Cambridge Dieet?

Discussie in 'De lounge' gestart door vera91, 29 jul 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. vera91

  vera91 Actief lid

  4 aug 2010
  151
  0
  0
  Hallo,

  Een kennis is in 6 maanden tijd 33 kilo afgevallen met het cambridge dieet.
  Hebben jullie hier ervaring mee?
  En zijn er ook voor en na foto's van hier? Niet van google..:p
  Door dat je zoveel kilo's verliest, geen last gehad van overtollig vet? :(
  Zit er toch aan te denken ook dit dieet te volgen!
   
 2. Aylen

  Aylen Niet meer actief

  Ben al 30 kilo kwijt met CB, maar het blijft een bestreden manier van afvallen...

  Als je meer details wil kun je me wel een PB sturen.
   
 3. BabyBergen

  BabyBergen Fanatiek lid

  8 okt 2010
  2.848
  0
  0
  ik ben 13 kilo afgevallen met CB, wel met de 800 versie waarbij je gewoon nog normaal eet
  de 500 versie raad ik zelf ook niemand aan
   
 4. Miron

  Miron Fanatiek lid

  6 feb 2009
  2.232
  0
  36
  Brunssum
  Mijn man is vorig jaar 40 kilo ermee afgevallen en een half jaar daarna zat het er weer aan. Omdat hij niet gewerkt heeft aan de reden waarom hij eet.
  Hij ging tijdens het dieet achter mijn rug om vreten. Dat neem ik hem nog steeds heel erg kwalijk. daarna wilde hij weer opnieuw beginnen maar ging het niet meer zo snel en werd hij alleen maar chagrijniger omdat hij niet mocht eten.

  Dus hier geen goede ervaringen met camebridge. Ik raad je aan om op een verantwoorde manier af te vallen en ook na te gaan waar het bij jou fout gaat.
   
 5. alamea

  alamea Fanatiek lid

  15 jan 2013
  1.270
  0
  0
  Ik denk dat je beter kan vragen wie er op gewicht is gebleven na dat dieet. Als je stopt met een dieet, zal je niet op oude voet weer moeten verder gaan.
   
 6. Sammy88

  Sammy88 Fanatiek lid

  30 mrt 2011
  3.922
  0
  0
  den haag
  Je moet jezelf is afvragen als je niet kan stoppen met bijv snoepen en gewoon 3 hoofdmaaltijden per dag kan eten met gezonde tussendoortjes, waarom zou je dan wel 3 shakes volhouden??

  Veel mensen houden dat ook maar tijdelijk vol en gaan zich daarna vol vreten! Ik voelde me moe, suf, niet fit, sliep slecht. Ik was 13 kilo afgevallen in 2,5 week wat er daarna dubbel zo hard weer aan zat. Het is moeilijk om het af te bouwen en dat kunnen veel mensen dus niet.

  Ik ken bijna niemand die bijv 2 jaar na het dieet nog op gewicht is.

  Ik ben daarna gaan sporten en gewoon gezond gaan eten, mijn eetpatroon omgegooid en 25 kilo afgevallen! En nu 1 jaar later zijn ze er nog steeds af!!

  Je kan altijd proberen of het iets voor jou is, wie weet lukt het jou wel! In ieder geval heeel veel succes als je het gaat doen!!
   
 7. Metire

  Metire Niet meer actief

  Ik vind het persoonlijk ook niet zo slim om zo'n dieet te volgen, je verliest niet alleen vet maar ook spiermassa. Het is gewoon zo ongezond! laat de koolhydraten/vetten staan (je moet wel ze wel binnenkrijgen, maar met mate) en eet daarvoor in de plaats lekker veel groente! en als tussendoortje fruit of wat nootjes (goede suikers/vetten) Als je daarnaast lekker sport dan val je ook echt wel snel af maar op een verantwoorde en gezonde manier! het is dus niet echt een dieet, je mag gewoon lekker eten. je zal je zoveel beter voelen op deze manier dan met het cambridge, en het vliegt er niet aan als je 'stopt' (als je echt af wil vallen en slank wil blijven zal je toch je levensstijl permanent moeten aanpassen)
   
 8. vera91

  vera91 Actief lid

  4 aug 2010
  151
  0
  0
  Dankjewel allemaal!
  Zou het wel graag willen, en dan goed afbouwen en op gewicht blijf..
  Mijn vriend is het er allen nog niet helemaal mee eens..;)
   
 9. Miron

  Miron Fanatiek lid

  6 feb 2009
  2.232
  0
  36
  Brunssum
  Daarnaast was mijn man ook heel erg duizelig tijdens het dieet. Hij kon nog niet eens gewoon bukken en weer rechtop gaan staan of het werd hem al slecht. Spelen met de kinderen is in die tussentijd ook bijna niet gedaan.

