Beste autostoel groep 1??

Discussie in 'Verzorging' gestart door Carino, 20 feb 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 1. Hoi,

  Ik ben me aanhef oriënteren op een autostoel groep 1.. Er zijn zo veel verschillende stoelen en ik weet niet wat ik moet kiezen.

  Welke stoel vinden jullie prettig?

  Ik zoek een stoel die wel in slaapstand kan. Gewicht maakt niet uit, blijft in dezelfde auto en veiligheid staat natuurlijk voorop.

  Hoop dat jullie je ervaring met stoelen willen delen :D
   
 2. Ik lees even mee :) Ik ben ook aan het oriënteren voor als we op vakantie gaan deze zomer.. Ons zoontje is dan net 9 maanden maar loopt qua groei en gewicht iets boven het gemiddelde dus waarschijnlijk is hij dan wel toe aan een nieuw stoeltje :)
   
 3. Ik wil graag de maxi cosi tobi kopen.
   
 4. Achterwaartse stoelen zijn het meest veiligst. Er is een topic onder verzorging/veiligheid.

  Hier zelf een Maxi Cosi Tobi waar de oudste in zit. Jongste blijft zolang mogelijk in de maxicosi, ik hoop dat ze het nog een half jaartje redt. Dan is de oudste ook 15 kg en kan die naar een vervolgstoel.
   
 5. Wij zijn erg fan van de Cybex Pallas 2fix.
  Wel een grote stoel, erg duur en niet allr kindjes willen erin zitten ivm de vangtafel ipv gordels.
  Maar kwalitatief een erg goede stoel waar onze vent nog heel lang in kan zitten... Het is namelijk een 1,2,3 stoel...
   
 6. Wij hebben net een autostoeltje uit groep 1 aangeschaft. Dochtertje past nog wel even in de maxicosi, maar vindt het wel handig dat de voglende vast klaar staat.

  Wij hebben gekozen voor de Maxi Cosi Axiss. Lang getwijfeld tussen de Tobi en deze, uiteindelijk vonden we het kunnen draaien van de Axiss een groter voordeel dan de uitstaande gordels van de Tobi (we vroegen ons af waarom maxi cosi dat nog niet gecombineerd heeft in 1 stoeltje). De romer schijnen ook goede stoeltjes te zijn, maar er zaten van die smalle rubberen stukjes aan de gordelgeleiders en wij hadden het vermoeden dat die het bij ons niet zo lang vol zouden houden, leek ons gewoon niet zo degelijk.
  Al die stoeltjes kunnen in slaapstand volgens mij en ook eigenlijk allemaal even hoog/scheef. Het is maar net welke voordelen van een stoeltje jij belangrijk vindt. De ene zal heus iets veiliger uit de test komen dan de andere, maar uiteindelijk zijn ze allemaal goedgekeurd...
  Ohja wij vonden het ook handig dat er een ingebouwde hoofdsteun in zat die verstelbaar is, tegelijk met de schoudergordels. (dat heeft de Priori niet geloof ik, moet je zelf nog een hoofdverkleiner bij kopen).
   
 7. Nog even een toevoeging wat wij aan de Axiss beter vonden:

  de heupgordels komen bij de Tobi 2 cm van de rand uit het zitvlak. Dus als ze op een gegeven moment wat ouder zijn en een breder kontje hebben, dan kan het zijn dat ze erop zitten. Bij de Axiss komen de heupgordels echt uit de hoeken weg, tussen de bekleding zeg maar.
  Klein detail, maar toch.
   
 8. Wij hebben een maxi cosi tobi en een 1,2,3 stoel van lief. Vind ze om het even... Ik denk dat de fijnste autostoel (ook voor je eigen rug) zo'n stoel is die je naar je toe kan draaien, weet even het merk niet meer.
   
 9. Lees je eens goed in in achterwaarts vervoeren, zoals red88 zegt. Deze manier van vervoeren is 5x veiliger dan voorwaarts. Google eens en je vind een hoop informatie! Zeker als je zegt dat veiligheid voorop staat.
   
 10. Cybex Sirona kan dit ook. Een draaibare achterwaartse (!) autostoel
   
 11. Niet iedereen heeft 300/400/500 eu voor een achterwaartse auto stoel of een praktische auto ervoor. Ik heb zojuist de maxi cosi tobi gekocht. Die sprak me direct aan. Ben dus benieuwd.
   
 12. Hier ook de MC Tobi, bevalt heel goed!
   
 13. Ik lees ook veel over de Romer King Plus.. Iemand ervaring hiermee?
   
 14. Ik ben ook benieuwd naar het verschil tussen maxi cosi en Römer.
   
 15. Hier een Romer King Plus. Ik ben er erg blij mee. Makkelijk in 4 standen te verstellen. Gordels en hoofdsteun ook via de voorzijde te verstellen.
  Zoonlief zit er goed in. De gordels zijn goed strak te trekken.
  In de winkel vergeleken met de Maxi Cosi stoelen maar deze lijkt iets breder en dat vond ik zelf voor hem wat prettiger.
   
 16. Er staat toch geen budget bij? Veiligheid staat voorop staat er vandaar dat ik zo reageer. En praktische auto zal het niet aan liggen. Degene die ik waarschijnlijk ga kopen neemt niet meer ruimte in dan een maxi cosi op een base
   
 17. Kunnen ze de beentjes dan nog handig kwijt?
   
 18. #18 Inge88, 20 feb 2013
  Laatst bewerkt: 20 feb 2013
  Ja hoor, nog ruimte genoeg! Natuurlijk bij de één meer dan bij de ander maar er is ruimte genoeg. Je hebt bijvoorbeeld de axkid kidzofix (als je isofix hebt) daar kunnen ze de beentjes met gemak kwijt. Is bovendien een stoel tot 25 kg en kan eventueel (liever niet) op den duur voorwaarts met de gordel.

  Bij babyplezier in Eindhoven kunnen ze je verschillende achterwaartse stoelen laten zien, Laten passen en je veel info geven. Je zou ook online kunnen betellen bij carseat.se (als je dat aandurft zonder passen) op deze site vind je ook veel informatie en filmpjes over achterwaarts vervoeren.

  Toevallig was net op de radio en het nieuws dat de consumentenbond aangeeft dat achterwaarts tot 4 jaar veiliger is!
   
 19. Ik denk ook zeker dat een achterwaarts stoeltje veiliger is, maar ik vind 400a500 eu ook een hele hoop geld... Zeker als je er twee nodig hebt, of zetten jullie de stoeltjes elke keer in de andere auto? (even ervan uit gaande dat de meesten van jullie ook twee auto's hebben?)
   
 20. Wij hebben ook de maxi cosi tobi. Ik ben er erg blij mee.

  Ik raad je aan om naar de winkel te gaan en te gaan proberen. Je komt er dan vanzelf achter wat je het fijnst vind.

  In de winkel werd tegen ons gezegd dat zo een draaischijf niet zo heel veilig was. De riem zit dan namelijk onder het schijfgedeelte en hierdoor zou het stoeltje zelf iets minder vastzitten...
   

Deel Deze Pagina