drama met eten baby 11 maanden!!!

Discussie in 'Voeding' gestart door lisa333, 14 feb 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. lisa333

  lisa333 Actief lid

  11 jul 2011
  208
  0
  0
  hallo allemaal,

  mijn dochter is bijna 11 maanden en het is momenteel een drama met eten, dwz met de pap 's ochtends en de boterham tussen de middag.
  van de pap eet ze misschien 4/5 lepels en de boterham maximaal de helft. ze houdt dr lippen stijf op elkaar of smijt het brood uit de mond. het is echt een strijd aan het worden, dat lijkt me ook niet goed, maar ik wil wel dat ze eet wat ik dr geef en niet telkens een fles melk er achter aan want dan doet ze het er misschien om?
  ze moet toch wel honger hebben lijkt me dan?

  smiddags krijgt ze fruit, dit gaat er prima in en de avondhap ook.
  tegen 19 uur krijgt ze nog een fles 180/6 deze drinkt ze voor de helft.
  ze is 11 maand, 76 cm en weegt 8450 gram
  ik vind het lastig, want ik wil niet dat ze straks helemaal niets lust ofzo

  is dit herkenbaar? kan het een sprongetje zijn? ze slaapt prima, van 19 tot 08.00 uur.

  Alle tips zijn welkom! bedankt alvast!
  Groetjes, Lisa
   
 2. Hummeltje83

  Hummeltje83 Bekend lid

  11 feb 2010
  687
  0
  0
  NULL
  NULL
  Lastig.. eet ze haar boterhammetje zelf of geef je het haar nog steeds?
  Zelf eten wil soms wel helpen.
   
 3. S0fietje

  S0fietje Fanatiek lid

  4 jul 2011
  2.225
  0
  0
  NULL
  NULL
  Hier is het ook zo met periodes. De laatste tijd was het eten ook slecht maar nou is hij ook best verkouden geweest. Nu sinds een paar dagen gaat het ineens beter en heeft hij deze morgen zijn hele boterham op gegeten. Hier word eten wat hij niet meer wil over zijn blad terug op tafel gelegd (of het nu in zijn mond heeft gezeten of niet). Eerst ging het ook op de grond maar sinds een week zet en legt hij alles op tafel om duidelijk te maken dat hij genoeg heeft.
   
 4. lisa333

  lisa333 Actief lid

  11 jul 2011
  208
  0
  0
  ja het is echt enorm lastig
  het maakt niets uit of ik het haar voer, of dat ik het zelf voor haar neer leg. ik eet zelf ook een broodje mee zodat ik dr stimuleer, maar niets van alles helpt.

  ik hoop echt dat dit tijdelijk is want ze eet amper...
  alleen dr fruit en warme hap.
  was benieuwd of mensen het herkennen zo rond de elf maanden..

  groetjes
   
 5. Olifantje

  Olifantje Fanatiek lid

  25 sep 2008
  2.928
  0
  36
  Leiden
  Kan ze misschien last hebben van tandjes?
   
 6. lisa333

  lisa333 Actief lid

  11 jul 2011
  208
  0
  0
  ik voel en zie er niks aan, ze heeft nog geen enkele tand...
  net in bed gestopt , geen brood gehad, een paar slokjes melk, 20 cc. vanochtend een paar hapjes pap. wel 80 cc water gedronken....
   
 7. MMarianne

  MMarianne VIP lid

  23 jul 2010
  7.105
  41
  48
  Vrouw
  Geen strijd van maken, tis (hoogstwaarschijnlijk) een fase...
  Hier had ie met het avondeten wel eens, dan hielp het om 'm op schoot te laten eten en anders maar niet...verder krijgt ze genoeg binnen zo te zien en ze verhongeren niet zo snel hoor ;)

  Je zou trouwens misschien 's morgens nog een fruitje kunnen doen.
   
 8. S0fietje

  S0fietje Fanatiek lid

  4 jul 2011
  2.225
  0
  0
  NULL
  NULL
  Echt herkenbaar ook. En dan na 15 minuten slapen wakker worden omdat hij echt honger heeft en daarvoor niet heeft willen eten. Ik laat hem zijn gang maag gaan alleen zorg er wel voor dat hij genoeg drinkt. Ik neem hem gedurende de dag meerdere malen even op schoot om wat te drinken en hij drinkt dan vaak ook wel goed. Zo krijgt hij genoeg vocht en goed eten doet hij vanzelf een keer als hij echt honger heeft. Ze krijgen een eigen willetje en eten is ook een goede manier om die wil uit te proberen.
   
 9. lisa333

  lisa333 Actief lid

  11 jul 2011
  208
  0
  0
  ja dat is ook zo.
  ik vind inderdaad het vocht belangrijker, als ze niet meer drinkt maak ik me nog meer zorgen.
  als ze echt honger heeft, eet ze naar mijn idee echt wel wat.
  maar ik wil haar niet teveel andere dingen geven die ze wel lust, bv melkfles of joghurt ipv de pap of brood, omdat ik dan denk dat ze dr zin krijgt door haar wat anders te geven.
  Op het cb zeiden ze wel dat ik wat anders moest geven, maar dat gaat een beetje tegen mn gevoel in.
  want soms lijkt het, of ze het er om doet, alle brood op de grond gooien bv...

  slapen gaat wel ok eigenlijk...
   
