond eten.
   
 18. Yvon

  Yvon Actief lid

  25 okt 2006
  319
  0
  0
  Meestal (4/5 dagen per week) eten wij wat ons kindje ook eet... Dan kook ik bv de aardappelen zonder zout, en haal ik er voor haar 1tje uit na 10 minuten. Dan doe ik er een beetje zout bij en laat onze aardappelen nog 10 minuten opstaan. En als wij iets eten wat zij nog niet mag kook ik gewoon haar eten even apart. Klinkt meer gedoe dan dat het daadwerkelijk is.

  Het kokhalzen hier valt echt ontzettend mee! Ik denk dat het maar 4 keer echt is gebeurd.
   
 19. Pendrag

  Pendrag VIP lid

  26 jul 2006
  6.458
  0
  0
  Over het kokhalzen: ook zonder Rapley gebeurd dat hoor! Jarissa wil niet of nauwelijks eten. Gelukkig gaan de flessen heel goed maar vast voedsel blieft mevrouw niet. We zijn met Rapley begonnen en daarna vers gepureerd, potjes, noem maar op. En zowel bij Rapley als bij gepureerd of een ministukje brood kan ze soms kokhalzen. Dus daar hoef je het zeker niet om te laten!
   
 20. stranger

  stranger Fanatiek lid

  28 mrt 2006
  3.412
  0
  0
  Ik denk dat het kokhalzen zo'n 4 weken geduurd heeft. Het was lang niet iedere keer hoor, soms ineens. De eerste keer was heel eng maar ik was erop voorbereid en keek goed wat er gebeurde. Hij kokhalsd en hup, het stukje was alweer voor in zn mondje... het is erger als hij zich in zijn melk verslikt, dan moet hij een tijdje hoesten enzo. Dat is eigenlijk enger dan het kokhalzen, dat is eigenlijk zo voorbij. En hij ging vrolijk verder.
   

Deel Deze Pagina