Bevallen in het RDGG

Discussie in 'De bevalling' gestart door Moekje, 30 aug 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Moekje

  Moekje Fanatiek lid

  29 apr 2012
  1.021
  0
  0
  NULL
  Zuid-Holland
  Hey Meiden,

  zijn er hier meiden die ervaring hebben met bevallen in het Reinier de Graagf Gasthuis?
  Ik ben hier wel benieuwd naar hoe jullie ervaring is (positief/negatief).
  Ook ben ik benieuwd hoe ze zijn met het zetten van een ruggenprik, moet je hiervoor naar de OK of word dit op de kamer gedaan? Hoor namelijk veel verschillende verhalen over verschillende ziekenhuizen.

  Ik weet zelf helemaal nog niet of ik een ruggenprik wil (zie ik op het moment zelf wel) maar ben gewoon nieuwsgierig naar ieders ervaring ;)

  Liefs,
   
 2. CinTim

  CinTim Lid

  23 nov 2011
  29
  0
  0
  's-Gravenzande
  Hoi, ik ben zojuist 12 juli bevallen in het Reinier de Graaf.
  Is mij prima bevallen!
  Aardige verloskundige/gynaecoloog.
  Voor mijn vriend hebben ze in de verloskamer zelfs nog een bedje neer gezet, omdat het allemaal niet opschoot.
  Ik heb ook een ruggenprik gehad.
  Deze werd gewoon in de verloskamer gezet.
  Je huid wordt plaatselijk verdoofd en ze zetten hem erin.
  Prima te doen.
  Ik heb geen klagen verder gehad over hoe de bevalling is verlopen in het Reinier de Graaf!
   
 3. Moekje

  Moekje Fanatiek lid

  29 apr 2012
  1.021
  0
  0
  NULL
  Zuid-Holland
  fijn te horen! ben erg benieuwd hoe het allemaal gaat lopen.
  Ik had al zo'n vermoeden dat ze gewoon op de verloskamer gezet zouden worden.
  Wel netjes dat ze voor je vriend ook nog een bed neer hebben gezet!
   
 4. Beeps

  Beeps Bekend lid

  15 dec 2009
  848
  0
  0
  Den Haag
  ik ben ook bevallen in Reinier de Graaf, vond het heel fijn!

  ze hebben nieuwe en wat oudere kamers, ik wilde graag een nieuwe kamer, kreeg uiteindelijke een oudere (op de hal bij de nieuwe lag er een te krijsen dus ze vond het verstandiger mij aan de andere kant neer te leggen)

  alle kamers hebben buitenlicht, ik had een dakraam en vond dat heel fijn. Ik had mijn eigen verloskundige, maar de verpleegsters waren super lief, drinken werd continue gebracht, en na geboorte kwamen er beschuit met muisjes voor ons en de aanwezige familie.

  verpleegster heeft me gedoucht, heel lief en heel fijn. Volgens mij heeft elke kamer een eigen badkamertje.

  ik heb gekozen een nachtje te blijven omdat ik geen kraamhulp meer kon krijgen. ben super verzorgd, lag alleen op een 4 pers kamer, was echt heerlijk.

  ik verheug me er nu al weer op!

  je kan een rondleiding doen he, er is 1 x in de week een bijeenkomst, weet even niet meer hoe of wat, maar staat wel op de site, is heel leuk!

  oh ik had geen ruggeprik, uberhaupt verder niets medisch gebruikt, dus het geintje kostte ons 600 euro.. maar nogmaals, zou het zo weer doen, was onwijs fijne omgeving!

  succes!!
   
 5. Moekje

  Moekje Fanatiek lid

  29 apr 2012
  1.021
  0
  0
  NULL
  Zuid-Holland
  Fijn te lezen dat iedereen positief is over het rdgg.. wat betreft de rondleiding daar ben ik van op de hoogte maar ik heb besloten het gewoon lekker over me heen te laten komen de dag dat de kleine zich aandient ;)
  Heb al wel 2 dagen op de afdeling verloskunde gelegen ivm complicaties dus de afdeling ken ik wel alleen de verloskamers heb ik nog niet gezien.
  Welke gyneacoloog hebben jullie gehad bij de bevalling??
  Zelf liep ik eerst bij Bremer en ivm vakanties e.d. overgeplaatst naar Latour.
   
