bloedingen tussendoor - naar de dokter?

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door Catoo, 26 mei 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Catoo

  Catoo Niet meer actief

  Lieve allemaal,

  Vorige maand en deze maand verlies ik steeds bloed tussen ovulatie en menstruatie. Ik ben al minstens twee jaar van de pil af en heb hier nog nooit last van gehad. Ik weet niet zo goed wat ik ermee aan moet.
  Zouden jullie hiermee naar de dokter gaan??

  Eventjes de feiten op een rij:
  Vorige maand
  - helderrode bloeding tijdens eisprong
  - hierna een korte week (weinig) bruinverlies
  - menstruatie kwam drie dagen eerder
  - gewone menstruatie en niet zwanger

  Deze maand
  - helderrode bloeding tijdens de eisprong (15 mei)
  - vanaf ongeveer 21 mei weinig maar duidelijk bruinverlies (korrelig, oud bloedachtig)
  - vanaf vandaag helderrood, dun bloed (lijkt niet op menstruatie)
  - nog 2 tot 5 dagen tot nod

  Buiten deze twee bijzonder bloederige maanden bloed ik snel na het vrijen.

  Herkent iemand dit en/of wat zouden jullie doen? Naar de huisarts of niet?

  XCatoo
   
 2. Pien15

  Pien15 VIP lid

  12 okt 2010
  5.481
  18
  38
  Hoi Catoo,

  Ik herken je verhaal wel. Ik raad je aan hiermee naar de dokter te gaan. Niet omdat je iets ernstigs hoeft te hebben. Grote kans van niet. Even kort mijn verhaal: ik zit ook met veel bloedingen tussen ei en menstruatie, maar ook tussen menstruatie en ei en soms ook tijdens ei.... alles wel een keer gehad zeg maar. Varierend van bruinige afscheiding tot helder rood bloed. Ik ben er mee naar de huisarts gegaan. Die heeft een uitstrijkje gedaan, er was niets aan de hand. Klachten werden erger en ben ik naar de gynaecoloog doorverwezen. Die heeft 2 x een echo gemaakt en 1 keer een hysteroscopie gedaan (soort kijkoperatie in de baarmoeder). Hieruit bleek ook niets bijzonders te vinden: geen poliep of vleesboom o.i.d. Uiteindelijk heb ik een hormonen kuur gehad (primolut) om mij hormonen te 'resetten', dit zou moeten helpen mijn tussentijds bloedverlies te stoppen. Helaas, ik ben nu 2 maanden verder na de kuur en het is nog niet bepaald beter. Lichamelijk is er niets mis met mij, het kan verder geen kwaad. Alleen het zwanger worden kan hierdoor wel moeilijker gaan, omdat sperma niet goed in bloed kan bewegen. Dat is wat de gyn zei. Ik mag in juli naar de fertiliteitsarts als het zwanger worden nog niet gelukt is. Misschien dat deze naar mijn hormoonwaardes gaat kijken en ik hiervoor medicijnen kan krijgen. Dat zal ik moeten afwachten, maar dat is wat ik op basis van andere verhalen hier op het forum heb bedacht. Ik zeg niet dat jij hetzelfde hebt als ik, maar ik heb hier meer meiden gezien die snel bloedverlies hebben in het 2e deel van hun cyclus. Zij zijn hiermee ook naar de gyn geweest. Ik kan je zeker adviseren eerst even langs de huisarts te gaan. Ik hoop dat je snel duidelijkheid hebt en dat je snel van je kwaal af bent.
   
 3. Jippie

  Jippie VIP lid

  3 feb 2007
  10.794
  38
  48
  Ik zou even naar de huisarts gaan. Tussentijds bloedverlies kan op een te lage progesteronwaarde wijzen. Als je progesteronwaarde te laag is, dan word je baarmoederslijmvlies te snel afgebroken. De innesteling wordt bemoeilijkt en daardoor kan het zijn dat je moeilijker zwanger wordt. Dmv een bloedonderzoek kunnen je hormoonwaardes bepaald worden en het is eventueel op te lossen met medicatie. En het is ook belangrijk dat je het even laat nakijken als je contactbloedingen hebt.
   
 4. Zustertje2015

  Zustertje2015 Fanatiek lid

  10 mrt 2011
  2.682
  0
  36
  Herkenbaar :( ik begin ook 5dagen voor NOD met roze/bruin bloedverlies. En op dag 28 zet dan elke keer mijn menstruatie toch door.

  Zou ook 5dagen voor NOD problemen kunnen geven voor de innesteling?
   
 5. Jippie

  Jippie VIP lid

  3 feb 2007
  10.794
  38
  48
  Je luteale fase moet 10-18 dagen zijn. Als je vijf dagen voor je NOD bloedverlies krijgt, dan is je luteale fase maar 9 dagen. Dus dat is eigenlijk iets te kort. Ik zou het even in de gaten houden.

  Hoe lang ben je al van de anticonceptie af? Als je net gestopt bent met de pil kunnen je hormoonwaardes nog wat in de war zijn, waardoor je tussentijdse bloedingen kunt krijgen. Na verloop van tijd kan je cyclus zichzelf herstellen.
   
 6. Catoo

  Catoo Niet meer actief

  Mijn menstruatie zet nog niet door, hoewel ik bij het 'schoonmaken' vanmorgen wel een klein beetje slijm had. Op dit moment lijkt het zelfs minder te worden.

  Ondertussen wel buikpijn erbij gekregen, maar dat is meer van de stress. Ik vind het erg irritant en ongemakkelijk dat bloedverlies. Ben ook iedere keer bang dat mijn menstruatie opeens aan komt knallen en ik ga doorlekken enzo.

  Ben ook bang dat er misschien iets verkeerd is gegaan tijdens de currettage van de ma. Maar goed, als je verklevingen blijkt te hebben, dan wordt je toch Ć¼berhaupt niet ongesteld?

  Bovendien hoop ik stiekem ook wel een beetje zwanger te zijn en dat daar de klachten vandaan komen.

  Ik ga proberen om volgende week even langs de ha te gaan voor de zekerheid.

  @Pien: wat ontzettend rotvoor je! Hopelijk gaat het helemaal goed komen. Wat moet het vervelend zijn om tot juli te moeten wachten, duurt nog best lang!

  XCatoo
   
 7. Pien15

  Pien15 VIP lid

  12 okt 2010
  5.481
  18
  38
  Cattoo ik hoop voor je dat je gewoon zwanger bent! En dat anders je volgende cyclus weer gewoon netjes verloopt. Zo niet, zou ik toch naar de huisarts gaan. Het kan idd van de curretage komen. Mijn zus heeft dat ook gehad en toen bleek niet alles goed schoon gemaakt te zijn en had ze ook last van tussentijdsbloedverlies. Volgens mij kun je trouwens gewoon ongesteld worden als je verklevingen hebt.
   

Deel Deze Pagina