Direct zwanger worden na stoppen met prikpil?

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door gizmobo, 16 okt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 1. Hallo allemaal.
  Ik ben eens eerder zwanger geweest door verkeerd gebruik van de gewone pil.
  Toen ik daar achter kwam was ik 3 weken en ik had toen al veel klachten zoals honger, gevoelige borsten, moe, misselijk.

  Deze zwangerschap was niet gepland.
  En na 5 weken kreeg ik een miskraam.

  Daarna ben ik aan de prikpil gegaan.
  Deze heb ik nu ongeveer 2 jaar gehad en ik ben er eind september mee gestopt omdat wij nu een grote kinderwens hebben.

  Nu heb ik weer dezelfde klachten; misselijk, lichaamstemperatuur ontregeld, steken in mijn buik en gevoelige borsten.
  Maar na het stoppen van de pil ben ik nog niet weer ongesteld geweest (wat ik tijdens het gebruik van de prikpil ook nooit was).

  Is het mogelijk dat je zo snel na het stoppen met de prikpil zwanger kunt worden? En ook als je nog geen menstruatie hebt gehad? Ik ben benieuwd wat jullie ervaringen daarmee zijn.
   
 2. Hoi,

  Na een ongeplande (maar zeer gewenste) zwangerschap, ook door verkeerd pilgebruik ben ik ook op de prikpil overgegaan. Ik ben in december 2009 gestopt met de prikpil en in juli 2010 weer ongi geworden. daarbij had ik alle kwaaltjes die jij noemt, dit is het ontpillen. Het is dus heel normaal om niet meteen ongi te worden. Ik toen ben een tijd erg onregelmatig ongi geweest soms om de twee weken. Sinds twee maanden ben ik pas weer als vanouds ongi....Al met al bijna twee jaar bezig geweest om helemaal op orde te komen....

  Hopelijk gaat het bij jou iets sneller....
   
 3. Het zou kunnen. Al duurt het bij de prikpil bij vrouwen juist vaak maanden voordat de cyclus weer op gang komt. Maar er zijn altijd vrouwen waar het snel gaat..
  Je kunt voor de zekerheid een testje doen? Dat heb ik ook gedaan tijdens de 9 maand dat ik geen ongi kreeg (na 6 maanden prikpil)..
   
 4. hier hetzelde en ik heb maar 1x de prikpil gehad (uitproberen ivm migraine) duurde een half jaar voor ik weer ongesteld werd...en iedere maand dacht ik van: volgends mij ben ik zwanger...(was toen overigen niet in de planning ;))
   
 5. ik heb ook jaren de prikpil gebruikt en ben daar toen mee gestopt omdat wij ooit wel een kindje wilden. en ik had ook gehoord dat het dan heel lang kon duren voor ik weer ongesteld kon worden.
  mijn ha vertelde me dat ik direct na stoppen met de prikpil de gewone pil moest gaan slikken. dan zou het sneller weer opgang komen.
  dus dat heb ik gedaan en direct in mijn 1e stopweek werd ik ook weer ongesteld.
   
 6. @ Roeska 123:

  Hoelang heb je de gewone pil nog gebruikt dan?
   
 7. Waarschijnlijk ben je aan het ontpillen, ik dacht ook steeds dat ik al zwanger was na mijn 1malige prikpil, helaas duurde het een jaar.
   
 8. Een vriendin van mij heeft 5 jaar de prikpil gehad. Zij kreeg te horen dat de aantal maanden dat je de prikpil hebt gebruikt ook de aantal maanden zijn die je moet tellen voor je ontpilt bent. Wonder boven wonder is ze afgelopen januari gestopt en heeft nu weer een menstruatie sinds 3 maanden. Dus het ligt echt maar net aan je lichaam. Ook of je nu al zwanger bent ligt aan je eigen lichaam. Zolang je geen testje doet zul je het niet weten.

  Succes en hoop voor je dat je al zwanger bent en anders wens ik je heel veel succes en plezier met zwanger raken.
   
 9. uiteindelijk nog wel een paar jaar, want het bleek uiteindelijk het moment nog niet.
  maar mijn cyclus was direct wel weer op gang dus toen ik de gewone pil ging slikken. ik had wel jaren de prikpil gehad.
   
 10. Mijn ha zei dat het aan je gewicht ligt. Bij zware mensen is hij sneller uitgewerkt.
  Ik ben zelf gemiddeld qua gewicht denk ik, 1.68 en 62 kg, en heb 1 keer een prik gehaald, en werd toen een jaar niet ongesteld..
   
 11. Oke bedankt voor jullie reacties.
  Ik denk dat ik gewoon een test ga doen. :)
   
 12. Heel slim!!!
   
 13. Mijn ervaring is ;

  Ik heb 2 x de prikpil gehad Juli 2010 en Oktober 2010 ,
  Toen 1 Juli op vakantie bruinverlies gehad en pas sinds 25 September echt een menstruatie:$.

  Liefs
   
 14. Als je eind september er voor het laatst 1 gehaald hebt, is de kans toch nihil, aangezien hij 3 maanden werkt? Of heb ik je nu verkeerd begrepen? :)
   
 15. Nou dat was bij niet het geval helaas en ik heb toch flink veel overgewicht!!
   
 16. Sorry, ik heb het zelf verkeerd getypt.
  Mijn laatste prik heb ik 5 juli 2011 gehad.

  Wij liepen al heel lang ermee dat we graag wouden stoppen, en eind september heb ik dus de huisarts gebeld dat ik wilde stoppen.
  Maar mijn laatste prik heb ik dus 5 juli gehad.
   

Deel Deze Pagina