beste kraamzorg?

Discussie in 'Kraamtijd' gestart door lovebear, 1 mei 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 1. hoi hoi dames,
  ik ben eigenlijk wel erg laat met kraamzorg uitzoeken, maar door omstandigheden (mijn man moest plots naar het ziekenhuis)
  is het even niet gelukt...
  ik ben nu al 18 weken maar ik weet niet zo goed welke ik uit moet zoeken...
  ik woon in bergen op zoom, maar wat is jullie ervaring met kraamzorg?
  mijn verzekering geeft aan dat homecare voor mij verzekert is maar ik hoorde dat ik volgens mij ook gewoon een andere kan kiezen...
  wat is jullie ervaring?
   
 2. Ligt eraan uit welke omgeving je komt?
   
 3. Ik heb bij de 1e kraamcentrum DAT gehad en dat is goed bevallen, dus nu heb ik die weer aangevraagd.
  maar je hebt ontz├ęttend veel keus. Sommige op basis van religie. Je zou kunnen letten op keurmerken (qua borstvoeding bijvoorbeeld) . En gewoon eens afgaan op hoe websites eruit zien, dus een beetje gevoel. Verder kun je ook gewoon even je verloskundige om advies vragen, met wie zij goede ervaringen hebben.
   
 4. ik kom uit bergen op zoom (bij roosendaal enzo in brabant)
  maar ik ga inderdaad eens aan mijn verloskundige vragen, bedankt in ieder geval voor de reactie, en als iemand nog een ervaring wil delen graag natuurlijk...
   
 5. ik heb vanwege mijn geloofsovertuiging voor Rst gekozen(reformatorische kraamzorg) en echt die meiden zijn super!!! doen letterlijk alles koken zelfs het avond eten
  als ik ooit nog zwanger mag worden neem ik weer hun en dan dezelfde kraamhulp!
   
 6. Ik woon dan wel aan de andere kant van Noord-Brabant maar ik heb voor Homecare gekozen. Dit is mij goed bevallen. Ik had een schat van een kraamverzorgster die mij geen dingen oplegde. Het was geen vrouw die de dingen deed omdat het in een boekje stond. Ze keek goed naar onze situatie en naar ons zoontje. Geen enkel kind is nl. hetzelfde.

  Vraag je vk ook naar ervaringen met kraamzorgbureaus bij jouw in de buurt.
   
 7. Ik kom ook uit de regio Bergen Op Zoom en had kraamzorg van Dat
  kraamcentrum uit Roosendaal.
  Het was allemaal goed geregeld dus bij een volgende wordt het ook weer Dat.
  Heb zelf weinig positieve verhalen gehoord van thuiszorg West Brabant.
   
 8. Hier ook homecare bij dochter en bij deze baby weer. Ik vond ze erg fijn en de kraamverzorgster hebben we terug gevraagd.
   
 9. Ik heb een heel goede ervaring met House of Care in Nieuw Vennep (maar woon in Amsterdam): www.houseofcare.nl.

  Al ruim van te voren stond vast wie ik als kraamhulp zou krijgen, zij heeft ook de intake gedaan en toen ik op zondag uit het ziekenhuis kwam (na keizersnede) stond ze binnen een uur op de stoep. Ze had toen ook al uit zichzelf extra uren aangevraagd vanwege de keizersnede. Echt top! Ik heb ook de hele periode alleen maar haar gehad.

  succes!
   
 10. Hou er wel rekening mee dat je geweigerd kan worden als de kraamzorgbureaus rond jouw uitgerekende datum vol zitten! Hier in de buurt zijn een paar kleine kraamzorgbureaus favoriet en daar moet je echt met 12 weken wel ingeschreven zijn. De grote kraamzorgbureaus zijn vaak wat flexibeler, dus misschien maak je daar meer kans.
   
 11. Hier had ik een kraamverzorgster van amenzorg (ging via de verzekering). kan ik aanraden wat een lieve kraamverzorgster was dat. Mochten we nog een kindje krijgen wil ik zeker haar ook. De vrouw die voor de intake langskwam was ook heel erg aardig. Het was goed en snel geregeld.
   
 12. oke bedankt voor de reacties! ik heb inderdaad toch maar even aan de vk gevraagd en die raadde echt de provinciale kraamzorg aan, dus ik heb me daar maar aangemeld...nou maar afwachten of het wat is!!
  een ding vond ik nu al leuk, ik kreeg bij mijn aanmelding een voedingskussen cadeau! die wou ik nou net hebben :)
   

 13. Wat een leuk cadeau zeg! dat begint al goed haha!
  Het is altijd afwachten wat er voor je deur staat, ik hoop dat hij/zij je bevalt.
   
 14. hoi,
  ik hoop dat met je man weer beter gaat.
  ik heb geen ervaring in berg op zoom en weet ook niet of jullie verzekering anders dekt zou je eens contact mee moeten opnemen. maar als je iets niet bevalt geef het gelijk aan. daardoor heb ik niet van me kraamtijd kunnen genieten en ging het hier hellemaal mis.
  veel succes met uitzoeken en nog fijne zwangerschap.
  XX Taz
   

Deel Deze Pagina