Droge/prikkel hoest

Discussie in 'Gezondheid' gestart door marielle82, 28 feb 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 1. Heeft iemand een middeltje wat snel helpt tegen het hoesten. Ik heb er vooral 'snachts last van en dan hoest ik me eigen helemaal een ongeluk met daarvan het gevolg-> wakker liggen samen met mannetje.

  Nu ben ik al naar de apotheek geweest en ook uitgelegd dat ik zwanger ben, kreeg ik tabletten mee. Aangezien ik geen pijn in mn keel heb, vond ze het niet nodig om hoestdrank mee te geven.

  Hebben jullie nog een wondermiddel? Ik word er gek van.

  Een hoestende Marielle
   
 2. hellas geen wondermiddel :(
  maar ik ga even meelezen omdat ik nu al een week amper slaap en alles eruit spuug van het hoesten
   
 3. hej ik herken het ook....tis toch geen zwangerschapskwaal?!?!?:p Het doet wel immens zeer omdat mn buik zich samentrekt tijdens het hoesten!ik ben benieuwd of er iemand met DE tip komt!
   
 4. het enige wat bij mij hielp was vechten tegen het hoesten. Dus de prikkel wegslikken of een slokje drinken nemen. Is heel moeilijk. Want hoesten doe je toch min of meer automatisch. Maar is een kwestie van mind over body ;)
  Maar als je het goed volhoud dan ben je er binnen 2 dagen vanaf.

  Honing in de thee wil trouwens ook lekker verzachtend werken voor je keel.

  Sterkte en succes!
   
 5. Ik had er ook last van. Heb verschillende nachten niet kunnen slapen door het hoesten.

  heb toen van de huisarts codiene voorgeschreven gekregen. Heb ik 1 nacht gebruikt. Vond het niet echt werken.

  Verder heb ik meerdere tabletjes gebruikt tegen het hoesten en ook hoestsiroop en dergelijke.

  uiteindelijk werkte er bij mij maar 1tje en dat was Dampo bij vastzittende hoestsiroop. het gaat niet volledig weg maar genoeg zodat je eindelijk kan slapen.

  Hoop dat het bij jullie ook werkt.
  Veel sterkte toegewenst.
   
 6. Tussistin suikervrij van VSM!
   
 7. de dokter vertelde me dat dropjes het beste is,ik heb 2 weken gehoest niet meer normaal.
  af en toe een dropje deed wonderen aangezien hij geen medicijnen voor wilde schrijven omdat ik zwanger ben
   
 8. Ik heb het een paar keer heel lang gehad, kriebelhoest, weken of zelfs maanden achter elkaar. Dat bleek bij mij te komen door zéér geïrriteerde neusslijmvliezen door allergie en een neusspray hielp heel goed. Jammer genoeg wordt die volgens mij afgeraden tijdens zwangerschap.
  Wat verder een beetje hielp om klachten even te onderdrukken: vaak kleine slokjes water drinken en inderdaad dropjes of Vicks of antaflu o.i.d. (gewoon je keel smeren dus).
   
 9. hoi hoi

  ik heb ook zo last van het hoesten gehad tot dat mijn schoonmoeder zij om ricola te gaan gebruiken
  nog wel en paar dagen echt gehad van stoppen nu maar maar na een tijdje gaat het wel minder worden aleen je moet er geen potten van leeg eten want dat is ook weer niet goed

  maar het heeft wel gewerkt bij mij

  spawater
   
 10. Heb mezelf 2 maanden lang (was toen niet zwanger) gek gehoest en wakker gelegen samen met mn vriend. Elke avond telkens als ik ging liggen om te slapen was daar die kriebel hoest weer!
  Hoest drankje, neusspray en van die tabletjes die je keel (naja in de praktijk meer je tong) verdoven geprobeert. Niks hielp...behalve zoute drop. Heb ook van die hete snoepjes geprobeert enzo die wilden ook niet echt helpen.
  En nu is hij weer terug nu ik dus wel zwanger ben....
  Maar mag nu niet teveel drop...en zout... :?
   
 11. wat bij mij heel goed hielp was castanea honingdrank van bloem, werkte beter dan drankje van de dokter, en wat ik doe als ik zo moet hoesten en in bed ligt, dan trekt dat zo aan je buik is even je benen optrekken, zo doet het niet zo zeer aan je buik.
   

Deel Deze Pagina