Cyclus met koperspiraal!?!

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Joytjuhh, 1 nov 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 1. Goedemorgen dames!

  Ik heb een vraagje ik heb nu bijna 2 maanden (12 sep) geleden een koperspiraal laten plaatsen bij de huisarts, tijdens mijn menstruatie. Daarna nog 2 dagen gebloed en daarna was het over... vervolgens heb ik daarna een cyclus gehad van 25 dagen en toen werd ik op 5 oktober weer ongesteld. Mijn normale cyclus (zonder pil of wat dan ook) is ook 25 dagen.

  Nu deze maand zou ik dus eigenlijk 29 oktober ongesteld moeten worden, dit ben ik alleen nog niet geworden.

  Nou weet ik dat ik me misschien onnodig zorgen maak maar ik ben bij mijn zoontje door 1 pil te vergeten zwanger geraakt. En ik werd 1 maand na het stoppen met de pil zwanger van mijn dochter ;-)
  Manlief wil ECHT GEEN derde en vandaar dat ik voor een spiraal gekozen heb....

  Zijn er hier dames die ook een koper spiraal hebben en die een onregelmatige cyclus hebben/hebben gehad?

  Graag ervaringen! :D
   
 2. Koperspiraal doet niets op je cyclus, dus als die nu langer is dan 'ligt' dat aan jezelf. Het kan, hoor, ook al ben je heel regelmatig, dat je eisprong opeens een keer later is (had ik toen ik zwanger werd van mijn dochter).

  Toch zou ik, als je overtijd bent, voor de zekerheid een testje wagen, want spiraal is ook geen 100% zekerheid. Ik word ook heel snel/makkelijk zwanger en helaas is me dat dus ook bij mijn koperspiraal gebeurd. Overtijd en kwaaltjes waren voor mij een reden om te testen en dus positief tegen alle verwachtingen in...
   
 3. Bedankt voor je reactie! :D

  Dan ga ik nog maar even een testje halen straks...
  Ik zou volgens mijn 'normale' cyclus afgelopen maandag ongesteld zijn geworden maar dat ben ik nog niet... Had dinsdag al een testje gedaan maar die wees niet zo veel uit.. dacht wat te zien maar volgens mij was dat meer verbeelding ;)
  Dus ik wacht wel even af of ik niet gewoon van het weekend ongesteld word en anders maandag maar weer even een testje er tegen aan gooien...

  Hoe lang had je al een spiraal voor dat je zwanger werd?

  Groetjes!
   
 4. Zo'n 2,5 jaar, maar daarvan heb ik nog 2 jaar BV gegeven, dus niet mijn normale vruchtbaarheid ;-) denk ik. Ik was er erg tevreden mee. Mijn spiraal was verzakt en dan doet-ie het niet meer goed. Zelf natuurlijk niets van gemerkt, dus weet ook niet wanneer dat gebeurd is, maar ik vermoed ergens dat laatste half jaar.

  Het was heel uitzonderlijk volgens de gyn ;-)...
   

Deel Deze Pagina