Baby slaapt veel?!!

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Anna2, 14 sep 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Anna2

  Anna2 Lid

  14 feb 2011
  87
  0
  0
  NULL
  NULL
  Hallo,

  dit is vast een rare vraag, maar ik maak me toch een beetje zorgen, en zou graag willen horen of andere moeders dit herkennen...
  Mijn zoontje is bijna 12 weken en slaapt veel meer dan zijn leeftijdgenootjes uit mijn omgeving. Hij krijgt nog 6 flessen op een dag (waaronder een nachtfles, hij slaapt dan meteen weer), maar kan maximaal een uur, een uur en een kwartier (inclusief fles) wakker zijn. Dan begint hij echt te gapen, in zijn oogjes te wrijven, etc. En als je hem ophoudt, begint hij ontzettend te huilen en kan dan later niet meer in slaap komen.
  Hij heeft de eerste weken veel gehuild, rond 6 weken daarom een schema ingebouwd, wat best goed hielp. Hij is ook snel overprikkeld; hem uit zijn schema halen, levert huilbuien op, maar ook druktes (denk aan verjaardagen, visites) leveren problemen op. In die zin zijn er dus ook dagen dat hij veel minder slaapt en veel huilt (maar dat is dan wel echt tijd die hij eigenlijk zou moeten slapen en niet speelt).
  Enerzijds is het natuurlijk heel handig, zo'n slapertje, maar ik zou het ook wel gezellig vinden om wat langer te kunnen spelen en vraag me ook wel af of hij zich wel voldoende kan ontwikkelen zo. En het levert nogal commentaar van de omgeving op; 'ach, leid hem even af, wil hem graag langer zien'; of 'niet te flauw doen hoor, het moet geen kasplantje worden'. Op zich trek ik me daar niets van aan, ik weet wel wat er gebeurt als ik hem langer ophoud, maar soms is het ook lastig. Alles moet goed gepland worden, en boodschappen doen met de auto is vrijwel onmogelijk: je zit bijna altijd op zijn slaaptijd dan, en auto in en uit maakt hem steeds wakker.. En als hij te lang wakker moet zijn, wordt het gillen en komt hij niet meer in slaap...
  En dan zie ik vriendinnen met hun kindjes van dezelfde leeftijd, en die liggen hier uren op een kleed te spelen, of vallen even in slaap op het kleed en worden dan weer vrolijk wakker na een half uurtje. Ze hebben toevallig wel allemaal meiden, misschien dat dat scheelt?!
  Maar goed, ik zie het verschil en vraag me dus af of dit nou normaal is, of dat ik het toch een keer moet navragen...

  Groetjes Anna
   
 2. Hier kan ze ook een uur wakker zijn incl. voeding. Ze is hier ook snel overprikkeld dus als ze moe is, moet ze ook echt slapen.
  Zelf in slaap vallen lukt hier niet en wegleggen is ook niet altijd een succes. Draagzak gelukkig wel.
  Overigens ga ik hier wel gewoon weg en boodschappen doen enzo. Autorijden vindt ze niet altijd leuk maar ze valt steeds vaker in slaap in de auto. Tijdens het boodschappen doen doe ik haar in de draagzak en dan slaapt ze ook gelijk. Thuis leg ik haar gelijk over in de kinderwagen en met een beetje geluk slaapt ze dan weer verder.
  Ik kan hier prima met haar winkelen e.d. omdat ze in de draagzak goed slaapt. Ik zet haar een hoedje op zodat ze niks ziet en dan gaat het prima. Hier krijgt ze borstvoeding op verzoek. Meestal drinkt ze om de 3 uur, 's middags een keer 4 uur ertussen, s avonds onrustig en in de nacht een ruk van 5-7 uur.
   
 3. Anna2

  Anna2 Lid

  14 feb 2011
  87
  0
  0
  NULL
  NULL
  De draagzak werkt hier eigenlijk ook wel, maar ik heb er eigenlijk nooit echt aan gedacht om die buitenshuis te gaan gebruiken. Wel de moeite waard om te proberen! Mijn zoontje slaapt slecht opnieuw in, dus wakker maken is lastig tijdens een slaapje. Wat ik nu wel doe, is vlak voor hij moe wordt vertrekken, in de auto blijft hij altijd wakker (ook als we een uur rijden helaas), en dan in de kinderwagen leggen als we ergens zijn. Dan kan hij meteen gaan slapen, wat dan wel lukt. Alleen dan heb je hetzelfde probleem bij het teruggaan natuurlijk, ik doe meestal geen drie uur boodschappen. En in slaap vallen is dan erg moeilijk voor hem...Maar fijn om te horen dat hij niet het enige slapertje is!
   