 6. Beeps

  Beeps Bekend lid

  15 dec 2009
  848
  0
  0
  Den Haag
  ik had geen gynaecoloog, mijn eigen verloskundige was er bij.

  Kan niet lang meer duren he? Succes!!!
   
 7. mamavanmara

  mamavanmara Bekend lid

  24 mrt 2011
  717
  0
  0
  #7 mamavanmara, 3 sep 2012
  Laatst bewerkt: 3 sep 2012
  Ik ben heel erg positief over het RDGG. Op woensdagavond braken mijn vliezen en moest ik bellen van mijn gynaecoloog (Bremer) naar de verloskamers, omdat mijn dochter steeds variabel lag (hoofd beneden, dwars, billen beneden). Ik mocht gelijk komen. Beneden bij de balie werden we opgevangen. Echo gemaakt en gelukkig lag ze met haar hoofd naar beneden.
  Helaas geen ontsluiting, dus gingen ze met gel aan de slag (Latour). Dit heeft een paar dagen geduurd. Uiteindelijk is Mara na 70 uur geboren (natuurlijke weg). Waarschijnlijk wilde ze een kerstkindje zijn. :)
  Ik had een verloskamer zonder buitenlicht. Volgens mij nummer 4. Eerst had ik een verloskundige bij de bevalling. Toen er tegelijkertijd nog iemand ging bevallen, hebben ze Latour voor mij opgeroepen.
  Wat was ik daar blij mee! Ik vond hem super en heel erg rustig en duidelijk. De verpleegkundige was ook erg fijn. Het douchen achteraf kon ik zelf (had maar één scheurtje, geen ruggeprik).
  Wegens hoge bloeddruk en langdurig gebroken vliezen moesten we 24 uur na de bevalling blijven in het ziekenhuis. Maar we zijn pas de ochtend na de 24 uur (dat zou 's avonds 18:30 zijn) weggegaan. Dat vonden we wel zo fijn vanwege hele dag kraamzorg thuis. Van de in totaal 4 nachten, mocht mijn vriend de middelste 2 blijven slapen op de kamer. Er was verder niemand.
  Mede door de begeleiding van Bremer en Latour heb ik een super zwangerschap en bevalling gehad. Tijdens mijn opname kwam Bremer aan het einde van zijn dienst vaak even bij me kijken.
  Het was zo speciaal: zit je met een kleine baby in je armen aan het kerstdiner in de verloskamer.
   
 8. Beeps

  Beeps Bekend lid

  15 dec 2009
  848
  0
  0
  Den Haag
  Mamavanmara, leuk om je verhaal te lezen! klinkt heftig maar ook vredig.. Grappig ook, ik was uitgerekend op eerste kerstdag, hebben we elkaar net gemist.. ik had verloskamer 5.. op 2 januari '11..

  Ik denk dat TS aan het bevallen is, want ze heeft al eventjes niet meer gereageerd! ben benieuwd!
   
 9. mamavanmara

  mamavanmara Bekend lid

  24 mrt 2011
  717
  0
  0
  Wat leuk! Onze kleintjes schelen niet veel inderdaad! En ik was uitgerekend op 3 januari. We hebben het omgedraaid. :)
  Ik denk het ook dat TS bezig is. Spannend!
   
