Mag je die nou wel of niet eten ? Op internet word ik er niet wijzer van en heb er zoooooooo'n zin in .. De ene zegt ja hoor dat mag de andere zegt weer nee want dat behoort tot de bijzondere zeevruchten ofzo .. aaaaaaaaaa waarom krijg je tijdens een zwangerschap daar ineens zoveel trek in hahahah ik had bij mijn eerste zwangerschap alleen maar trek in sellerie salade, nu moet ik er niets van hebben Dus wie weet of ik gekookte mosselen mag ?
Je mag ze gewoon hebben. Maar wel even extra controleren dat je de slechte weg gooit. Ik heb ze ook een paar dagen geleden op en ze smaakten in ieder geval heerlijk!
@mejosje Inderdaad, maar als je zwanger bent doe je vaak nog iets voorzichtiger dan normaal. Een voedselvergiftiging is nooit leuk, maar als zwangere schiet je dan over het algemeen extra in de stress. Dus als je ze extra goed controleert hoef je je sowieso geen zorgen te maken.
Ik heb het pas nagevraagd bij de vk en ja: het mag. Wel zorgen dat je goede verse hebt. Natuurlijk let je als altijd goed op dat je de slechte wegdoet en dat je ze goed bereid. Mocht er per ongeluk eens iets misgaan: een voedselvergiftiging is natuurlijk héél vervelend, maar op zich niet schadelijk voor je kind. (Wel zorgen dat je zo snel mogelijk weer voedingsstoffen en vooral vocht binnenkrijgt!)
Ah joh, mosselen zijn zó makkelijk! Dat kan ik zelfs en ik ben echt een kook-debiel. Mosselen in een bak koud water en even stuk voor stuk langslopen. Eventueel pokken eraf halen en baard eruit trekken. Mosselen die een beetje open staan geef je een tik op de schelp en leg je even apart. Ze moeten na een minuutje gesloten zijn. Mosselen die niet meer sluiten, gooi je weg. Ook kapotte schelpen moeten weg. Nadat je ze allemaal hebt gecontroleerd, spoel je nog een keer extra. Dan een klein laagje water, boer of witte wijn in de pan. Daarbovenop een laag mosselgroenten (kun je gewoon kopen in een zak. Anders even zelf snijden: wortel, prei, selderij, paprika) Daarboven de mosselen en een takje thijm. Eventueel ook spekjes erdoor.... hmmm... Zodra het water (wijn / bier) kookt, kun je even omschudden en weer terug op het vuur zetten. Dit kun je nog een paar keer doen, tot alle schelpen open zijn en dan ben je klaar. Lekker afbakstokbroodje met kruidenboter erbij.
mmmmm door deze topic vandaag weer mosseltjes gehad.. eerst gekookt en daarna even geroerbakt met pepers, knoflook, gember en ketjap
Soms steekt er iets uit een mosselschelp. Wij noemen het altijd 'de baard', geen idee of het echt zo heet eigenlijk. Als je het ziet, herken je het gelijk, want het lijkt een beetje op haar. Je kunt het er zo uittrekken. De meeste schelpen hebben dit niet, trouwens.
@Tupp Dat heet volgens mij inderdaad de baard. En mochten de mosselgroenten op zijn is een groffe soepgroente ook prima als je geen zin hebt om zelf te snijden.
Je moet een gegeven mossel natuurlijk niet in de schelp kijken. Het klinkt wel lekker, eet smakelijk!