Draadjesvlees recept

Discussie in 'De lounge' gestart door wafelijzer, 21 sep 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    11.899
    7.617
    113
    Het vuur zachter zetten en langer stoven? Ik zet altijd in de oven op ongeveer 120 of 140 graden, een uurtje of 5. Dan is het super mals en valt het uit elkaar. En iets zuurs erbij, azijn of wijn of balsamico of zo
     
  2. Elena22

    Elena22 VIP lid

    10 feb 2010
    8.036
    1.728
    113
    Kraamverzorgende
    Na het lezen van dit topic heb ik ook zin in draadjesvlees. Donderdag of vrijdag mijn slowcooker maar eens aanslingeren.
     
    wafelijzer vindt dit leuk.
  3. wafelijzer

    wafelijzer Fanatiek lid

    26 nov 2015
    1.828
    782
    113
    Vrouw
    Inmiddels toch maar een een BK braadpan gekocht. Thnx voor alle tips en recepten. Ik ga het binnekort eens proberen :)
     
    sillies vindt dit leuk.
  4. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Nu heb ik zin in draadjesvlees :D
     
    wafelijzer vindt dit leuk.
  5. Manque

    Manque Niet meer actief

    masami, wafelijzer en Adje vinden dit leuk.
  6. Manolito

    Manolito Fanatiek lid

    12 sep 2016
    2.517
    1.942
    113
    Ik ook!
     
  7. Krulpeterselie

    Krulpeterselie Fanatiek lid

    27 apr 2015
    2.485
    1.093
    113
    Draadjesvlees heeft iets zuurs nodig om het mals te maken. Dus rode wijn erin of tomatenpuree of azijn. Om het dan weer zoet te maken en de saus te binden doe je er kruidkoek door.
    Ook als het op te hoog vuur staat wordt het weer taai. Ik doe het daarom altijd in een braadpan van bk zn 3 uur op 160 graden in de oven. Gelijkmatige warmte is op de ceramische kookplaat die wij hebben nauwelijks haalbaar.
     
  8. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.474
    24.333
    113
    wafelijzer vindt dit leuk.
  9. Sascha87

    Sascha87 Actief lid

    3 dec 2014
    419
    114
    43
    Ik doe altijd: vlees kruiden met vleeskruiden.

    Aanbraden in de pan, en dan in een grote diepe pan met 2 pakjes boter, kruidnagel, laurier en rode wijn minimaal 4u laten sudderen.
     
  10. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    15.463
    1.645
    113
    Brabant

    Hoeveel kilo vlees heb je dan wel?
     
  11. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    15.463
    1.645
    113
    Brabant
    Vandaag weer ouderwetse draadjesvlees gemaakt.

    Een hele flinke, goede riblap.
    Inwrijven met zp en bloem.
    Op kamertemp de sc in. Scheut rode wijn en runderboullion. En laurier met kruidnagel

    10 uur op slow.. en werkelijk zooo lekker
     
  12. Lynx

    Lynx VIP lid

    19 jul 2008
    8.500
    2.393
    113
    Braadstuk of sucadelappen. Zout en peper erover. Dichtschroeien in veel croma. Warm water en twee laurierblaadjes erbij. Daarna 3 uur laten sudderen. Tussendoor even controleren of er nog genoeg water in zit en het vlees af en toe omdraaien.
    Superlekker met sperziebonen en geprakte aardappelen met de jus.
    Je kunt er eventueel ook mosterd met fijngesneden uitjes/augurkjes bij doen.
     
  13. Sjalleke

    Sjalleke Fanatiek lid

    21 okt 2005
    2.151
    402
    83
  14. masami

    masami Fanatiek lid

    27 jul 2011
    4.213
    769
    113
    Vrouw
    ik heb er nog nooit iets zuur in gestopt, (ook nog nooit eerder van gehoord tot dit topic :) )
    maar bij mij is het zo mals dat het van de vork afvalt. Dus het is echt niet nodig.

    Ik denk dat het maar net is, wat je geleerd hebt of gewend bent.
    Ik had ook nog nooit eerder gehoord van kruidkoek erin, ook iets nieuws voor mij.
     
  15. Sascha87

    Sascha87 Actief lid

    3 dec 2014
    419
    114
    43
    Ik maak altijd 2 kilo vlees
     
  16. jet128

    jet128 Nieuw lid

    2 jul 2014
    3
    0
    1
    I
     
  17. Ysabella

    Ysabella VIP lid

    27 jan 2017
    8.888
    16.247
    113
    Wat een toevoegingen allemaal. Ik vind de lekkerste sudderlapjes toch echt zonder al die poes pas. Bijna een fles croma erin, zout en peper op de sudderlapjes, goed aanbakken, lauw water er in tot de sudderlapjes er onder staan. Oven op net geen 100 graden en er voor 4 uur inzetten.
    Zorg ervoor dat je de sudderlapjes soms omdraait en als je er lauw water bij doet moet(!) je het vlees er even uit halen,tip van een goede chef kok!

    Als het vlees klaar is valt het zo uit elkaar.
     
  18. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.224
    3.670
    113
    Maakt het nog uit wat voor rode wijn? Ik weet echt niks van wijnen
     

Deel Deze Pagina