 10. Moekje

  Moekje Fanatiek lid

  29 apr 2012
  1.021
  0
  0
  NULL
  Zuid-Holland
  Hey meiden,

  Wat leuk om jullie verhalen te lezen!
  Hier zit de kleine nog steeds lekker binnen haha ben wel erg moe en de laatste dagen niet veel actief geweest op zwangerschapspagina.
  Maar ook mega leuk om te lezen dat mamavanmara ervaring heeft me exact dezelfde artsen als ik!
  Ben wat betreft Bremer en Latour ook tevreden! ze begeleiden me goed.
  Al voel ik me bij Latour net even wat beter als bij Bremer. Mede omdat Bremer naar mijn idee soms te veel opzoek was naar dingen die niet in orde waren. zo heb ik bij verschillende mensen groeiecho's geweest en bij Bremer was ons mannetje altijd te (veel) te klein terwijl hij bij de andere artsen gemiddeld was.
  Ook heb ik bij Bremer 5x een glucose dagcurve moeten doen omdat hij zwangerschapssuiker vermoede terwijl hier geen enkele aanleiding voor was. zelfs bij een diabetis verpleegkundige geweest en die liet ook wel doorschemeren dat Bremer hun veel werk bezorgd hahah.
  Maar goed liever te streng dat de laks zeg ik dan maar weer!
  Ben erg tevreden over beide artsen en hoop dat ook dat ik 1 van de twee aan mijn bed heb staan tijdens de bevalling hahaha.
   
 11. mamavanmara

  mamavanmara Bekend lid

  24 mrt 2011
  717
  0
  0
  Ja, leuk hè, dat we dezelfde artsen hebben (gehad). Bij mij was Bremer niet zo, ik vond hem erg relaxed. Iedere keer kregen we van hem een echofoto mee. Ik moest wel iedere keer op de weegschaal, vanwege mijn overgewicht. Maar verder viel hij me mee. :)
  Latour vond ik echt geweldig! Vooral tijdens de bevalling, maar ook tijdens het inleiden. Ik had hem nog nooit gehad voor controle. Maar gelijk een goed gevoel bij hem toen ik opgenomen werd.
  Doe ze maar de groetjes van me! Haha! Alsof ze me nog herinneren. Alhoewel een kerstkindje misschien wel wat beter blijft hangen. Ik kwam Bremer nog een keer tegen toen ik aan het wandelen was met mijn dochter (toen een paar maanden oud). Hij vroeg me hoe het ging, erg aardig.
  Succes met de allerlaatste loodjes.
   
 12. MvS

  MvS VIP lid

  19 okt 2008
  5.564
  0
  36
  Ik ben bijna 3 jaar geleden in het RDGG bevallen, maar ik weet niet of je mijn ervaring graag hoort... Was zeker niet positief te noemen, in ieder geval, en dat kwam echt vooral door hoe er met me omgegaan is en hoe slecht er is geluisterd/gekeken naar me.

  Om aan te geven hoe naar de ervaring was: ik heb echt een vol jaar nodig gehad om het te verwerken en neem de ervaring ook behoorlijk mee in mijn overweging geen kinderen meer te willen.
   
 13. Moekje

  Moekje Fanatiek lid

  29 apr 2012
  1.021
  0
  0
  NULL
  Zuid-Holland
  WAt een toeval!! ik word volgende week donderdag ingeleid haha ook door Latour ;) zal hem vertellen dat ik veel goede verhalen van hem hoor hahaha Voel me erg fijn bij hem tijdens de controles, we lachen behoorlijk wat af.
  Wat betreft Bremer, ik liep ook bij hem i.v.m. overgewicht maar hoefde dus niet elke keer gewogen te worden haha en idd elke keer die foto was erg leuk. Nu krijg ik ze niet meer omdat hij zo groot is dat er niets meer uit op te maken valt, ze kunnen zelf amper nog zien wat nou precies waar zit hahaha.
   
 14. Moekje

  Moekje Fanatiek lid

  29 apr 2012
  1.021
  0
  0
  NULL
  Zuid-Holland
  Jeetje wat ontzettend naar dat je zo'n ervaring hebt gehad.
  Mag ik vragen wat er precies is gebeurd??

  Ik hoop dat je het inmiddels een klein beetje hebt kunnen verwerken.