  Ik zie nu weer een leuke papa die gewoon gezellig aan tafel erbij komt zitten. Want voorheen deed ie dat niet omdat dan de verleiding dan te groot was.

  Als jij normaal ook doet koken bedenk je dan dubbel want als jij dan ook nog eten moet koken voor je gezin terwijl je zelf niets mag hebben dat is dubbel zo zwaar.
   
 10. kwebbel86

  kwebbel86 Niet meer actief

  Zoveel kilo's afvallen is gewoon crashen en de vraag is niet waarom het niet terugkomt, maar WANNEER het wel terugkomt! Verantwoord lijnen is beter, efficiënter en je wordt er zeker gelukkiger van! Kijk vooral naar de manier waarop je eet, WAAROM je eet en de wil om dit te veranderen. Heb je dat niet, dan gaat het hoogstwaarschijnlijk niet lukken.
   
 11. Roxyroxx

  Roxyroxx Niet meer actief

  Een dieet is alleen weekzaam als je het de rest van je leven blijft volgen. Als je een maand gaat crashdieten en daarna weer verder gaat waar je bent gebleven met eten heeft t geen zin. Je kunt beter zorgen dat je structureel gezonder gaat eten. Eens's avonds een salade ipv een hele maaltijd of bijv. ipv cola water drinken. Tuurlijk een dieet is makkelijk maarja daarna heb je de kilo's zo weer eraan.
   
 12. alamea

  alamea Fanatiek lid

  15 jan 2013
  1.270
  0
  0
  Ik snap best dat je vriend er nog over twijfelt, het kost een hoop geld. Het kost minder om gewoon te googelen naar gezonde recepten, als tussendoor fruit/yoghurt/noten te eten, en alleen water te drinken ipv sapjes en frisdrank.
   
 13. MamaVanGilani

  MamaVanGilani Niet meer actief

  Een tip.. nooit aan beginnen!!!
   
 14. Emmeken36

  Emmeken36 Bekend lid

  Tsja als ik zie dat zowel m'n man en ik sinds april beide rond de 15 kg afgevallen zijn door gewoon suf calorieen te tellen en verder normaal gezond te eten(geholpen door een site/app die voor je uitrekent hoeveel calorieen je voor jouw levenstijl en afvaldoel per dag mag/moet binnenkrijgen, en dat is altijd minimaal 1200! je kunt daar ook een voedingsdagboek bijhouden incl. kcal.). Ik werk in de zorg en geef nog borstvoeding aan een tweeling (al zijn ze aan het afbouwen) en val met rond de 2000kcal per dag ong. een kilo per week af. M'n man heeft een zittend beroep, hij zit nu op 1200, als hij erbij sport kan hij meer eten. En ook hij gaat met een kilo per week.
  Trek je dit door dan zit je na een half jaar ook op zo'n 30kg eraf plus je hebt een ander voedingspatroon ontwikkelt en meer inzicht gekregen in wat je beter wel en niet kunt eten, dus meer kans dat je het er ook echt af kunt houden.
   
 15. Tigermommy

  Tigermommy VIP lid

  14 jun 2013
  5.350
  1
  0
  Thuisblijfmama van (bijna) 3 kindjes :)
  Ik ben er 30 kilo mee afgevallen en flink ziek van geworden (soortgelijk dieet waar zelfs nog meer voedingstoffen inzaten als in CB) mijn galblaas is inmiddels weggehaald (ook als gevolg hiervan)

  Nu ben ik met weight watchers hetzelfde afgevallen en dat is wel blijvend (ook zonder moeite) en blijkbaar zelfs 3 maanden zwanger nog niets aangekomen (en kon in het begin alleen maar chips e.d. verdragen anders werd ik ziek) ik zie er veel gezonder uit, qua haar, huidskleur, type afvallen, ik ben veel mooier en op betere plekken afgevallen dan met eerder dieet.

