ze waarschuwen voor diepvriesgroenten mogelijk afkomstig van een Hongaars bedrijf dat besmet is met een ziekmakende bacterie. Hebben jullie dat gelezen?
Nee gatver.. gaat het om een specifiek merk of groente? Of gewoon alles? Ik eet echt vaak diepvriesgroenten.
Meestal stop je dat toch in de pan? Dan gaan die bacteriën toch dood? Of doen jullie wat anders met diepvries groenten?
Ik dacht ook dat het dood zou gaan bij verhitten maar er zijn in andere landen mensen ziek geworden en doodgegaan. Neem aan dat deze ook de groente hebben gekookt voor het opeten. Ik weet het dus ook niet hoe dat zit.
Precies dit. Ik gebruik ook diepvriesgroenten, ook voor de bereiding van eten voor mijn zoontje, maar dat doe ik liever nu dus even niet. Het zijn bij gezonde volwassenen wellicht niet zo veel kwaad kunnen, maar je begrijpt dat het bij baby's wel een ander verhaal is Ik weet dus niet of het enkel de groentemixen betreft of ook gewoon diepvries tuinbonen / bloemkoool etc,
Ik zou dit niet zonder meer aannemen. Eetgewoonten zijn heel cultuurgebonden. En dat er mensen doodgingen is natuurlijk ook afhankelijk van de beschikbaarheid van zorg.
De diepvriesgroente van ekoplaza (demeter) zijn ok. Ik heb het nagevraagd die doen geen zaken met hongaarse bedrijf.
https://www.nieuweoogst.nu/nieuws/2018/07/13/groenten-met-listeria-ook-in-nederland-verkocht Hier staat ook wat over het verhitten.
Dit wilde ik hier net komen zeggen! Ekoplaza-klanten kunnen dus veilig hun diepvriesgroenten blijven eten.
Deze bv: https://www.nieuweoogst.nu/nieuws/2018/07/13/groenten-met-listeria-ook-in-nederland-verkocht