dominante dochter

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door annelore, 29 feb 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 1. hallo,

  We zijn gisteren naar het oudercontact moeten gaan.
  Onze dochter is nu 3 jaar half en zit in de eerste kleuterklas.
  De juf vertelde ons dat ze zeer dominant is.
  Ze wil de baas spelen over de kindjes in de klas en zeker over haar beste vriendinnetje. Zij mag niet met andere kindjes spelen en moet altijd naar haar luisteren.

  Heeft iemand hier nog last van haar dochter of zoon?

  grts
   
 2. hoi annelore hier ook een dochtertje die erg dominant is.zij is 5 jaar.maar bij ons zitten groep 1 en 2 bij elkaar en ze heeft dit vooral bij jongere kids dus van groep 1...en ze zit in groep 2 dus en daar is ze de jongste en dan gaat het wel beter.....
   
 3. Ben ook benieuwd als ze altijd zo dominant is geweest?

  Bij kinderen met ADHD en PDD-Nos komt het vaak voor dat ze overheersent (dominant) zijn, om dat deze kinderen bang zijn om het grip te verliezen, daarom zijn ze vaak dominant.

  Maar zou natuurlijk ook bij kinderen voorkomen die verder geen problemen hebben. Maar die wel bang zijn om bepaalde dingen te verliezen. Ik zou in ieder geval de juf of het school te vragen als er eens een orthopedagoog naar gaat kijken. Die hebben vaak wel een oplossing.
   
 4. ja ze altijd al dominant geweest maar ik maak me er nog niet druk om als dat ze adhd kan hebben....
   
 5. Ze is nog zo jong. Ik zou het gewoon nog even een tijdje aan kijken. Kinderen van 3 1/2 zijn vaak nog egocentrisch. Nog niet te druk om maken.
   
 6. Mijn dochter is 3 en kan ook behoorlijk dominant zijn soms, ik vind dat niet erg, ze laat niet over zich heen lopen en ik leer wel dat ze vriendelijk moet zijn tegen andere mensen.....mensen zeggen weleens of ze ADHD heeft en dan kijk ik ze met grote ogen aan, tegenwoordig wordt wel snel gedacht als een kind een beetje drukker is dat het maar ADHD heeft :roll: :roll:
   
 7. Nou idd mensen die plakken maar gelijk de stempel ADHD op een kind omdat het wat drukker en dominanter is.
  Mijn dochter is pas 2 en ja die speelt ook graag de baas :oops: zolang ze niet gemeen zijn voor andere kinderen zie ik het probleem niet zo, kinderen moeten dit leren hoor je dochtertje is pas 3 jaar ;)
  WE hebben gewoon kinderen met een temperament :lol:
   
 8. Ben er ook zeker mee eens dat kinderen wel snel een stempeltje krijgen met ADHD of wat dan ook!
  Maar dat kan alleen maar bij een kinderpsychiater worden vast gestelt en geen juf, meester of een begleider.
  Vind het als het pas zorgwekkend word dat je zeker er niet te lang mee mee moet wachten, want hoe ouder ze worden hoe erg het gedragsprobleem word. Het is wel fijn als je kind daar in begeleid word. Hoe jong ze ook zijn!
   
 9. idd een kind met temperament en er mag ook best wat inzitten vind ik beter dan heel erg verlegen vind ik.
   
 10. och,

  Ik was ook altijd heel erg bazig als kind, dan zeiden de juffen tegen mijn moeder dat ik bazig was naar kinderen toe, maar ook naar de juf... Dit zegt eigenlijk meer over de juf dan over het kind...

  een kind van 3,5 heeft sowieso het gevoel van " emphatie" nog niet ontwikkeld, dus zij weten nog niet goed hoe anderen zich voelen bij het gedrag dat zij vertonen...
  kijk over 2 jaar nog eens, of ze nog zo bazig is...
  die juffen van tegenwoordig.. :roll:
   

Deel Deze Pagina