Babyzwemmen

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door tjoebie, 21 mei 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. tjoebie

  tjoebie Actief lid

  1 jan 2009
  215
  0
  0
  Rotterdam
  Hallo dames,,

  Mijn dochtertje is nu 3 maanden en ik wil al een tijdje gaan babyzwemmen vind en vond haar alleen zo klein altijd, dus denk van wacht er nog ff mee. Maar vroeg me af vanaf wanneer jullie gingen, en dan ook het extra verwarmde bad of gewoon tijdens vrijzwemmen in het peuterbad?
  En wat doe je je baby aan eigenlijk?

  Groetjes Tjoe
   
 2. Snoopy1983

  Snoopy1983 VIP lid

  11 feb 2008
  7.055
  1
  38
  Vrouw
  ik wil binnenkort ook gaan zwemmen met Lieke dus lees ff mee :D
   
 3. deepfreeze

  deepfreeze VIP lid

  29 nov 2007
  11.748
  1
  38
  Een baby moet in de meeste zwembaden een zwemluier aan. Nou gaan die vanaf 6 kilo(kruidvat huismerk iig). tot die tijd kun je ook zwembroekjes gebruiken waar al een soort luier inzit. Die gaan gewoon in kledingmaten.

  Ik zou de 1e keer eens op een rustig moment gaan vrijzwemmen. Eens kijken hoe de kleine dat water ervaart. En het aan/uitkleden is ook een heel gedoe. Liever op een rustig moment, dan als je met 15 ouders staat te dringen bij de aankleedkussens ;)
  De eerste keer was bij ons met 3,5 maand. Eventje 15 minuten, daarna begon hij blauwige voetjes te krijgen, dus daarna lekker opgewarmd. En 15 minuten schijnt nog best lang te zijn voor de 1e keer.

  Als het goed gaat, kun je vast wel een proefles babyzwemmen krijgen. Dan kun je zien of het iets voor je is. Je moet wel houden van liedjes zingen enzo. En je kindje moet ook zolang zichzelf warm kunnen houden. Bij ons is het in het gewone lesbad, dus 29-30 graden. Voor onszelf aangenaam, maar voor een kleintje toch wel even wennen.


  Wij "baby"zwemmen pas sinds kort omdat de tijden vaak niet uitkwam met mijn zoon zijn slaapje. Maar heb wel het idee dat het moeilijker wennen is op deze leeftijd.
   
 4. Cygnet2

  Cygnet2 Niet meer actief

  Wij zijn met ons zoontje met 4 maanden gaan zwemmen, babyzwemles in extra verwarmd water (31 graden). HIj was toen al een aardige vent dus hij hield het de hele 30 minuten vol en vond het gelijk geweldig. Met het babyzwemmen zijn er aankleedkussens bij het zwembad (en daar is het lekker warm). Uit en aankleden van het mannetje doen we daar. We gaan altijd samen, dat maakt het een stuk makkelijker en het is echt een uitje met z'n drie├źn. Inmiddels is het vriendje 9 maanden en hij is echt een waterratje!
  Bij ons is een zwemluier niet verplicht en die gebruiken we dan ook niet. Nooit ongelukjes gehad.

  Veel kindjes moeten wennen aan zwemmen en krijgen het snel koud. Zeker als ze klein zijn is 15 minuten echt wel een goed begin. Ik merk wel: hoe relaxter jij bent, hoe relaxter je baby is.

  meenemen:
  - badcape / handdoek
  - hydrofiel luier
  - zwembroek / zwempak en/of zwemluier
  - luiers (1 reserve)
  - luierdoekjes
  - kleertjes
  - jasje met capuchon of mutsje
  - shampoo / douchegel
  - creme / bodylotion
  - speentje
  - voeding (indien nodig)
  - badjas voor jezelf tijdens het aankleden van je kindje
  - slippers voor jezelf
   
 5. Lola1982

  Lola1982 VIP lid

  16 jul 2007
  16.662
  2
  38
  Met ruim 4 maanden ben ik begonnen! (dus heb er nog maar 3 lessen op zitten, zaterdag de 4de) en mijn dochter vond het geweldig.
  Wij zwemmen in een verwarmd bad met het laagste chloorpercentage!

  Ik doe mijn dochter een zwemluier aan + een zwembroekje of badbakje!
   
