Borstvoeding aan je eerste kindje....

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door Lenthe87, 9 dec 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Lenthe87

  Lenthe87 Bekend lid

  9 dec 2009
  916
  0
  16
  Hallo mama's!!!

  Het lijkt me gezellig om wat te kletsen (met leeftijdsgenoten?) over de borstvoeding!
  Ik ben 22 jaar en Mirthe is mijn eerste kindje. Ik had nooit durven dromen dat ik borstvoeding zou kunnen geven want de eerste 2 weken waren niet bepaald een pretje (heb van alles wel uitgeprobeerd)... Maar voor nu; het gaat heel succesvol :D Mijn dochter drinkt life aan de borst en ben dr trots op. Ik hoop nog lang borstvoeding te kunnen geven, het is iets fantastisch! ;)
   
 2. MG2009

  MG2009 Niet meer actief

 3. Lenthe87

  Lenthe87 Bekend lid

  9 dec 2009
  916
  0
  16
  MG,

  Tja, ik dacht er zijn daar al meer dan 7000 berichten geschreven en ik ken nog niemand :)
  Dus mss zijn er meer mensen nieuw die met mij willen gaan schrijven...? ;)
  Erg lief van je aanbod trouwens!!!!
   
 4. Linda86

  Linda86 VIP lid

  Ik wil best met je meeschrijven hoor, maar ik weet niet of ze dit topic open gaan houden. Ik zag dat andere topic ook pas wat later en dan is 't echt moeilijk om alles bij te blijven houden, er wordt daar ook zoooo veel geschreven ;).

  Anyway, ik ben 23 jaar en geef dus ook borstvoeding, alweer ruim 16 maanden. Ik had ook echt nooit verwacht dat ik 't zo lang vol zou houden en dat ik het zo leuk zou vinden. Maar we zijn nog steeds niet van plan om te stoppen.

  Btw: welkom op dit forum (zie net pas dat je pas 5 berichtjes hebt gepost hier), je wordt ongetwijfeld net zo verslaafd als de meesten hier ;).
   
 5. Lenthe87

  Lenthe87 Bekend lid

  9 dec 2009
  916
  0
  16
  He Linda!

  Bedankt zeg, vind dit nu al een leuk forum ;)!!
  Maar blijven de topics dan niet net zolang open tot ze "vol" zijn?
  Overal werkt het weer anders dus hihi. Maar idd, daar schrijven ze zoveel dat het haast niet bij te houden is. Is bedoel, als ik alles moet gaan teruglezen ben ik volgend jaar nog bezig :p

  Ohh wat geef jij al lang borstvoeding, heb er echt bewondering voor!!!
  Ik wil ook graag langvoedster worden, is wel mijn doel!!! In eerste instatie wilde ik 3 maanden, dat heb ik gehaald en ga nu voor de 6 maanden 8) Uiteindelijk wil ik zo lang als mogelijk is hé haha........
   
 6. Linda86

  Linda86 VIP lid

  In principe blijven de topics volgens mij open totdat er een maand (dacht ik?) niks meer in geschreven is. Maar misschien dat de mods vinden dat er zo'n topic als deze al bestaat (die andere die al genoemd is dus) en dat we daar maar mee moeten gaan schrijven. Maar goed, dat merken we dan vanzelf wel ;).

  Wat fijn dat je 't hier nu al naar je zin hebt! :) En helemaal fijn dat jullie zo van de borstvoeding genieten. Mijn doel was in eerste instantie ook 3 maanden. Toen 6 maanden. Maar daarna gaat het allemaal zo makkelijk en vanzelf dat de tijd echt voorbij vliegt, en voor je 't weet voed je al meer dan een jaar! ;).
   
 7. ikkin08

  ikkin08 Bekend lid

  17 okt 2009
  622
  0
  0
  Hoi!

  Ik geef inmiddels al weer bijna 1 jaar borstvoeding aan ons eerste kindje, en hoop dat dochterlief het drinken nog lang volhoudt :)

  Voed nu nog zo'n 4x per dag, en jullie?

  Ik klets ook mee in borstvoeding en trots maar kan het af en toe niet aangelezen krijgen :$;)
   
 8. ikkin08

  ikkin08 Bekend lid

  17 okt 2009
  622
  0
  0
  Ohwja, ik wordt in januari 21 :D
   
 9. Linda86

  Linda86 VIP lid

  Jeej het wordt al drukker! En allemaal jonge mama's tot nu toe!
  Ik voed nog heel vaak per 24 uur (ik denk zo'n 8 à 10 keer gemiddeld, weet 't niet precies), maar dat komt vooral omdat Milan 's nachts nog heel vaak wakker wordt en dan wil drinken (meestal 4 keer, soms zelfs meer).
   
