baby groeit te hard

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door silly88, 17 nov 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. silly88

  silly88 Fanatiek lid

  11 jan 2010
  1.429
  0
  0
  #1 silly88, 17 nov 2010
  Laatst bewerkt: 17 nov 2010
  heb de hele tijd zitten twijfelen of ik het wel neer ging zetten..maar ik zit er behoorlijk mee dus toch maar wel
  ons kindje woog 4290 gram en 52 cm lang met de geboorte. tis wel flink maar goed je hoort dat ze nog wel eens zwaarder zijn. met 1 maand oud ging ik naar het CB en kwam erachter dat ie al 6560 woog en 58 cm lang was. maakte op zich niet uit, zolang dit maar niet zo verder gaan. nu ben ik gister weer geweest (6,5 week) en nu woog ie dus al 7300 en is nu 60 cm lang ..
  nou moet ik dus naar de kinderarts met hem omdat dit niet hoort volgens hun en maak me heel erg zorgen:(hij zit nu zelfs buiten de lijnen van de groeicurve die de kinderarts heeft. dus niet op de gemiddelde lijn, of die erboven..gewoon buiten de groeicurve!
  weet ook eigenlijk niet waarom ik het neerzet.. misschien iemand ook zoiets meegemaakt toevallig..?
   
 2. MamaMarije

  MamaMarije Niet meer actief

  Dat is idd een flink groeitempo. Onze zoon groeide in het begin ook heel hard (1,5 kilo in een maand), maar dat vlakte naar verloop van tijd af. Geef je bv? Die kindjes groeien namelijk op een iets andere curve dan die het cb meestal hanteert.

  Hebben ze ook aangegeven wat voor onderliggend probleem er evt zou kunnen zijn dan?
   
 3. Cygnet2

  Cygnet2 Niet meer actief

  Je kindje groeit inderdaad zeer hard en het lijkt me verstandig dat er naar gekeken gaat worden. Helaas heb ik geen ervaring dus ik kan je daarmee niet helpen. Ik kan je wel vertellen dat JIJ als mama hier ook niet aan kunt doen en er alleen voor kan zorgen dat je kindje de beste begeleiding en zorg krijgt die hij (wellicht) nodig gaat hebben.
  Probeer je zorgen nog even te parkeren, je weet het tenslotte nog niet. Misschien dat hij nu even een spurtje maakt en dat het straks helemaal stabiliseert!

  Ik wens jullie veel sterkte!
   
 4. silly88

  silly88 Fanatiek lid

  11 jan 2010
  1.429
  0
  0
  hij krijgt gewoon volledige borstvoeding en zit op 6 / 7 voedingen per dag.
  vind het zo moeilijk om me geen zorgen te maken. er is voor de rest niks met hem. gewoon een vrolijk, alert ventje is het maar hij is gewoon veel te groot. weet echt niet wat ik er mee moet :(
  ik hoop zo erg dat het een groeispurt is (van ondertussen nu al 6,5 week..) en dat er niks anders is. ze gaan nu allemaal onderzoeken doen vanaf volgende week
   
 5. Zindy

  Zindy Actief lid

  31 dec 2008
  306
  0
  0
  Wacht af wat de arts te zeggen heeft. Hij groeit misschien rap, maar elk kind is anders en het CB vind ik persoonlijk echt vreselijk! Snel negatief... regeltjes/schema's...
  Maak je niet nu al druk!

  Hieronder in mijn handtekening zie je hoe groot en zwaar onze kleine is. Hij zit ook (ver) boven het gemiddelde, maar doet het super!

  Succes!
   
 6. MamaMarije

  MamaMarije Niet meer actief

  Zoals Cygnet ook al zei: jij kunt er iig niks aan doen. Maar goed, dat maakt het misschien alleen maar meer vervelend, dan voel je je helemaal machteloos!
  6-7 voedingen is overigens helemaal prima hoor, er zijn ook zat kindjes die nog meer voedingen krijgen met die leeftijd.

  Kan me voorstellen dat je ermee zit hoor! Tis nooit leuk als er meer onderzoek nodig is bij je kindje, zeker als ie nog zo jong is. Het feit dat ie vrolijk en alert is, vind ik dan wel weer heel positief.
   
 7. pnirmal

  pnirmal Niet meer actief

  Het is zeker een snelle.

  Maar het kan geen kwaad denk om het na te laten kijken want meer dan 2 kilo in 6 weken tijd is wel veel. Maar ja hij was dus al 4 kilo met zijn geboorten. Hij heeft gelijk al meer voeding en zo nodig dus zal hij die zes zeven voedingen bij jou al gouw aan de 200 cc per keer komen en lekker er op groeien.

  Cb zegt idd zo veel. maar het kan nu geen kwaad om er naar te laten kijken. Misschien willen ze wel kijken of zijn schiltklier niet te traag of iets werkt of dat hij misschien suikerziekte heeft want dat kan ook bij baby.s.

  Maar ga niet gelijk uit van het ergste misschien valt het gewoon reuze mee. En komt het van zelf goed en te veel geef je niet je geeft borstvoeding daar kan je niet te veel van geven is precies afgestemd op zijn behoeft es.

