Droge huid baby

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door MinnieJ, 16 jul 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 1. Anders dan mijn oudere zoontje heeft mijn jongste vanaf de geboorte een enorm droog huidje, het schilfert echt overal. Nu is het de laatste dagen minder geworden op buik/benen, ik merkte dat olie niks hielp dus heb eigenlijk even niks meer gesmeerd alleen 1 of 2x vaseline van daro.

  Nou viel me op dat naast zijn balletjes het enorm aan het vervellen is, eerst dacht ik dat het restjes sudocreme waren maar nu zie ik daar allemaal loslatend vel:(!!! Wat moet ik nu doen? Ik vind het zo gek omdat ik netjes na het verschonen telkens sudocreme heb gesmeerd..moet ik het met rust laten en juist niks erop smeren? Of zink van daro? Of vaseline van daro?

  Ik ga morgen ook even naar de huisarts voor iets anders dus zal het dan meteen laten zien..het ziet er overigens niet meer rood uit, de eerste dagen was het erg rood rondom zijn balletjes/billen en daarom deed ik een laagje sudocreme erop. Ik ben nu gestopt met de sudocreme..omdat ik bang ben dat het hierdoor komt, het is namelijk na het smeren gebeurd
   
 2. Aaah wat zielig! Zelfs bij zijn balletjes ocharme! Hij zelf heeft er geen last van?

  Je kan bij de etos balneum extra vettend zalf kopen die werkt wel goed en ook de badolie van balneum extra vettend.

  Niet elke dag in bad doen, 1 keer in de week is genoeg en gewoon die balneum erin doen, geen zwitsal of andere merken met parfum
   
 3. Waarschijnlijk krijgt je zoontje straks gewoon een heel mooi glad huidje en is hij nu nog aan het vervellen. Heeft mijn zoontje ook gehad. Die is een ruime week na de uitgerekende datum geboren en had dus weinig huidsmeer op zijn lijfje. Daardoor is hij in de weken erna gaan vervellen.

  Wij hebben af en toe een beetje olie gesmeerd, maar verder niet. Uiteindelijk heeft hij een heerlijk zacht velletje gekregen...:)
   
 4. Ik vraag me dus ook af of dat de reden is dat hij huilt bij t verschonen, maar hij doet dat de ene keer wel en de andere keer niet. In ieder geval stop ik even met de natte doekjes want die vind ik zo agressief bij uitslag e.d..ik doe hem sowieso maar 1x in de week in bad, zo onnodig bij zo'n kleintje:)

  Ik zal eens kijken bij de kruidvat/etos!
   
 5. Ja daarom ga ik ook verder niks meer op zijn lijfje smeren omdat ik denk dat t er blijkbaar bij hoort..en op zijn buik en beentjes waar alles ook wat vetter wordt zit het niet meer. Mijn oudste was trouwens een week te laat en deze een week te vroeg, ik dacht dus dat t daarmee te maken had dat hij te vroeg geboren was..mijn oudste had juist een vettig huidje, was ook verder nooit nodig iets te smeren
   
 6. Iig geen zink !!! Zink droogt de huid uit.
   
 7. Maar er staat op dat je het bij huiduitslag erop moet smeren...daarom deden wij het want hij was eerst helemaal rood in dat gebied
   
 8. Zink gebruik je bij natte plekjes, bijv. bij nat eczeem. Ik werk in een verpleeghuis, daar mogen we het niet zomaar gebruiken.
  Bij droge huid kan je ook lanette / cetomacrogrol bij de apotheek halen. Is veel prettiger werken :)

  Stel je hebt een droog plekje. Je doet er zink op. Plek wordt droger en dan blijf je krabben omdat het jeukt en droog is. Je moet het dan juist wat vetter maken.
   
 9. Cetamogrol creme of zalf halen bij kruidvat of apotheek. Hier zitten verder geen toegevoegde stofjes en in word vaak gebruikt bij huidziekten.

  GEEN sudo op rode plekken doen. Liever helemaal geen sudo. Is echt rotzooi en is lang niet zo dermatologisch en huidvriendelijk als ze zeggen...
  Wij gebruiken het niet voor niets meer op mn werk (zorg).
   
 10. Nog even wat over sudo wat veel mensen niet weten....
  Sudo (en zinkzalf) mag je er helemaal niet als een laagje opsmeren. Veel mensen smeren het er lekker dik op ter bescherming.
  Fout, sluit af en het vormt een laag op de huid die er moeilijk afgaat. Sudo moet er heel licht opgedaan worden en met je vingers ingeklopt worden. Zo dun dat je de huid er doorheen ziet.
  EN, voor een nieuwe smeerbeurt moet het oude laagje verwijderd worden met wat olie en een watje. Babyolie, olijf of zonnebloemolie. Anders word het dik en gaat het op den duur korrelen en irriteren.
   
 11. Is allemaal nieuw voor mij die infoermatie over sudocreme. Ik heb bij mijn zoontje altijd sudocreme gesmeerd en hij heeft nooit uitslag gehad, echt nooit gewoon. Ikd eed altijd nadat hij gepoept had een laagje op zijn billen. Maar blijkbaar reageert niet elk kind er dus zo op..
   
 12. Mijn zoontje vervelde ook toen hij heel jong was. Tegen mij werd gezegd dat het normaal was, iig bij borstvoeding.

  Hij had later ook een heel droge huid. Niets hielp en ik ben toen helemaal gestopt met smeren. Nu heeft hij een super huidje.

  Succes!
   
 13. Vandaag bij de ha geweest en ze heeft bepanthen aangeraden...dus dat maar eens proberen. Overigens zei ze dat ze bij haar kinderen altijd sudocreme heeft gesmeerd en dat ze nooit een droge huid ervan kregen...blijkbaar verschillen de meningen over sudocreme want bij mijn eerste zei de kraamverzorgster ook altijd doe er maar een flinke laag op
   
 14. Ik weet niet of iemand het al had gezegd.... maar misschien geen sudocreme? mijn neefje was hier allergisch voor... misschien reageerd jou baby er ook niet goed op? gewone vasaline lanette is het beste :)
   
 15. ja we hebben nu bepanthen en dat lijkt zijn werk te doen, het is bijna helemala weg:)
   

Deel Deze Pagina