Bevallen op de 1e verdieping

Discussie in 'De bevalling' gestart door Hypnose, 28 aug 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Hypnose

  Hypnose Bekend lid

  26 dec 2007
  737
  0
  0
  Hallo iedereen :)

  Ik woon in een appartement op de 1e verdieping. Nu wil ik graag in het ziekenhuis bevallen, omdat ik het niet prettig vind thuis te bevallen (buren links, rechts, onder en boven).
  Maar stél dat ik mij toch bedenk. Mág ik dan uberhaupt wel thuisbevallen? Er waren toch bepaalde regels voor dat als er opeens een medische noodzaak komt om in het ziekenhuis te bevallen dat je dan niet op de 1e verdieping mag wonen? Ivm ambulancepersoneel die je dan niet veilig van de trap af krijgt enzo?

  En ik moet een eigen bijdrage betalen om in het ziekenhuis te mogen bevallen. Is dat dan ook zo als ik op de 1e verdieping woon?

  Alvast bedankt!
   
 2. taliaa

  taliaa VIP lid

  2 mrt 2007
  14.044
  110
  63
  verpleegkundige
  omg Eindhoven
  Als je zonder medische indicatie bevalt in het ziekenhuis moet je altijd een eigen bijdrage betalen, tenzij je verzekering die ook vergoedt (als je dus hoog verzekerd bent!). Op de 1e verdieping wonen is geen medische indicatie.
  En op de 1e verdieping mag je gewoon bevallen hoor. Ik geloof dat je soms hoort dat je niet meer dan zoveel kilo mag wegen, ivm ambulance.

  Dus... je kunt allebei nog:)

  Liefss, Taliaa
   
 3. dreames

  dreames Fanatiek lid

  9 dec 2007
  4.882
  33
  48
  Het ligt ook een beetje aan de trap. Ik beval wel thuis, maar met een kraambed beneden in de woonkamer. Wij hebben namelijk een hele steile en gladde trap. Het ambulancepersoneel mag dan weigeren om mij met een brancard de trap af te dragen en dan zou er op een brandweerwagen gewacht moeten worden om mij zo van de bovenverdieping af te halen. Dat vind de vk geen goed idee en daarom mag ik niet op de bovenverdieping bevallen.
   
 4. Claartje79

  Claartje79 Fanatiek lid

  17 aug 2006
  4.862
  1
  0
  huismuts
  Groningen
  maar dat is binnen je eigen huis, maar als je een bovenwoning hebt geldt dat volgens mij niet, meende ik, maar pin me er niet op vast. zou betekenen dat half amsterdam niet thuis mag bevallen.

  als je het zeker wilt weten zou ik even met het zh bellen, zij moeten dat antwoord toch voor je hebben.
   
 5. Bri

  Bri Niet meer actief

  Volgens mij mag het gewoon, mits het een goed begaanbare trap is (niet te smal, niet te steil, niet te krappe bocht) en jij inderdaad niet te zwaar bent om van de trap geholpen te worden.

  Bij mij zijn het weliswaar inpandige trappen, maar mijn slaapkamer (waar ik bevallen ben) ligt op de 2e. Wij hebben een verhuisluik op die verdieping (met takel erboven).... De intakedames van de kraamzorg zagen het helemaal zitten om mij in geval van nood via die takel naar buiten te halen :D (onze trap maakt een rotbocht beneden, waardoor een brancard er waarschijnlijk niet doorheen zou kunnen).

  Over die buren zou ik me niet te veel zorgen maken. Niet iedere bevallende vrouw krijst de boel bij elkaar! Waarom zou je, het maakt de pijn niet minder erg.... De meeste vrouwen raken juist in zichzelf gekeerd. Schreeuwen kost veel energie.
  Hier hebben de buren in elk geval niks gemerkt van de bevalling en onze slaapkamers liggen pal naast elkaar.
   
 6. Petra82

  Petra82 Bekend lid

  10 jul 2008
  672
  135
  43
  Westland
  Goeimorgen!

  Vaak mag het wel als er in de slaapkamer (of welke kamer je dan ook wil bevallen) een raam is waar een brancard door kan, of een raam dat ze er makkelijk uit kunnen halen... en ja, ik heb het gezien dat ze je op die manier naar beneden transporteren ;)

  Groetjes!
   
 7. Merijn

  Merijn Niet meer actief

  Ik woon op de derde verdieping zonder lift... Nu is dat tijdelijk maar de vraag is nog maar of we voor de bevalling wel in onze nieuwe woning wonen. Ik beval dus ook liever in het ziekenhuis, inderdaad ook met de oog op buren die met alles mee kunnen genieten.

  Voor zover ik weet zijn hier geen bepaalde regels voor. Maar als ze mij helemaal uit het raam moeten takelen, zijn ze echt eeuwen bezig voordat ik eindelijk in het ziekenhuis lig :(
   
 8. Kiezeltje

  Kiezeltje Bekend lid

  11 feb 2008
  655
  0
  0
  Veenendaal
  Ik woon op de 2e verdieping en ik mag gewoon thuis bevallen.
  Volgens de vk is dat zo'n beetje per regio bepaald, en aangezien er bij ons genoeg ruimte is om te draaien en te keren, was het geen probleem om thuis te bevallen.

  Ze zei dat vooral in grote steden waar je smalle trappen hebt en weinig ruimte enzo, je dus niet meer thuis mag bevallen.
   
 9. Hypnose

  Hypnose Bekend lid

  26 dec 2007
  737
  0
  0
  Bedankt voor jullie antwoorden!

  Ik woon dus in A'dam, met smalle trap en een balkon in een soort 'hofje' waar geen mensen bij kunnen komen van buitenaf.

  Zal het dus eens navragen!
   
 10. Mama007

  Mama007 Niet meer actief

  Ik woon 4 hoog en mocht ook thuis bevallen. Moest tijdens mijn bevalling met de ambulance naar het ziekenhuis dus denk dat je gewoon thuis mag bevallen als je dat wil.
   
 11. Merijn

  Merijn Niet meer actief

  Ik woon ook in Amsterdam en ik heb wel eens gehoord dat het bij veel mensen wordt afgeraden om thuis te bevallen ivm die vreselijke smalle trappetjes in de woningen. Zou het inderdaad dus even navragen!
   
 12. Chebu

  Chebu VIP lid

  17 dec 2007
  7.174
  0
  36
  Midden-Oosten
  Ik woon ook op de derde verdieping. Thuisbevallen doen ze hier niet aan, maar ik vraag me af of ik die trappen nog we afkom....
  Misschien moeten we maar eens oefenen met manlief. Dat hij met tilt ofzo.
   
 13. deepfreeze

  deepfreeze VIP lid

  29 nov 2007
  11.895
  42
  48
  Hier lag de grens (van de ambulancemedewerkers) voor op de bovenverdieping bevallen op 100kg. Daarboven mocht je wel thuis bevallen, maar dan op de beneden verdieping.
  Aan een groot slaapkamer raam heb je niet zoveel als je met spoed naar het ziekenhuis moet, dus dat risico willen ze niet nemen..

  Hebben ze bij jullie niet een kraamhotel? Als tussenoplossing? Dat zit hier aan het ziekenhuis vast, maar is goedkoper..
   

Deel Deze Pagina