doorverwijzing naar psycholoog...

Discussie in 'De lounge' gestart door nikkijane, 12 mrt 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. nikkijane

  nikkijane Fanatiek lid

  27 jul 2007
  2.410
  0
  0
  friesland
  Hoi iedereen...
  Ik heb even een vraagje... Ik zou graag eens met een psycholoog willen praten ivm zaken die ik volgens mij niet echt goed verwerkt heb... maar vind het moeilijk om de eerste stap te zetten... hebben jullie enig idee hoe dat in z'n werk gaat?
  Kan je gewoon naar de huisarts bellen en dat aangeven, of wil deze je dan persoonlijk spreken en verwijzen ze je dan door? Of kan je gewoon rechtstreeks naar een psycholoog bellen?
  En hoe zit het met de ziektekosten, dekken die dit?
   
 2. Je kan volgens mij bij je huisarts een doorverwijzing vragen en of je neemt zelf contact op met een en stelt voor om een afspraak te maken.

  Succ6
   
 3. wolly

  wolly Niet meer actief

  Je kunt je huisarts vragen om een doorverwijzing ( die heb je namelijk nodig) En dan kun je die instantie op bellen of langs gaan voor een afspraak en dan krijg je een soort van intake en dan vervolgens de vervolg gesprekken.

  Veel sterkte hopelijk lost het iets op.

  Liefs wolly :)
   
 4. nikkijane

  nikkijane Fanatiek lid

  27 jul 2007
  2.410
  0
  0
  friesland
  Bedankt!
  Maar kan dat dan gewoon telefonisch? Of moet ik werkelijk met de huisarts een afspraak maken en dar mijn hebben en houwen op tafel gooien (zeg maar... :)), en dat ze dan pas kunnen beslissen of ik werkelijk iets aan een psycholooig oid heb?

  Het zit namelijk zo... ik ken mijn huisarts niet, ik ben er nog nooit geweest, omdat ik na mijn verhuizing hem nog nooit nodig heb gehad. En ik zie er een beetje tegenop om hem dan maar alles te vertellen en me daar zo bloot te geven...

  En sowieso vind ik het erg moeilijk om de eerste stap te zetten... Ik zei altijd: 'als je het er niet over hebt, bestaat het ook niet'. Dus als ik nu die stap ga zetten vind ik het zo definitief, alsof ik dan ook echt een probleem heb of zo....
  Heel raar....
  Maar ja, genoeg hierover... :)
   
 5. wolly

  wolly Niet meer actief

  Nee je hoeft niks te melden aan je huisarts, alleen bellen of langs gaan voor de verwijzing en als de huisarts er naar vraagt zeg je desnoods van daarvoor wil ik graag door verwezen worden naar een psycholoog.

  Waarom heb je een verwijzing nodig: Er komt namelijk op te staan dat je een psycoloog wilt en dat is van belang voor de verzekering.
   
 6. nikkijane

  nikkijane Fanatiek lid

  27 jul 2007
  2.410
  0
  0
  friesland
  Bedankt! Hopelijk heb ik nu ook het lef om het te doen! :rolleyes:
  In ieder geval bedankt voor de uitleg...!
   
 7. wolly

  wolly Niet meer actief

  Wat je ook nog tegen je huisarts kunt zeggen is alleen van, dat je met een aantal dingen zit en dat je er niet meer uit komt alleen en dat je graag met een psycoloog wilt praten.
   
 8. wolly

  wolly Niet meer actief

  Je kunt het.

  Ik weet wat het is om contact op te nemen daarvoor.
  Als je verder nog vragen hebt wat je liever niet hier in het forum wilt zetten mag je me altijd pben.

  Heel veel succes en sterkte.

  Liefs wolly :)
   
 9. nikkijane

  nikkijane Fanatiek lid

  27 jul 2007
  2.410
  0
  0
  friesland
  THNX!
   
 10. nikkijane

  nikkijane Fanatiek lid

  27 jul 2007
  2.410
  0
  0
  friesland
  Je hebt PB!
   
 11. hardloper

  hardloper Niet meer actief

  Een psycholoog is 2e lijns zorg, dus heb je een verwijzing nodig van je ha (1e lijns) als je het vergoed wilt krijgen.
  Je kan ook naar het RIAGG, deze is ook 1e lijns, dus heb je geen verwijzing nodig.
   
 12. nikkijane

  nikkijane Fanatiek lid

  27 jul 2007
  2.410
  0
  0
  friesland
  ik had even gekeken, maar RIAGG is in friesland vervangen door GGZ (althans wat ik kan vinden op internet) en GGZ geeft aan 2e lijns zorg te zijn... Maar wel bedankt voor het meedenken :D
   
 13. hardloper

  hardloper Niet meer actief

  Dan vrees ik dat er niets anders opzit dan naar de ha te gaan. Waarschijnlijk geeft die zo de verwijzing mee als jij er om vraagt zonder precies te willen weten waarom.