 10. Lenthe87

  Lenthe87 Bekend lid

  9 dec 2009
  916
  0
  16
  Welkom Ikkin08!!

  Ik voed mirthe nu 5 á 6 maal per dag!! Ik moet zeggen, vind het wel heerlijk zo.
  In het begin kwam ze om de 2,5-3 uur maar had dan echt momenten dat er haast nix in mn borsten zat :( Maar nu dus altijd vol wanneer ze trek heeft. Vind dat wel een fijn idee!!
  Mirthe slaapt 's nachts al goed door, slaapt meestal 7 uren :D

  Jaaa leuk, allemaal jonge mama's! Dat hoor je tegenwoordig niet zo vaak meer geloof ik :)
   
 11. ikkin08

  ikkin08 Bekend lid

  17 okt 2009
  622
  0
  0
  Worden jullie er ook wel is raar op aan gekeken?
  Pas nog ik legde mijn dochter aan een een vriendin wees echt met 1 vinger zo van doe jij dat nou nog steeds :$

  Ehhh ja...

  Waar slaat dat nou op? Snap het echt niet, ze is nu zwanger maar als haar kindje een fles krijgt ga ik toch ook niet zitten wijzen:(

  Maar goed 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10 zucht.....

  En we gaan weer verder

  @ Linda poeh 4 keer per nacht of meer ik loop hier al wel is te piepen al komt ze 1 of 2 keer. En dan komt het ook nog omdat ze last heeft van de tandjes:)(schaam schaam)

  Ben wat dat betreft echt verwend ze sliep op nacht 1 al 7 uur achter elkaar... Maar als ze komt leg ik er aan en ga ik weer lekker slapen, wordt wakker waneer ze mijn tepel los laat. Waarna ze weer lekker in der eigne bedje gaat slapen.

  @mamamirthe:
  Dat heb ik nu ook wel is, maar dochterlief is wel voldaan na het drinken dus dan zal het goed zijn :)
   
 12. Nemo

  Nemo Niet meer actief

 13. Lenthe87

  Lenthe87 Bekend lid

  9 dec 2009
  916
  0
  16
  @Ikkin; nee ik wordt er (nog) niet op aangekeken, ik geef nog maar 3 maanden borstvoeding. Maar hoor het wel vaak om me heen, ik vind dat zo idioot!! :) Waarom is het nou raar om je kind borstvoeding 2 jaar borstvoeding te geven? Laat ze lekker met zichzelf bemoeien. Ik zie er nix verkeerds in, het is juist beter dan al die blikvoeding.:) Sorry, hoop niet dat ik hiermee mensen voor het hoofd stoot. Mijn doel is echt te voeden totdat kunstvoeding niet meer nodig is. Wat men er ook van zegt, ik ga de discussie zo aan!!! :D

  Bah, morgen mijn eerste werkdag :(:( Ik zie er zooo tegen op!
  Moet van 08:00 - 18:00 uur, ik weet niet of ik dat overleef!!!!!
   
 14. suus1983

  suus1983 VIP lid

  10 okt 2006
  26.100
  3.872
  113
  Ik geef ook borstvoeding, niet mijn eerste kindje, maar wel mijn eerste keer borstvoeding. Vanwege problemen met de vorige keer was mijn doel eerst 6 weken, toen 3 maanden (volgende week) en nu 6 maanden en stiekem wil ik eigenlijk nog gewoon veel langer door. Ik ben 25.
   