 6. Athina

  Athina VIP lid

  31 okt 2007
  19.097
  23
  38
  zwemjuf
  zuid-holland
  Ik ben gaan zwemmen met 10 weken. Pas na 4 lessen kon ze zich lang genoeg warmhouden om het de hele les (30 minuutjes) vol te houden. Maar voor die tijd vond ze het wel erg prettig en ontspannend, alleen werd het al snel te koud (bij 32 graden) .
  Maar dat is per kindje dus wel verschillend. Voordeel van een baby-zwemles is, dat je uitleg krijgt van een lesgever en wat tips over hoe je je kindje het prettigst (voor jou en je kindje) vast kan houden en wat fijne oefeningen zijn.

  Het peuterbadje is hier kouder dan het bad waar de babyles in gegeven wordt en dat badje is maar 20 cm diep, dus daar kan ze niet onder water en krijgt ze het dus helemaal snel koud. Maar dat hangt dus ook van je zwembad af.

  Wij zijn ook begonnen met een broekje met luier er al in en toen ze daar uitgroeide, zijn we overgestapt op zwemluiers met broekje of badpakje.
   
 7. Snoopy1983

  Snoopy1983 VIP lid

  11 feb 2008
  7.055
  1
  38
  Vrouw
  Oke, vraag ik me wel af gaan jullie allemaal speciaal naar babyzwemmen? Want hier is dat precies op de tijden dat ik werk. Of kun je ook gewoon in het weekend gaan, weet niet of het water dan niet te koud is?
   
 8. dewie

  dewie Actief lid

  29 jul 2006
  100
  0
  0
  Ik ben hier met mn eerste gegaan toen hij 8 maanden was. Ik was altijd een beetje huiverig voor die chloorlucht en longen. (ik weet het, ik maak me waarschijnlijk zorgen om niets, maar sommige dingen kan je niet loslaten)
  Bij de tweede ook net gegaan (hij is nu 8 maanden) Ik ga altijd met hun allebei: 1e les jongste, 2e les precies eropvolgend met de oudste. De jongste gaat dan altijd langs de kant een beetje meekijken vanuit zn stoeltje.Dit gaat erg goed moet ik zeggen. Vond dit in het begin heeel spannend om te doen, maar eenmaal gedaan ging het prima. Bij mij is het wel altijd haasten, want na het zwemmen, naar huis hollen, fruithap en naar bed.
  Ik trek ze allebei altijd een zwemluier en zwembroek aan.
  Bij ons is het altijd in de ochtend en dan kan ik altijd.
  Ben altijd alleen naar de babyzwemlessen geweest. Natuurlijk ook weleens vrij gezwommen, maar dat was voornamelijk in de zomer met de oudste, en die was natuurlijk toen al wat ouder.
   
 9. linnie83

  linnie83 VIP lid

  20 dec 2007
  5.436
  0
  0
  sociaalpedagigisch werker
  Ik ben begonnen met Jordy met babyzwemmen nadat jordy ingeent was.
  De eerste les was een proefles om te kijken hoe hij het vond.
  Nu geniet hij er intens van.
  Het water wordt bij ons op de dagen dat er babyzwemmen warmer gemaakt als op andere dagen.
  Anders zou je dat eens moeten vragen bij jullie in het zwembad. Sommige zwembaden heb altijd een verwarmd bad voor baby's
   
 10. tjoebie

  tjoebie Actief lid

  1 jan 2009
  215
  0
  0
  Rotterdam
  Gelukkig om te lezen dat ik niet extreem bezorgd ben en dat de meeste van jullie pas rond de 4 maanden gingen haha. Denk dat ik dan wel inderdaad in een verwarmd bad ga, is wel prettiger gevoel. Maar hoe weet je wanneer je kindje het te koud krijgt?
   
 11. Athina

  Athina VIP lid

  31 okt 2007
  19.097
  23
  38
  zwemjuf
  zuid-holland
  dan worden de armpjes of beentjes blauw van de kou. En soms is het gewoon ook te vermoeiend voor je kindje, en dat merk je dan zelf wel, huilerig etc. Verder let de lesgever er als het goed is, ook wel een beetje mee op, als je naar een les gaat -misschien in een ander dorp?
   

Deel Deze Pagina