Door je been zakken

Discussie in 'Gezondheid' gestart door vernon, 11 mrt 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. vernon

  vernon Niet meer actief

  Hallo!

  Ik heb al een tijd flinke bekkenklachten, maar sinds gister zak ik door mijn linkerbeen. Rechts niets aan de hand. De pijn komt vanuit mijn onderrug/bil en straalt door naar mijn bovenbeen. Het kleinste stukje lopen (van tafel naar aanrecht) is al funest.

  Iemand enig idee wat dit is? Hoort dit erbij?
   
 2. Kwabbernoot

  Kwabbernoot Fanatiek lid

  18 apr 2010
  3.250
  0
  0
  n.v.t.
  Ik heb dit ook, kreeg het bij mijn jongste en nu weer volop aanwezig. Volgens mij fysio is dit mijn hamstring.

  Ik doe nu als ik heb gefietst(dus die spier warm is) rek oefeningen met beide benen, al heb ik het alleen op rechts. Verder lekker ontspannen zitten en rusten, goed rustig aan doen. Maar dit is ook zo met de BI dus zal je al wel doen!

  Blijven bewegen is wel erg belangrijk, met BI én met je hamstring. Fietsen gaat hier beter dan lopen(ik waggel nu al door de supermarkt.. bah) en is volgens mijn fysio heel goed!
   
 3. Helise

  Helise Fanatiek lid

  4 mrt 2012
  1.785
  0
  0
  NULL
  NULL
  Het door je been zakken klinkt inderdaad als iets wat bij bekkeninstabiliteit hoort. Maar het feit dat je zo'n pijn hebt in je bil met uitstraling naar je been vind ik meer klinken als ischias.. Denk dat je al wel fysio hebt ivm je bekkenklachten, dus zou het even aan hun voorleggen.
   
 4. happynienja

  happynienja Fanatiek lid

  8 aug 2007
  3.178
  0
  0
  Julianadorp
  Heb ik helaas ook last van.. daarom sta ik nu heel rustig van de bank enz op want dan heb ik het het ergste.
   
 5. fokje

  fokje Fanatiek lid

  14 mei 2007
  3.314
  0
  0
  verzorgende
  friesland
  ja idd even voorleggen aan je fysio
  mijn bekkenpijn (gelukkig niet steeds aanwezig hie) r maar als ik wel veel last heb en ik moet b.v proesten zak ik direct door mijn benen ik moet me dan ook vasthouden anders ga ik
  na de bevalling van de tweede heb ik dit gekregen kon toen niets meer
   
 6. Samsam

  Samsam Actief lid

  15 feb 2011
  129
  0
  0
  NULL
  NULL
  Hier ook BI en ook ik zakte door mijn been. Maar had het idee dat het meer kwam door een zenuw o.i.d. Die beknelt zat. Vorige week bevallen en het is meteen over. Mijn bekken is ook meteen een stuk beter.

  Overleg met de fysio, maar ik denk dat het een kwestie van uitzingen is.
   
 7. fokje

  fokje Fanatiek lid

  14 mei 2007
  3.314
  0
  0
  verzorgende
  friesland
  o heerlijk samsam dat je direct na de bevalling er van af was, de ellende is bij mij toen pas begonnen en is nu een zwak plek dus helaas zo nu en dan bekkenpijn
  hoop het niet weer zo erg te krijgen als toen ik had hulp in huis (moeder en vrienden) ik kon mijn eigen kinderen niet verzorgen
  omdat het na de bevalling was kreeg ik verkeerde medicijnen van ha die had verkeerd ingeschat wat ik had ook de fysio bleek eerst niet goed na de specialist bekkenfisio gehad en toen pas verbetering

  sorry off topic
   
 8. mimi83

  mimi83 Niet meer actief

  klinkt als ischias.. fysio (bekkentherapeut hoop ik) vragen en rustiger aan gaan doen!
   
 9. eva33

  eva33 Actief lid

  23 dec 2011
  361
  0
  0
  NULL
  NULL
  Heb zelf HMS, dit betekend dat je hypermobiel bent en daar (veel:x)klachten van hebt. Door mijn been zakken ken ik dus erg goed, maar jammer genoeg gaat het bij mij na de bevalling niet over :). Mijn fysio uit het Erasmus die gespecialiseerd is in HMS heeft aangegeven dat het komt doordat je zenuwen een beetje korsluiting maken. Het is dus niet zo dat je heup echt verschuift, al voelt het wel zo!

  Wat mij goed helpt is opletten hoe ik sta, zit en lig. Let erop, ik ben geen fysio en kan enkel aangeven wat mij al jaren helpt ;)

  Staan op twee benen gelijk belast en rechtop, dus niet op een been hangen. Doen we vaak ongemerkt bv als we met iets bezig zijn, koken oid. Als het lukt buikspieren iets aanspannen.

  Zitten, liever niet je benen over elkaar maar gewoon naast elkaar en rechtopzitten. Ook merk ik nu met buik dat als er toch niemand is ik graag met mijn benen iets naast de zitting zit, dus lekker wijdbeens. Vinden zowel mijn buik als mijn heupen prettig. Wel actief zitten, dus rechtop en als het nog lukt de buik iets aangespannen.

  Liggen, op je zij met een kussen tussen je knieeen, maar erop letten dat het zo ligt dat je heup in de kom ligt (dus je knie hoger dan je heup) en er niet juist een beetje uit geforceerd wordt. Op je rug, benen naast elkaar en ik "trek " dan bewust even mijn heup en bilspieren aan zodat alles compact bij elkaar ligt. Soms kun je zo uitgezakt liggen en dat doet zeer.

  Rustig aan doen, ja, maar zeker blijven bewegen als het enigzins kan. Je spieren moeten het doen, dus die moet je blijven trainen, al is het maar in rust spieren aanspannen en weer loslaten.

  Succes allemaal, t is een rot gevoel als je je niet zeker kan voelen over je eigen lijf!

  groetjes Eva
   

Deel Deze Pagina