  Liefs,
   
 15. engeltje23

  engeltje23 VIP lid

  14 aug 2011
  9.348
  0
  0
  Ik lees ook ff mee als je t goedvind!
  Ga ook in t reinier de graaf bevallen, heb er al 1 x gelegen ivm minder leven voelen, gelukkig was toen alles in orde! Alleen had toevallig ook Bremer me doorgestuurd om mn bloedsuiker nog een keer te laten prikken ivm veel vruchtwater. Gelukkig niks aan t handje en mn eigen gyn ( dr Dijkman ) vond t ook allemaal wel meevallen met t vele vruchtwater. Het is gewoon ruim voldoende, maar zeker niet teveel.
  Volgende week krijg ik een versie, want mn kereltje ligt in stuit, erg spannend dus!
  Ik heb trouwens wel een rondleiding gehad en vond de verloskamers er best nog leuk uitzien met de wiegjes met delfsblauwe hemeltjes ;)

  Voel je al wat rommelen verder moekje?
   
 16. Moekje

  Moekje Fanatiek lid

  29 apr 2012
  1.021
  0
  0
  NULL
  Zuid-Holland
  Nee hier rommelt nog niets naar mijn idee. ik zit ook nog potdicht ;)
  wel gister na het toucheren een bloedprop verloren (vond het zelf echt mega ahah) en nu nog steeds bruin slijm verlies dus wie weet heeft het iets in werking gezet, dat zal wel schelen bij de inleiding volgende week.
  En jij? Alles nog rustig of heb je het idee dat het eerder komt?? Is nu alles wel goed betreft het leven in je buik?
   
 17. engeltje23

  engeltje23 VIP lid

  14 aug 2011
  9.348
  0
  0
  Moest net toevallig ff t ziekenhuis bellen, krijg namelijk volgende week een versie en had nog wat vraagjes.
  Deze hele week is t ook al wat onrustig in mn buik, maar had nu ook al 2 dagen ontzettende hoofdpijn, moest gelijk komen, dus heb net nog aan de ctg gelegen....
  Alle controles waren goed gelukkig, maar moet me heel rustig houden omdat t kan zijn dat ik zsvergiftiging aan t ontwikkelen ben.... Hoop echt dat dat er ook niet nog eens bijkomt! Maargoed nu net weer thuis en hou alles maar ff goed in de gaten!

  Geloof dat je blij moet zijn dat je vandaag nog niet hoeft te bevallen, het was megadruk! Er werden in de tijd dat ik daar lag aan de lopende band beebjes geboren!
   
 18. Moekje

  Moekje Fanatiek lid

  29 apr 2012
  1.021
  0
  0
  NULL
  Zuid-Holland
  Vrijdag is altijd een mega drukke dag haha
  Heb zelf ook vaak aan de CTG gelegen en vaak controles op vrijdag gehad... op vrijdag kan je gerust een uur erbij tellen als je weggaat van huis.
  Hoe hoor je dan dat er baby's geboren worden als je aan de CTG ligt? ik dacht altijd dat ik gewoon baby's hoorde huilen die al geboren waren whahaha of waren dat de newborns ;)??

  Wat de CTG wel goed??
   
 19. engeltje23

  engeltje23 VIP lid

  14 aug 2011
  9.348
  0
  0
  De ctg was helemaal goed ja gelukkig.
  Dat van die beebjes hoorden we van de verpleging, ze renden echt alle kanten op, heb er door de drukte ook 3 uur gelegen en toen ik van de ctg afmocht moest ik zelfs op de gang wachten omdat er een wachtrij stond ook voor de ctg, echt erg! Kreeg tussendoor wel wat te drinken en te eten aangeboden gelukkig.
  In de gang heb ik ook nog 3 kersverse mama's met hun beebs voorbij zien rijden die naar andere kamers gebracht werden, echt zo aandoenlijk om te zien!
   
 20. mamavanmara

  mamavanmara Bekend lid

  24 mrt 2011
  717
  0
  0
  Spannende tijden voor jullie! Bremer gaf mij op het einde steeds een foto mee met de hartslag en wat afmetingen erop. Latour heeft na de bevalling foto's gemaakt van ons als nieuw gezinnetje. Ook toen we het nog niet doorhadden dat hij de camera had gepakt. Het zijn hele mooie en voor ons bijzondere foto's!
   

Deel Deze Pagina