 15. Sparkie

  Sparkie Fanatiek lid

  24 okt 2009
  3.028
  1
  0
  Heeee, gezellig een nieuw topic! Zag idd ook het topic borstvoeding en trots, maar omdat iedereen daar al zo lang in schrijft en elkaar kent, wilde ik me er niet tussen-wurmen zeg maar...
  Ben ook nog niet zo lang op het forum, maar al wel redelijk verslaafd... Ik ben geloof ik de oudste hier tot nu toe? 31 jaar... Geef mijn zoontje ook nog steeds volledig borstvoeding, en geniet er ook ontzettend van. Had niet gedacht dat het zou lukken, vanwege een erg moeilijke start. Lang verhaal, in het kort:ks, en ernstige pre-eclampsie 3 dagen na geboorte, waardoor ik geen borstvoeding mocht (en kon) geven. Na een week voor het eerst echt begonnen, en gelukkig kwam het goed op gang! Ben zo blij dat het is gelukt! Wil ook nog lang doorgaan. Geef nu alweer 5 maanden borstvoeding, en merk ook dat mensen dit tegenwoordig lang vinden??!! De meeste mama's in mijn omgeving stoppen met borstvoeding als ze weer gaan werken. Erg jammer, maar iedereen zijn eigen keus. Mijn zoontje weigert de fles helaas, dus moet ik hem live voeden onder werktijd. Vereist enige organisatie, maar dat gaat ons tegenwoordig prima af. Hij groeit als kool, weegt nu alweer 8,5 kilo, haha! Zo, dit was het maar even voor een eerste keer! Tot gauw denk ik!

  groetjes, Femke
   
 16. Sparkie

  Sparkie Fanatiek lid

  24 okt 2009
  3.028
  1
  0
  @ mamamirthe, veel succes op je eerste werkdag morgen! Is echt niet leuk he... Ik zie er ook nog steeds tegenop. Maar ik moet zeggen dat wanneer ik op mijn werk ben, het ook wel weer erg leuk is. Hoop dat voor jou hetzelfde geldt!
   
 17. Sweetlakecity

  Sweetlakecity VIP lid

  31 mei 2008
  8.693
  0
  36
  al moet ik zeggen bij borstvoeding en trots schrijf ik pas 2 maanden.
  Maarree een nieuw topic met nieuwe mensen is wel leuk!
  Twijel wat ik nu doe....Liefst allebei...of gewoon iedereen bij elkaar?
   
 18. ikkin08

  ikkin08 Bekend lid

  17 okt 2009
  622
  0
  0
  @ Mama van mirte
  Ben toen mijn dochter 8 maanden oud was mijn opleiding gestart maar dat vond ik toen al zwaar voor al die eerste dag... Nu doe ik alles fluitend met mijn ogen dicht :D

  Dan hebben wij hetzelde doel! :D Ik ga net zo lang door tot mijn dochter het zat ik en hoop dat die periode nog lang wegblijft..
  En onderstussen ben ik mijn gehele omgeving aan het bestoken dat ze toch maar borstvoeding moeten gaan gegeven;)

  @femke
  Knap hoor dat je toch hebt doorgezet, er zijn er zat die al afhaken als het nog nergens voor nodig is.
  Hoe oud is je zoontje? Mijn dochter nu bijna 1 jaar en die weegt
  8900 gram en is 73,5 cm (dinsdag op cb geweest)

  @ nemo en heb serieus 10 min zitten denk waar irl voor stond...:( maar nu snap ik het:D
  Weet dat dat ik deze omgeving wel georganiseerd wordt maar had telkens andere bezigheden op die tijden.
  Dus miss volgend jaar wel een keer

  @slc ik doe gewoon allebij ,maar denk hier iets meer omdat dit een nieuw "groepje" is.
   
 19. MG2009

  MG2009 Niet meer actief

  Ik wil ook wel hier meeschrijven hoor, maar blijf ook nog bij het andere topic. Daar komen trouwens steeds nieuwe mensen bij, dus het is echt niet zo dat iedereen elkaar (lang) kent. Dus het kan denk ik ook best in 1 topic?
   
 20. MG2009

  MG2009 Niet meer actief

  #20 MG2009, 10 dec 2009
  Laatst bewerkt door een moderator: 10 dec 2009
  Voor de volledigheid zal ik mij wel even voorstellen hier ;)

  Ik ben MG2009, ruim 1,5 jaar actief hier op zwangerschapspagina, al zie je dat niet aan mijn berichten en aanmelddatum ;) (nieuwe nick om privéredenen). Ik ben in februari bevallen van een zoontje en geef hem al die tijd borstvoeding, nu alweer bijna 10 maanden dus. Eerste 6 maanden volledig, daarna gestart met groente en fruit en later brood. Hij krijgt nu nog zo'n 4x per dag borstvoeding. Bij 9 maanden exact woog hij 11,6 kilo en was 76 cm lang, best een flinkerd dus.

  Ik ben 27 jaar en dit is mijn eerste kindje.
   

Deel Deze Pagina