 4. petra2278

  petra2278 Fanatiek lid

  11 sep 2009
  1.018
  0
  0
  geniet er lekker van joh dat hij zoveel slaapt; want als hij niet slaapt is hij niet tevreden en huilt hij. Hij heeft het dus gewoon nodig.
  het is duidelijk een RRR kindje, dus dan doe je de ene dag een boodschapje en blijf je de andere dag thuis...
  zo deed ik dat ook vaak met mijn zoontjes. Dochterlief nu slaapt niet altijd lang nu, en dat is wel een moment om lekker even de stad in te gaan met haar;)
  maar ja, ik zou graag willen zien dat ze juist wat meer slaapt en daardoor wat meer mijn handen vrij zou hebben...Zo zie je maar....;)
   
 5. Sterre82

  Sterre82 VIP lid

  23 sep 2008
  8.211
  0
  0
  In de wolken
  Hier sliep de 2e ook énorm veel maar lekker laten gaan hoor. Zo lang hij genoeg drinkt enzo zou ik me geen zorgen maken. Hij is nog erg klein en van slapen groeien ze ook zei mijn oma altijd :)
  Ik vind de tip van de draagdoek een goeie. Ik deed de jongste ook in de draagdoek als ik naar de winkel ging, daar lag hij dan heerlijk in te knorren en had van de rest geen last.
  De jongste is nu trouwens 1 jaar en slaapt nog steeds redelijk veel. Mijn oudste zat toen al op 1 slaapje onderhand en dat zie ik bij de jongste écht nog niet gebeuren.

  Van andere mensen die zeggen dat je hem op moeten houden e.d. zou ik me niks aantrekken, jij weet wat hij nodig heeft, niet zij. Als hij van ophouden/rekken overprikkeld raakt, gewoon niet doen. Daar heb je alleen je kleintje en jezelf mee.
   
 6. Koon

  Koon Fanatiek lid

  25 jul 2012
  4.766
  7
  38
  Ik heb ook zo'n slaapkopje. Heerlijk!
  En als mensen daar een vervelende mening over hebben, daar heb je twee oren voor gekregen.
  Die opmerkingen gaan namelijk het ene oor in, en het andere oor uit ;)

  De deur uit gaan (voor boodschappen bijv.) doe ik gelijk als hij zijn voeding heeft gehad. Ik zorg er voor dat ik alles klaar heb voor hij wakker wordt. Dan heb ik ongeveer een uur voordat hij begint te jengelen en zorg ik dat weer richting huis ga. Hij valt dan in slaap in de auto en gelukkig kan ik hem redelijk goed overleggen in bed. Even flink brullen omdat hij wakker wordt, maar eenmaal in zijn puckababy in bed met zijn speentje vallen de oogjes gelijk dicht.

  Het is even lastiger met langer weg gaan, maar dat komt vanzelf wel weer.
  Ons kindje is zo vrolijk als hij wakker is, dat ik zeker weet dat dit het beste is voor hem!
   
 7. suze30

  suze30 Fanatiek lid

  7 jul 2009
  2.188
  0
  0
  NULL
  NULL
  Mijn kids sliepen ook allemaal zoveel (na een paar beroerde eerste weken) maar ook idd met strakke 'schema' anders waren ze overprikkeld en dan is het huilen geblazen, mijn jongste is nu 8 mnd en nog steeds maar 1,5 uur wakker steeds om vervolgens weer 2/2,5 uur te slapen..rond etenstijd is hij wat meer wakker maar slaapt zeker nog 17/18 uur van de 24;)
   
 8. mw21

  mw21 Fanatiek lid

  24 okt 2010
  4.912
  0
  0
  Zorg
  't Westen
  erg herkenbaar!! voelde me vaak belemmert en trok me ook veel aan van andere 'dan neem je der toch gewoon mee??? wordt ze makkelijk van!
  en daar zat ik met een huilend kind...
  nee hoor lkkr laten slapen komt vanzelf dat ze langer wakker blijven!
  en ik trek ook niks meer van andere aan
   
 9. suze30

  suze30 Fanatiek lid

  7 jul 2009
  2.188
  0
  0
  NULL
  NULL
  Hier ook idd hoor, ik ben ipc altijd thuis zodat hij in zijn eigen bedje slaapt, komt vanzelf weer!
   
 10. Anna2

  Anna2 Lid

  14 feb 2011
  87
  0
  0
  NULL
  NULL
  Fijn om te horen! Begon me al een beetje zorgen te maken.. Je leest dan toch dat de meeste kindjes 9 a 10 uur wakker zijn per 24 uur, dat haalt mijn zoontje bij lange na niet... Maar ook veel kindjes die snel overprikkeld zijn dus, die hebben blijkbaar dan meer slaaptijd nodig om te kunnen verwerken..
  Wij passen ons hier ook aan aan zijn tempo hoor, ondanks vervelende opmerkingen..
   

Deel Deze Pagina