  Groetjes, Didier
   
 14. nikkijane

  nikkijane Fanatiek lid

  27 jul 2007
  2.410
  0
  0
  friesland
  Bedankt! Ik zal mezelf moed inpraten! :) Hopen dat ik niet allemaal zinloze smoesjes verzin waarom ik er nou toch niet aa toe gekomen ben! haha!
  Bedankt allemaal voor het meedenken...

  Mods, van mij mag hier wel een slotje op!
   
 15. dayenne

  dayenne VIP lid

  14 aug 2007
  7.564
  0
  0
  Thuismama
  op 'n roze wolk!
  Ik wil wel even zeggen dat ik het heel knap van je vind dat je je 'problemen' erkent! En dat je er ook iets aan wilt en gaat doen ;).

  Wat ik heb gedaan, is gebeld naar de instantie en daarvoor mezelf aanmelden. Dat is binnen 1 minuut gebeurd en dan krijg je aanmeldingsformulieren. Daarna heb ik de dokter gebeld en die moest een formuliertje invullen en alles was geregeld. Ik vond het in ieder geval heel erg meevallen!

  Heel veel succes!
   
 16. nikkijane

  nikkijane Fanatiek lid

  27 jul 2007
  2.410
  0
  0
  friesland
  Dank je wel! ik denk idd ook dat erkenning de eerste stap in de goede richting is! Bedankt dat jullie allemaal zo open durven te zijn en de onzekerheid voor mij weg willen halen! Top! :thumup:
   
 17. djellybelly

  djellybelly Niet meer actief

  meid ik heb het gehad na dat mijn moeder is overleden, ik kon het hoofdstuk niet afsluiten ben naar de huisarts gegaan en die heeft me door gestuurd naar mensen die verstand hebben met het verlies van mensen aan kanker.

  het is een hele stap maar je word er zelf gewoon veel beter van.
  JE kunt het :D:D:D
   
 18. Rosao

  Rosao VIP lid

  3 nov 2007
  11.567
  21
  38
  Zoetermeer
  Hoi,

  Zag dat je er al zo'n beetje uit bent, maar wilde je toch nog even wat info geven :)
  Je hoeft voor een verwijzing naar een psycholoog echt niet je hele hebben en houden bij de huisarts neer te leggen, maar het is wel handig hem een soort indicatie te geven van de problemen. Aan de hand daarvan wordt namelijk ook bepaald naar welke soort psycholoog je het beste kunt toegaan. Je hebt namelijk korte trajcten bij een eerstelijnspsycholoog voor problemen waar je met een paar gesprekken vanaf kunt zijn of je hebt langere trajecten voor als je andersoortige "grotere" problemen hebt. Dat laatste valt onder de AWBZ, daarvoor betaal je een eigen bijdrage per gesprek en de rest wordt vergoed. Overigens vallen gesprekken met een 1e lijns psycholoog onder de basisverzekering (althans een deel).
  Op www.psynip.nl kun je betrouwbare psychologen vinden, het NIP is de beroepsvereniging voor psychologen. Verder is psyq (www.psyq.nl) een goede organisatie, zij hebben heel veel verschillende soorten psychologen en trajecten. Ik ga daar nu ook naar toe om de zwangerschap en bevalling te verwerken. Vind het wel heel prettig om wat richting daarbij te krijgen!

  Heel veel succes!

  Groetjes Rosa
   
 19. Danjo

  Danjo VIP lid

  25 feb 2007
  18.312
  1
  38
  Ik heb het zo gedaan
  ik heb na mn verzekering gebeld en daar gevraagt
  naar goeie psychologen in de buurt
  daar heb ik er 1 van gebelt en meteen een week ern kon ik erheen
  In mijn basis pakket (volgens mijn iedereen) krijg je er 8 standaard vergoed en dan heb je er nog een paar uit je aanvullende pakket

  Hou wel rekening met een betaling van 10 euro elke keer als je er komt (wettelijk verplicht)
   
 20. Umm85

  Umm85 VIP lid

  17 jun 2007
  26.125
  39
  48
  huismama, doktersassistente
  Turkije
  Vind het inderdaad ook goed van je dat je de stap zet meid! Ik loop ook een tijdje bij een psycholoog vanwege gebeurtenissen in het verleden en moet zeggen dat het een stuk beter met me gaat. Zag er altijd tegen op om de stap te zetten maar het voelt altijd supergoed als ik er vandaan kom en weer mijn ei kwijt ben.
   

Deel Deze Pagina