borstvoding en nutrilon combineren

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door noena, 27 jul 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. noena

  noena Fanatiek lid

  4 nov 2007
  1.114
  0
  0
  hey dames.

  ik wou graag weten of en hoe ik borstvoeding kan combineren met nutrilon.. dat vraag ik omdat de baby mij uitput en mij niet met rust laat door de borstvoeding.. en ze heeft aan 3 borsten per voeding vaak niet genoeg..

  liefs noena
   
 2. Jo79

  Jo79 VIP lid

  6 mei 2007
  19.610
  145
  63
  Hoe oud is je baby? Een paar dagen? Ik zou het even aan je kraamhulp anders vragen.
  Mijn zoontje bleef ook maar hongerig en de eerste dagen kwam het erg langzaam op gang. Ik heb toen na de bv wat bijgevoed met KV (in dit geval AH HA, wat een woord ;)) door middel van vingervoeden, dus een spuitje vullen met zo'n 20 ml en tegelijk met je vinger in de mond doen. Zodra de baby gaat sabbelen een beetje in zijn mond spuiten. Hielp hier goed voor een paar dagen. Ondertussen is het goed op gang gekomen en hoef ik niet meer bij te voeden.
   
 3. wendysunny

  wendysunny VIP lid

  24 jun 2009
  5.789
  0
  0
  NULL
  NULL
  als je zoontje pas geboren is kan je ook vaak aanleggen ..... of misschien heeft de kleine een regeldagje?

  ik heb zelf bv met flesvoeding gemengd bij 8 mnd... toen had ik te weinig met kolven en moets het wel mengen om zoonlief aan pepti voeding te laten wennen
   
 4. raspberry

  raspberry Niet meer actief

  Is je voeding goed op gang? Zoniet, dan zou ik extra nakolven (kolf huren bij de thuiszorgwinkel: de normale huis-tuin-keukenkolf is daar niet krachtig genoeg voor, om de Bv op gang te helpen).
  Verder: heeft de kleine dan echt nog honger, of is het sabbelbehoefte? Dan kun je ook lekker laten sabbelen op je pink...
  Als je echt denkt dat de kleine niet genoeg heeft aan de voedingen, zou ik er zelf eerst even een lactatiekundige bij halen en je VK eens goed bevragen! Combineren kan wel, maar zal niet echt helpen bij het op gang komen van je voeding, als je dan verder niets doet, dus dat zou ik je niet aanraden, om enkel wat bij te gaan voeden.
   
 5. Hanneke

  Hanneke VIP lid

  18 jun 2007
  14.593
  0
  36
  Onze roze wolk!
  Ik zou zeggen 2 dingen die je kan doen ;),
  Wil je borstvoeding geven dan een lactatiekundige inschakelen of je kraamhulp/verloskundige vragen als die er genoeg vanaf weten.
  Wil je geen borstvoeding geven dan zelf bij gaan voeden met de kunstvoeding en dan dus automatisch het afbouwen van de borstvoeding.

  Misschien ben ik nu wat kortaf ofzo. Maar volgens mij zijn dat de twee opties die je hebt. Zou nu als je borstvoeding wil geven niet uit eigen initiatief gaan bijvoeden met kunstvoeding, maar dus hulp in schakelen.
   
 6. noena

  noena Fanatiek lid

  4 nov 2007
  1.114
  0
  0
  thnx dames

  ze is nu 2 weken, en het aanleggen en alles gaat prima.. kraamhulp heb ik nu niet meer, maar zal dit ook ff op het consultatiebureau bespreken waneer ik moet gaan..

  ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik nu het beste kan doen, ze drinkt goed en veel, maar ze out mij helemaal uit, voed haar zowat om de 2 uur, en dan wil ze vaak 3 borsten hebben, en ze drinkt ook echt.. alleen savonds zit ze te sabbelen en drinken tussen door, alleen om in slaap te komen
   
 7. yake

  yake Fanatiek lid

  25 jun 2006
  2.791
  0
  0
  En toch is drinken om de twee uur heel normaal, en ook hoe ze 's avonds doet is niet vreemd.

