Beknelde zenuw in been

Discussie in 'Gezondheid' gestart door cvwinkoop, 17 mei 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 1. Ik heb sinds 3 weken een beknelde zenuw in mn been, volgens de dokter komt dit door de zwangerschap. Alleen heb ik er erg veel last van en volgens de dokter is er niks aan te doen, maar moet ik gewoon gaan zitten als ik er last van heb. Als gevolg dat ik telkens na 10 minuten lopen kan gaan zitten. Kent iemand dit? Iemand een oplossing? Ik moet dinsdag naar de verloskundige en dan zal ik het ook even navragen, want het is behoorlijk vervelend!
  Ik hoop dat iemand weet wat ik hier aan kan doen?
   
 2. Ik heb het wel eens in mijn bil gehad en mijn moeder heeft dat er uit weten te masseren. Misschien even langs de fysio ofzo?
   
 3. Naar een goede manueel, en bij voorkeur een ortho manueel arts. Die helpt je er meestal in no time weer vanaf.
   
 4. volgens mijn huisarts helpt dat allemaal niet, het moet vanzelf overgaan of moet de zenuw dood laten spuiten, vorig week was mijn huisarts ziek dus bn ook nog naar een ander geweest, en die zei precies hetzelfde. Omdat de zenuw vanuit m'n lies komt kunnen ze er niks aan doen ofzo...
   
 5. Tja, ik heb zelf andere ervaringen. Maar het is natuurlijk aan jou of je dit wilt proberen of niet.
   
 6. Ik wil t wel proberen, vind het alleen vaag dat de huisarts zegt dat er niks aan te doen is. Ik zal er even achteraan gaan. Bedankt voor je reactie.
   
 7. Klopt. Maar een HA weet ook niet alles. Ik heb zelf al jaren last van mn onderrug (2 tussenwervelschijven die er soms 'uitfloepen'). Bij de HA krijg ik dan pijnstillers en spierverslappers en moet ik vooral in beweging blijven. Dat helpt allemaal geen drol. 1 of hooguit 2 bezoekjes aan mijn ortho manueel arts en alles doet het weer als vanouds.

  Wat mij betreft dus echt de moeite waard. Wees wel voorzichtig wie je aan je lijf laat zitten. Er zijn veel slechte manueel therapeuten (door schade en schande ondervonden). Vandaar dat ik zelf altijd kies voor een ortho manueel arts. Die heeft een volwaardige artsenopleiding en is daarna gespecialiseerd. Dit zijn ook de mensen die baby's met KISS behandelen b.v. En ook daarvan zegt een HA of het CB vaak dat het nog helemaal niet bewezen is. Tja, als zij achter willen blijven lopen is dat hun zaak denk ik dan maar.

  Wat je ook besluit, heel veel beterschap!
   
 8. Ik heb net in de gouden gids gekeken en heb een praktijk hier ene paar straten hier vandaan gevonden waar ze manuele en fysiotherapie doen, dus ik zal maandag even bellen wat hun het beste lijkt. Bedankt voor jullie hulp!
   
 9. zenuw dood laten spuiten? :shock: ben je wel helemaal lekker?! (sorry, bedoel het niet bot,maar schrik nogal van zoiets!) nooit doen!

  dit klinkt als een simpele, doch vervelende, zwnagerschapsischias. wat wil zeggen dat door de veranderde houding etc. er wat druk komt op je beenzenuw.
  een goede fysio kan je hier waarschijnlijk snel vanaf helpen. ik ben zelf fysio, en zie het vaak. gaat echt weer over. sterkte!
   
 10. Ja, ik vond het ook behoorlijk raar klinken.
  Maar ik heb vanmorgen de fysio gebeld en kan er woensdag al terrecht dus dat scheelt alweer.
   
 11. Hej dit klinkt n beetje als wat ik van de week 2 x had...
  Donderdag kon ik niet lopen van de pijn vlak bij mn lies (niet in mn been maar de andere kant zeg maar) Stond klaar om vrijdag naar de ha te gaan en toen was t ineens weg toen ik smorgens opstond.
  En zaterdag kreeg ik ineens onder t boodschappen doen enorme pijn vergelijkbaar met die van donderdag maar dan boven mn schaambeen..
  Zou dat ook zwangerschapsischias kunnen zijn?(weet niet wat t is nml :oops:)
  Ik dacht dat t misschien de baby was die ergens op drukte en daar door mij pijn bezorgde.
  Heb dit bij de vorige keren nooit gehad.
  Heb nu trouwens wel steeds (al van ver voor deze donderdag) dat mn schaambeen met enige regelmaat pijn doet...
  Ik zit n beetje te dubben of ik hier nou wel of niet mee naar de ha ga...T is n tikkie vervelend (naja buiten dat va donderdag dan dat was gewoon enorm vervelend :p) maar verder valt t wel mee. Maar weet ook niet wat t is en of t erger kan worden als ik straks verder in de zwangerschap zit...
   

Deel Deze Pagina