  Succes.
   
 8. spriet

  spriet Fanatiek lid

  5 jun 2008
  2.210
  0
  36
  Mijn dochter woog bij de geboorte: 4720gr en 52cm
  en met 5 weken was ze: 5445gr en 59cm

  Ze kreeg volledige borstvoeding.

  Haar gewicht ging juist niet snel maar haar lengte wel maar nooit
  commentaar op gehad, en daarna vlakt het wel wat af.

  Ze is nu 8300gr en 71cm

  Hij is idd wel wat zwaar maar ik zou me niet gelijk zorgen maken, geen kindje is gelijk.
  Alleen wel is het natuurlijk niet verkeerd om er een kinderarts naar te laten kijken.
   
 9. suus1983

  suus1983 VIP lid

  10 okt 2006
  21.324
  227
  63
  In principe kan een kindje dat bv krijgt niet te hard groeien. Neem anders eens contact op met Stefan Kleintjes bijv door een e-mailconsult. Hij is diëtist, maar ook gespecialiseerd in bv.
   
 10. silly88

  silly88 Fanatiek lid

  11 jan 2010
  1.429
  0
  0
  ze gaan hem testen op bws syndroom.. een of ander zeldzaam iets. hij heeft een paar symptomen ervan volgens de arts.. ben me dood geschrokken gister eigenlijk, en nu nog steeds.
  hij woog inderdaad al 4290 en zn laagste gewicht was na zijn geboorte 4000 dus ze rekenen vanaf dat gewicht. dat houd in dat ie in 6,5 week al bijna 3,5 kilo is aangekomen.
  hoop echt zo erg dat het iets anders is, dat ie gewoon groot is en meer niet. en nu maar afwachten :(
   
 11. Murron

  Murron Actief lid

  13 aug 2007
  127
  0
  0
  Ik kan heel goed je ongerustheid begrijpen. Mijn dochter was 4790 met de geboorte en rond de 54 cm. Alleen zij viel in het begin erg af, maar later kwam dat goed! M.a.w. iedereen kan van alles zeggen om te proberen dat je je geen zorgen hoeft te maken, maar dat doe je al kersverse moeder toch wel....
  Alleen je zegt zelf al dat hij verder gezond oogt, dus dat is al heel belangrijk. En het enige dat je kunt doen, dat doe je al: naar de dokter gaan en het zekere voor het onzekere nemen.
  En mijn ervaring is dat het CB al snel een drama maakt van dingen en dat het meestal wel erg mee valt achteraf (had mijn meisje met omtrek van haar hoofd, die zou niet genoeg groeien, allemaal enge toestanden, maar niks aan de hand dus).
  Sterkte in elk geval!!
   
 12. Cygnet2

  Cygnet2 Niet meer actief

  Een kind wat BV krijgt kan niet te hard groeien door VOEDING maar wel door lichamelijke afwijkingen. Meneertje Kleintjes kan je daar niet over adviseren. Zolang deze kleine man alleen maar bv krijgt ligt het in ieder geval niet aan de voeding (dat lijkt me trouwens ook al duidelijk)

  Blijf het trouwens knap vinden hoe een man gespecialiseerd kan zijn in bv...;)
   
 13. tulip

  tulip Niet meer actief

  haha, sorry offtopic, maar je hebt helemaal gelijk.:D

  ontopic: ik denk het heel goed is dat je naar de KA gaat. Wie weet is er niks aan de hand, maar dat kan hij beter bepalen dan het cb ofzo. Ik snap wel dat je je zorgen maakt, ik vind het ook heel vervelend voor je.
  Maak alvast een lijstje met vragen voor de KA, dan ben je goed voorbereid en vergeet je niks. Stel dat hij nu zegt, het is ok, dan zou ik vragen hoe komt het dan, en hoever mag hij dan nog groeien???
   
 14. Amfy

  Amfy Niet meer actief

  meid ik zou je niet teveel zorgen maken het is bekend dat bv baby in het begin heel hard gaan en dan een dip fynn was 3390 terug gezakt naar 3100 en met 8 weken was hij 6300 dus 3200 gram gegroeit in 8 weken. maar daarna is hij 2 maanden bijna niets gegroeit en dus trok hij weer in de curve tot aan de middellijn
   
 15. Feilo09

  Feilo09 Fanatiek lid

  31 aug 2009
  1.567
  0
  0
  Logistiek planner
  Hoorn
  Hoi Silly,

  ik kan me voorstellen dat je je zorgen maakt, maar inderdaad; het feit dat hij lekker vrolijk en alert is, is alleen maar goed.

  Ik duim in ieder geval voor je dat je mannetje gewoon hartstikke goed groeit en er verder niets aan de hand is.

  Liefs,
  Feilo
   
 16. WesDaan

  WesDaan Fanatiek lid

  10 sep 2009
  2.339
  0
  0
  Ik heb even zitten kijken of de site van het BWS syndroom maar daar staat ook dat ze het vaak al tijdens de zwangerschap op kunnen merken. Dit doordat de tond vaak vergroot is en de groei boven het gemiddelde kan zitten, was dit bij jou ook het geval?
  Ook zien ze dat er veel meer vruchtwater aanwezig is dan normaal.