 10. S0fietje

  S0fietje Fanatiek lid

  4 jul 2011
  2.225
  0
  0
  NULL
  NULL
  Ligt er een beetje aan of ze wel goed groeit of je het zo aan kan kijken. Ik ben ook niet zo voor andere dingen aanbieden en doe dat eigenlijk ook niet. Wat in slechte eetperiodes wel eens gebeurd is dat hij in de nacht wakker word met echt honger en dan geef ik hem wel een kleine fles soms. Veel water en weinig schepjes maar toch net iets om de honger te stillen. Verder eet hij vooral op de eettijden en verder eigenlijk niet.
   
 11. Andrea85

  Andrea85 Fanatiek lid

  18 mrt 2011
  4.859
  0
  0
  NULL
  NULL
  Geen strijd van maken, ze is nog te jong om te begrijpen hoe eten 'werkt', dus biedt haar brood etc aan, maar als ze 't niet eet: geen probleem, gewoon lekker melk drinken als dat wel gaat. Hier ook een paar keer zo'n period gehad, en het had volgens mij telkens met tandjes te maken. Inmiddels eet ze eigenlijk weer alles, dus hier is het tot nu toe telkens weer goed gekomen!
   
 12. rijtjes

  rijtjes Niet meer actief

  Maar als ze gewoon goed groente en fruit eet dan geeft het toch ook niet echt? Mijn dochter eet met grote regelmaat amper brood. Sowieso 's morgens geen pap want dat lust ze niet. Tja, dan maar wat meer groente en fruit. Zou zeker de strijd niet aan gaan. Hier drinkt ze overdag 2 flessen 180/6 en meestal 's nachts nog eens 120/4. Gewoon lekker zelf de regie geven en komt vanzelf wel.
   
 13. kawaii

  kawaii Fanatiek lid

  9 mei 2011
  1.364
  0
  0
  brabant
  Hier gaat meestal alleen de ochtend-boterham op de grond. Hij krijgt geen pap (lust ie niet) dus sochtends een fles en een boterham. De boterham belandt zo'n beetje in zn geheel op de grond, de fles gaat leeg. Denk ik slim te zijn en hem eerst de boterham te geven, en de melk in een tuitbeker erbij, is het paniek. Meneer moet en zal eerst de fles krijgen.. tja, het zal wel weer overgaan denk ik dan? 's Middags pikt ie het wel, krijgt ie gewoon zn boterham en tegelijkertijd een tuitbeker met melk, en dat gaat eigenlijk altijd goed, al moet ik soms nog een (groot..) deel van de beker overgieten in de fles om het zo nog na te geven.
  Het lijkt inderdaad op uitproberen, dat op de grond gooien. Ik zie hem naar mij kijken, en dan met zo'n uitdagende blik, en dan zo die stukjes brood op de grond mikken. Erg vervelend, maar je kunt er toch niks aan doen. Ik geef hem niks anders, moet ie het maar niet op de grond gooien hoor. Maar ik heb makkelijk praten, het is dus alleen zijn ochtendboterham en dan drinkt ie ook gewoon een fles leeg.
   
 14. S0fietje

  S0fietje Fanatiek lid

  4 jul 2011
  2.225
  0
  0
  NULL
  NULL
  Jij geeft zijn melk dan ook bij zijn boterham. Ik ben ook de fles aan het afbouwen maar idd ik geef zijn melk na zijn boterham. Anders word er helemaal niet meer gegeten. Ik doe het alleen in een rietjesbeker aangezien hij hier beter uit drinkt dan uit een tuitbeker.

  Ik ben er ook achter dat hij meer van hartig beleg houdt dan van ziet beleg. Bij zoet eet hij een stuk slechter dan als ik er geitenkaas of leverworst op smeer.
   
 15. kawaii

  kawaii Fanatiek lid

  9 mei 2011
  1.364
  0
  0
  brabant
  Klopt, sochtends geef ik hem eerst de fles. Doe het liever ook andersom, maar om wat voor reden dan ook, pikt hij dat niet 's ochtends. Zal vanzelf wel een keer lukken...
   
 16. BLiS

  BLiS Moderator
  Medewerker

  29 jan 2009
  27.752
  0
  36
  Verplaatst naar 'voeding'
   
 17. Linana

  Linana Niet meer actief

  Geen melk bij/voor de boterham, maar eventueel erna geven. Werkt hier wel.

  Misschien in de ochtend iets andere proberen te geven?
  Hier was het ook een "drama", maar hij bleek gewoon zat te zijn van melk....
  Nu krijgt hij amper melk. Maar gewoon een bekertje yomild of karnemelk na zijn boterham. In de ochtend een flesje yogolino. tussendoortje en 's avonds eten en dat gaat prima.

  Dus het kan een fase zijn of een moeilijke eter, maar het kan ook zijn dat ze de pap/melk zat is :)
   
 18. Nescio

  Nescio VIP lid

  15 dec 2011
  9.541
  431
  83
  Moeder van een dreumesmeisje en freelancer
  Omgeving Brussel
  Geen strijd van maken. Pap is niet nodig en als ze het niet eet, waarom laat je het niet weg? Van brood is het ook geen ramp als ze het tijdelijk minder of niet eet.

  Op deze leeftijd kennen ze nog niet dat ze iets anders krijgen als ze het ene niet opeten, dus je mag gerust iets anders aanbieden.

  Maak je haar brood lekker? Bijv. eens een verse avocado erop of olijfolie uitsmeren met een kerstomaatje. Probeer te varieren, zodat je ziet wat ze graag lust.
   

Deel Deze Pagina