  Je bent nog maar pas bevallen en het duurt altijd even voordat je hiervan weer helemaal bent hersteld, dus vermoeidheid/uitgeput zijn komt negen van de tien keer niet door de bv.

  Probeer aan haar toe te geven en de boel even te laten voor wat het is. En gooi alsjeblieft je horloge weg, daar word je alleen maar zenuwachtig van!

  Succes!
   
 8. Hanneke

  Hanneke VIP lid

  18 jun 2007
  14.593
  0
  36
  Onze roze wolk!
  Ik sluit me helemaal aan bij Yake!
  En dan vooral met dat om de 2 uur drinken heel gewoon is!
  Zou overigens oppassen met het cb, die geven nog al eens vreemde adviezen, maar hier moet ik zelf mee oppassen gezien dit natuurlijk mijn vooroordeel is ;).
   
 9. raspberry

  raspberry Niet meer actief

  Hoi,

  sluit me aan bij Yake: om de 2 uur voeden is heel normaal. En heel goed om je productie op gang te krijgen, :)
  Als je echt advies wilt, kun je beter een lactatiekundige inschakelen dan het CB: ondanks borstvoedingscertificaten krijg je lang niet altijd een goed advies.... :( Een lactatiekundige wordt door de meeste verzekeringen vergoed!
   
 10. MvLiam

  MvLiam Fanatiek lid

  10 apr 2009
  2.053
  0
  0
  Nog druk aan de studie
  Assen
  Yep, ik sluit mij aan bij iedereen het is echt normaal.
  Mijn zoontje dronk de eerste weken zelfs om het uur, soms zelfs uren aaneen (regeldagen). Het is nu even zwaar maar écht straks komt het allemaal goed..
   
 11. Lilly

  Lilly Fanatiek lid

  1 jun 2006
  4.842
  0
  36
  Vegan blogger, vloger en coach!
  Bussum
  Ik sluit me aan bij de anderen. In het begin is vaak voeden heel normaal en nodig om de voeding op gang te krijgen.

  Geef je kindje en jezelf minimaal 8 weken om op elkaar afgestemd te raken. BV geven moet je leren! Je lichaam en je kindje moeten zich nog aan elkaar aanpassen.

  Als je kindje wel gewoon groeit en tevreden is zou ik oppassen met het geven van bijvoeding.

  Ik begrijp je vermoeidheid wel hoor, ik heb ook dagen gehad dat ik het gevoel had alleen maar aan het voedne te zijn maar het gaat een keer over!

  Dan dnek je ineens he, ik heb al 3 uur of zelfs 4 uur niet hoeven voeden.......GEduld en vertrouwen zijn de sleutelwoorden en dan komt het helemaal goed;)
   
 12. minipi

  minipi Fanatiek lid

  17 mei 2006
  1.523
  0
  0
  ook ik sluit me aan bij de rest... Hier ging ik ineens in een periode van 1,5-2 weken over van om de 2,5 uur voeden naar om de 3,5-4 uur voeden. Het kan dus ook ineens heel snel 'beter' worden. Probeer vooral jezelf eraan over te geven, ik weet dat dat lastig is, maar je bent pas bevallen, je hoeft niks anders dan voor je kindje zorgen, over de rest hoef je je nog geen zorgen te maken.
   
 13. 4days

  4days Niet meer actief

  Waar heb je je kindje liggen slapen? In een eigen bedje/wiegje? Dan kun je er over nadenken om een co-sleeper aan te schaffen. Zo heb je je kindje (veilig) naast je in bed liggen. Het borstvoeding geven is dan niet zo vermoeiend, omdat je niet hoeft op te staan. je trekt gewoon het kindje een beetje naar je toe, en je kunt haast door blijven slapen.