  Dus ik zou achteraf gezien altijd een gezond eetpatroon kiezen boven de snelle weg, nu heb ik anderhalf jaar geïnvesteerd ipv 4-6 maanden maar wel op een gezonde en blijvende manier.

  Ja en eerlijk het blijft iets wat ik de rest van mijn leven zal blijven doen (opletten en keuzes maken dus) maar ook beweging is onderdeel geworden van mijn leven.
   
 16. Delta

  Delta Niet meer actief

  Ik zou zelf nooit doen aan dat soort diëten, het beste is, wat al eerder benoemd is, gezond eten, je eet patroon aanpassen. En meer bewegen/sporten, dat hoef niet elke dag uren te duren! 3/4 keer per week een half uur of 1 uurtje is meer dan voldoende.
  Het gezondste, en ook het meest blijvende resultaat.
   
 17. 23Eline

  23Eline Actief lid

  21 nov 2010
  163
  0
  0
  Ik heb het ook gedaan. Veel afgevallen maar alles zit er helaas weer aan. Het kostte toen 50 euro per week. Zonde van het geld...! Het gaat snel, maar of het ook gezond is....
   
 18. Aylen

  Aylen Niet meer actief

  Ik vind het een beetje een onzinargument om te zeggen dat je er niet aan moet beginnen omdat de kilo's er bij een aantal van jullie meteen weer aan zaten toen je stopte. Daar ben je per slot van rekening zelf bij. Je hebt dan dus maanden afgezien, een hoop geld uitgegeven en een superfiguur gehad... Om dat volgens allemaal weer weg te gooien. Zonde. Maar dat kan na ieder dieet gebeuren, niet alleen hiermee.

  Mijn beste vriend, zusje en moeder zijn wel succesverhalen. Mijn moeder nu zelfs al 12 jaar goed op gewicht na een shakedieet. Het ligt er echt aan of je er mentaal klaar voor bent, jezelf aan de regels houdt en een structurele aanpassing wil doen.

  Ik heb mijn dieet in etappes gedaan omdat ik tussendoor zwanger raakte. Na de bevalling slechts 5 kilo zwaarder dan daarvoor, dus ik heb me prima in kunnen houden ondanks alle vreetneigingen. En dat heb ik positief ervaren aan dit dieet: doordat het zo strikt is, en zo extreem, vergt het ook extreme zelfbeheersing. Ik heb het gevoel dat ik gereset ben qua eetgewoonten. Dat ik voor het eerst in mijn leven mezelf een beetje in de hand heb. En dat voelt zo goed dat ik niet meer terug wil naar hoe het eerst was.

  Ik wil niet beweren dat het een gezond dieet is overigens. Sterker nog, het is erg ongezond en heeft rare bijwerkingen. Maar extreemovergewicht is ook ongezond... En voor sommige mensen is dit echt een passend dieet omdat het zo duidelijk is. Iedereen kan voor zichzelf wel uitmaken of zij vind dat het gezondheidsrisico het waard is of niet.
   
 19. Baylee

  Baylee Fanatiek lid

  21 jan 2008
  2.417
  0
  0
  Hier eentje die 2 shakes per dag neem en s avonds gewoon normaal eet (ook zelfs bbq) en bij honger s ochtends gewoon groente of fruit eten en 7kg in 3 weken eraf dus niet echt crashen
   
 20. wondertjenr3

  wondertjenr3 Fanatiek lid

  26 feb 2012
  2.658
  0
  36
  Zuiden
  Heb de 500 gedaan en de 800 gedaan. Netjes aan de regels gehouden.
  Maar 6 kilo afgevallen in (3?) maanden tijd (en ja ik moest er zeker 15/20 van af om een normaal gewicht te hebben, dus ben niet al slank). Na het stoppen ermee , (afgebouwd) niet alleen de 6 kg terug maar ook weer eens 5 kg erbij.
  Helaas, niets voor mij dus
   

Deel Deze Pagina