Blauwe aders en striemen?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door kdvjuffie, 6 jul 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 1. De aders die op mijn borsten en buik lopen worden steeds donkerder en steeds beter zichtbaar... Is het normaal dat ze steeds donkerder worden? Soms lijken ze zelfs tegen de paarse kleur aan te zitten!

  Mijn 2e vraag:
  Is het nou zo dat als je striemen krijgt ze er ineens zitten of zie je ze langzaam op je buik verschijnen en worden ze steeds beter zichtbaar?
  Ik heb ze namelijk nog niet maar houd mijn buik goed in de gaten! :wink:

  kdvjuffie
   
 2. Goedemorgen!

  Dat heb ik ook, dat ze steeds zichtbaarder worden. In het begin dacht ik al 2/3 dagen lichte scheurtjes te zien vanaf de bovenkant van mijn buik, maar in de spiegel was er niets te zien. Na die 3 dagen werden ze eerst lichtroze, en toen idd paars.
  Soms verschijnen ze dus langzaam, maar kunnen er ook in een keer zitten! En de aders die ik zie lopen zijn soms ook donkerder, ligt eraan of ik het warm heb. Gisteravond vond ik mezelf net een (beetje te dikke) smurf :lol:
   
 3. hallo,
  ik heb hier ook erg veel last van (blauwe aders) op mijn borsten en zijkant van me buik! en striemen krijg je als eerste onderaan je buik heb ik laatst ergens gelezen en bij een vriendin van me zaten ze er van de een op de andere dag maar niet iedereen hoeft ze te krijgen hoor!
   
 4. Op het einde van me zwangerschap van maricha kon je over me hele buik donkerblauwe aderen zien, soms ook bij mijn borsten... Dacht dus dat het striae was maar dat was bij mij niet het geval.

  Volgens mij komt het omdat je hele huid wordt opgerekt waardoor je de aderen beter ziet lopen.
  Of je striae of striemen krijgt heeft volgens mij met je huid te maken... althans huidtype of hoe je het ook wilt uitleggen, of dat je huidje beetje elastisch is
   
 5. Nou, mijn buik is 100% striemvrij maar mijn borsten hebben toch al aardig wat striemen.. Je hoeft ze dus niet als eerste op je buik te krijgen..
   
 6. Mijn buik was met 34 weken striem vrij.. maar nu kan ik dat niet meer zeggen.. onder in zitten nu dus echt wel striemen.. eerst dacht ik van me broek maar goed was dus niet het geval..
   

 7. nou ik bedoelde ook eigenlijk als je ze op je buik krijgt..... daarmee doelde ik niet op borsten
   
 8. Ik heb striemen onderaan mn buik, nou kan hbet zijn dat ik niet goed opgelet heb, maar volgens mij zaten ze er zo van de één op de andere dag. Krijg ik van de week leuk commentaar van de verloskundige: Oh ik heb medelijden met je dat je nu al striemen hebt, wordt nog veel erger. Dank je!
   
 9. Bij mij werden de aders op mijn borsten steeds donkerder... en zijn nu nog donker, ik geef borstvoeding dus zal daar wel door komen denk ik.

  Striemen kwamen er bij mij opeens in, bij mijn heupen een paar. En tijdens de bevalling zijn ze onderin mijn buit geschoten, waarschijnlijk door het duwen van de verloskundige. Ik zag ze pas na 3 weken ofzo ;-).
   
 10. Hier ineens lichte striemen onder bij mijn buik. Ook op mijn borsten rond mijn tepels heb ik striemen (lijken net zonnetjes nu :lol: ) Ook donkere aders over mijn buik en borsten. Ach ik zie het maar als de eerste tekening van ons kleintje aan mij
   
 11. Kan dat joh? Want ik weet ook 100% zeker dat ik GEEN striemen had toen ik zwanger was, ook niet onderop mijn buik. En een paar dagen na de bevalling zag ik opeens een soort witte lijnen onderop mijn buik.

  Maar kwa aderen op borsten en buik; ik was vanaf week 2 al net een landkaart. Zeker op het eind zaten ze ook op zijkant van mijn buik echt een vreemd gezicht!
   
 12. Het is dus een bekend verhaal dat de aders zo donker kunnen zijn! Scheelt weer ben ik niet de enige :wink:

  Ik hoop dat de striemen me bespaard blijven heb ze liever niet dan wel ook al kan ik het als souvenier van de 9 maanden zwangerschap zien... Laat ze maar lekker wegblijven hahahah
   
 13. hier ook. Donkere aders op mijn borsten en op de zijkant van me buik.
  Striemen heb ik gelukkig niet op mijn buik , helaas staan ze wel op mijn borsten en kont , van die mooie donker paarse :wink:
   
 14. ik heb ook allemaal van die kleine adertjes. dacht eerst dat het mss beginnende striemen waren ofzo?

  striemen heb ik tot nu toe nog niet op mijn buik. op mijn heupen en borsten wel maar die had ik al voor ik zwanger werd.

  een vraagje over de kleine adertjes. verdwijnen deze na de zwangerschap of blijven ze zichtbaar?
   

Deel Deze Pagina