  Kunst- en borstvoeding combineren is nu nog geen optie. Als je begint met een beetje kunstvoeding zal de bv meteen terug lopen en uiteindelijk helemaal stoppen, het is dus het een of het ander. (later kan dit overigens wel, maar nu is je bv hier nog niet stabiel genoeg voor)
   
 14. noena

  noena Fanatiek lid

  4 nov 2007
  1.114
  0
  0
  heel erg bedankt dames..

  ik geef hara nu voor ze in de avond gaat slapen een flesje drinken.. nou mijn man geeft die (advies van het cb) heb dit gister voor het eerst gedaan en het ging goed, zij slaapt daarna in hara bedje die bij ons op de kamer staat, en zo kan ik ook ff lekker slapen.. en de rest krijgt ze gewoon de borst, alleen 1 x in de avond krijgt ze een fles..

  en het cb zei ook dat ik strenger voor haar moet zijn, en gewoon om de 3 a 2,5 uur moet voeden, ook al krijdt ze tussen door voor meer eten.. maar dat vind ik moeilijk, wnat hoe kun je je kleintje nou zo laten als je weet dat ze eten wil :( het cdb zei dit trouwens zo te doen, omdat ze beter 2 volle borsten kan drinken, dan elke keer een beetje
   
 15. #15 MamavanMischa, 29 jul 2009
  Laatst bewerkt: 29 jul 2009
  Hoi meid,

  Dat advies van het CB is dus precies waar de meiden in de reacties hierboven je voor wilden waarschuwen. ;) Zoals al gezegd komt je kindje zo vaak omdat op deze manier de borstvoeding op gang moet komen.

  Een flesje in de avond lijkt mij niet zo'n drama. Er wordt wel altijd heel krampachtig over gedaan, maar ik denk dat het wel meevalt. Ik heb fulltime moeten kolven (de eerste 3 weken lag Mischa in het ziekenhuis) en dan kost het nog veel meer moeite om de borstvoeding op gang te krijgen. De paar keer dat ik Mischa wel aanlegde (al ging dat niet goed, daarom maar heeeel af en toe) merkte ik dat meteen aan mijn productie, die vloog direct omhoog. Dit komt o.a. doordat je op het moment dat je baby aan je borst drinkt prolactine aanmaakt, wat zorgt voor je productie. Ook het leeg maken van je borsten zorgt hier voor (kolven), maar door de prolactine gaat het veel harder.

  Ik zou zeggen ga lekker zo door, als jij zo een beetje rust krijgt en het daardoor toch redt om borstvoeding te blijven geven, komt het allemaal heus wel op zijn pootjes terecht.
   
 16. Trouwens, nog een argument tegen het advies van je cb... Juist als je wel iedere 2 uur aanlegt zal je productie hierdoor omhoog vliegen. Twee volle borsten drinken... Dat kan ze volgens mij nog helemaal niet omdat ze nog zo klein is. Ze geeft zelf duidelijk aan behoefte te hebben om vaak te drinken, en of dat volle of geen volle borsten zijn weet je niet, dan zou je haar moeten wegen voor en na een voeding. Ik zou dus proberen zo veel mogelijk je kindje aan te laten geven waar ze behoefte aan heeft, en anders zoals al eerder genoemd, misschien een lactatiekundige vragen.
   
 17. chacha

  chacha Fanatiek lid

  20 jan 2006
  4.918
  0
  0
  Ik zal je kindje echt niet laten krijsen hoor. Als honger heeft, heeft ze honger. En ze is nog maar zo klein....
  Van die 2 volle borsten ben ik het niet eens met het CB. Volle borsten = een teken dat er minder melk aangemaakt moet worden = is vermindering van productie (waardoor je kindje misschien nog niet genoeg binnenkrijgt) Het is echt beter om vaker aan te leggen.