  OVerigens is het niet slecht dat een zh dit gaat onderzoeken maar als ouder is het wel moeilijk als ze denken dat er iets is maar ht ook niet met zekerheid kunnen zeggen.

  Je mannetje groeit idd wel hard, en het is goed dat ze dan gaan kijken of er iets aan de hand is.
  Maar wie weet vlakt het straks wer af en is er niets aan de hand, wat we allemaal hopen!
  Succes.
   
 17. Elke1984

  Elke1984 Niet meer actief

  Mij lijkt dat ook duidelijk maar het zou niet de eerste keer zijn dat ze op het CB zeggen dat er iets mis is met de voeding van mama... (niet voedzaam genoeg, té voedzaam, te veel, te weinig,......) ;)

  En een man die gespecialiseerd is in BV... Er zijn toch ook mannelijke gyn's of vroedvrouwen, die zijn toch ook bezig met iets wat ze zelf niet kunnen/zijn. Of een jonge arts die gespecialiseerd is in geriatrie enz...

  TS: ik vind het erg voor je dat je zo ongerust werd gemaakt. Ik hoop dat er niets aan de hand is met jullie zoontje en dat hij gewoon lekker groeit! Ik heb ook commentaar gekregen op Kind & Gezin dat onze zoon te hard groeide...
   
 18. Cygnet2

  Cygnet2 Niet meer actief

  Ja maar je weet toch ook wel dat een mannelijke gyn of verloskundige niet pretendeert vrouw te zijn? Ze zijn gespecialiseerd in het vrouwelijk lichaam of zwangerschap / bevalling dat is wel wat anders hoor. Meneer Kleintje kent voeding en dus de voeding die uit de borst komt maar niet borstvoeding omdat je dat gewoon niet kunt weten zonder het ooit gegeven te hebben (en bij voorkeur een tijdje)... zo heb ik ooit een lactatiebijeenkomst gehad door iemand die zelf nog nooit borstvoeding had gehad! Dat was een lachertje!

  Het CB is hier gewoon juist bezig.. Juist omdat het kind alleen maar BV krijgt, is de groei abnormaal te noemen. Abnormaliteit moet je onderzoeken en dan uitsluiten of het afwijkend en / of ernstig is.
  Het CB heeft hierin alleen maar juist gehandeld. Bijzonder hoor hoe het CB altijd op de hak genomen wordt terwijl ze juist datgene doen wat ze moeten doen.

  TS zegt nergens dat het CB stennis heeft lopen maken...

  Ruim 3 kilo groei in 6,5 week tijd is erg veel en reden genoeg om meer onderzoek te verrichten. Beter te vroeg dan te laat. Enne... voor hen die met verhalen komen over lengte.. Het CB zal de eerste zijn die toegeeft dat de metingen van lengte volstrekt onbetrouwbaar en onvergelijkbaar zijn!
   
 19. Amfy

  Amfy Niet meer actief

  laat maar

  kan wel in discusie gaan maar daar schiet de ts niets mee op
   
 20. Biancamv2

  Biancamv2 Niet meer actief

  Je kindje groeit in de zelfde groeitempo als mijn kindjes.

  Mijn jongste zoon heeft een stofwisseling ziekte en die groeit nog steeds in de zelfde tempo door.

  laat je zoon dus ook gelijk als je naar de huisarts gaat op zijn schildklier en stofwisseling testen.

  Mijn jongste zoon was ook zo met die leeftijd.
  Heb ff schemaatjes van groei van mijn 2 kids erbij gezet,
  dan zie je dat het idd ook erg snel gaat.

  Mijn oudste heeft 6 maanden bv gekregen en mijn jongste 20 maanden:D

  mijn jongste zoon:
  geboorte 3800 gram en 53 cm.
  6 maanden: 76 cm en 12 kilo.
  9 maanden: 82 cm en 14 kilo.
  12 maanden: 87,2 cm en 15 kilo.
  18 maanden: 96 cm en 21 kilo.
  24 maanden: 1m01 en 23 kilo.
  30 maanden: 1m08 en 24 kilo.
  36 maanden: 1m13 en 25,8 kilo.
  39 maanden: 1m14 en 23,5 kilo.

  en mijn oudste:
  Mijn oudste zoon.
  geboorte: 4800 gram en 56 cm(ruim 1 maand te vroeg)
  6 maanden: 86 cm en 12 kilo.
  12 maanden: 93 cm en 16 kilo.
  18 maanden: 98 cm en 18 kilo.
  24 maanden: 1m04 en 19 kilo.
  30 maanden: 1m10 en 21 kilo.
  met 37 maanden: 1m17 en 22 kilo.

  Nu is hij inmiddels 10 jaar en is 1m58 en 40 kilo.
  Lang en smal.

  Het is dus goed dat je je gevoel volgt en gewoon er ff naar laat kijken,
  daar doe je goed aan.

  S6
   

Deel Deze Pagina