  In de eerste 6 weken wordt je productie op gang gebracht. Dit doet je babietje door vaak te komen voor de borst. Hier heb je later alleen maar profijt van. Je baby zorgt dat er voldoende melk aanwezig (maar hiervoor moet je wel op verzoek voeden)
  Als je een flesje bijgeeft, ben je eigenlijk ook aan het afbouwen, omdat ze dan minder BV vraagt

  Lastig hoor meid. Ik weet hoe vermoeiend het is (alweeeeeer die borst? nu al weer?) Als je echt BV wil geven probeer dan op andere manieren ontlast te worden (man die wat van het huishouden overneemt, vroeg naar bed, misschien een lieve moeder die boodschappen wil doen).
  Het wordt echt beter, maar die eerste weken zijn echt pittig.

  En zoals de rest zegt, desnoods een lactatiedeskundige raadplegen.

  Veel succes
   
 18. appeltje

  appeltje Niet meer actief

  Ik sluit me aan bij de rest. Als jij 's avonds een flesje geeft, is dat dan gekolfde bv of fv? En kolf je dan wel? Anders loopt je productie snel terug. Je bent nog maar zo kort aan het voeden. Het cb is vaak zo gebrand op weinig maal een grote hoeveelheid drinken dan vaker kleine hoeveelheden. Is nog een beetje een verouderd advies. (mijn cb-arts was er ook zoeen, vreselijk) Zo werk je alleen meer spugen, krampjes en het overdrinken in de hand. Het is beter om vaker te voeden (ook voor je productie) en zo je kindje de eigen voedingsbehoefte te volgen.

  Neem niet te snel het advies van het cb als 'waarheid' aan, want ze zitten er oh zo vaak helemaal naast!
   
 19. raspberry

  raspberry Niet meer actief

  @Noena: ik sluit me aan bij de anderen: dit is een advies van een CB dat niet zo goed raad weet met BV....
  Wat mij betreft even twee dingen: vaak aanleggen helpt je productie goed op gang. Dat is dus echt beter dan er krampachtig 2,5 tot 3 uur tussen te gaan rekken!

  En wat betreft het spugen: dat hebben we hier ook gehad en werd steeds erger en erger. Uiteindelijk bleek Thirza last te hebben van een voorkeurshouding: kiss-syndroom. Het spugen hoorde daarbij. We zijn toen bij een osteopaat geweest met haar, die heeft de nekwerveltjes rechtgezet en echt van het ene op het andere moment ging ze gewoon om de 2,5-3 uur drinken (ze was toen ongeveer 2 mnd).
  Bij het opspugen komt maagzuur mee, en dat doet pijn, dat brandt. Je kleintje wil dan melk om dat te verzachten, maar wil niet teveel drinken, omdat anders het allemaal weer omhoog komt, samen met de maagzuur. Het advies van je CB is dus echt een slecht advies: het werkt het spugen alleen maar in de hand!
  Ik zou je aanraden om eens even een geregistreerde osteopaat te zoeken en die naar je kleine te laten kijken...
   
 20. aafke77

  aafke77 Actief lid

  21 jul 2008
  190
  0
  0
  Apeldoorn
  Dat drinken om de twee uur is idd normaal. Fenne is nu 11 weken en sinds een paar dagen komt zij ook weer overdag om de twee uur. Gelukkig slaapt ze tot nu toe 's nachts goed door. Maar ik ben na drie weken ook begonnen met kv erbij geven. Dit omdat ik een weekend weg ging en niet genoeg bijelkaar kon kolven. Ik ben begonnen met 1 fles kv per dag en na een week heb ik er een tweede bij gedaan. Als ik een avondje of middag of dagje weg ben kan ze dus gewoon aan de fles met kv....ik vind het ideaal. Mijn bv is gewoon nog goed op gang. Als ik last heb van stuwing of te volle borsten dan kolf ik af en heb ik geen last dan laat ik het.....voor mij werkt het maar dat is natuurlijk voor iedereen verschillend!
  Succes ermee!!
   

Deel Deze Pagina