Duitse baby overleeft geboorte na 21 weken

Discussie in 'Films, televisie en nieuws' gestart door liebrando, 23 apr 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 1. FULDA - De Duitse baby Frieda is toegetreden tot een bijzonder select gezelschap door te overleven nadat ze was geboren tijdens de 21e week van de zwangerschap van haar moeder. Dat meldden media in Duitsland zaterdag.

  Frieda woog 469 gram en had een lengte van 28 centimeter toen ze vorig jaar werd geboren op 7 november. Haar tweelingbroertje Kilian overleed zes weken na de voortijdige geboorte.
  Het jongetje bezweek aan hart- en darmproblemen. De baby's werden intensief behandeld door een team van artsen in het ziekenhuis van de stad Fulda.

  Nu, vijf maanden na de geboorte van de baby's, gaat het zo goed met Frieda dat zij de kliniek mocht verlaten. Het meisje weegt op dit moment ongeveer 3700 gram. Ze heeft een lengte van 50 centimeter. Volgens de artsen gaat het goed met het meisje en kan ze zich ontwikkelen als elk ander gezond kind.

  Wow dat is echt een wonder!!!
   
 2. zowwww wauwwwwww wat zou ik die artsen om hun nek vliegen van dankbaarheid zeg
   
 3. #3 Berte, 23 apr 2011
  Laatst bewerkt: 23 apr 2011
  Ik vind dit artikel walgelijk happy :x.

  Ten eerste het vermelden van de dood van haar broer in een bijzinnetje.

  Ten tweede, hoeveel leed is hoeveel kleintjes aangedaan om er één te redden?

  Ten derde de meeste kindertjes die op die termijn geboren worden gaan dood, eigenlijk allemaal. Maar dat leed vermeldt de journalist liever niet in dit happy artikel.

  Daarnaast ben ik ook gewoon jaloers, als mijn kind straks geboren wordt voor de 25 weken, wordt er helemaal niets voor gedaan. En die kans is aanwezig, omdat mijn dochter spontaan geboren is met ruim 20 weken zwangerschap en daarom nu dus overleden is.

  Hoe weten die dokters trouwens dat ze zich gaat ontwikkelen als ieder ander kind? Een collega van mij wiens zoon met 26 weken geboren is en het tot nu toe goed doet, hij is 5 jaar oud, heeft die garantie echt niet gekregen van zijn artsen.
   
 4. Mee eens, gaat een hele hoop verborgen leed van de ouders schuil achter dit artikel, alleen al het feit dat dit meisje nu, na 5 (!!) maanden pas, naar huis kan...
   
 5. Kan me deels vinden in velen van jullie. Maar we mogen wel blij zijn dat het 1 uit de zovelen wél gegund is dat een babytje dat zo ontzettend vroeg wordt geboren, in leven blijft!
   
 6. Mooi gezegt sluit me hier bij aan.

  Daar bij vind ik het medisch niet verantwoordelijk maar ja ik ben ook maar een leek.
   
 7. Voor de familie natuurlijk helemaal geweldig en ik hoop dat het meisje opgroeid net als ieder ander gezond kindje.
  Toch vraag ik mij nu af waar de grens getrokken wordt, waarom wel vechten voor het ene extreem vroeg geboren kindje en wordt er tegen anderen gezegd (die soms al 22 of 23 weken zwanger zijn) dat het kansloos is en dat er niets gedaan wordt.
   
 8. Gemengde reacties en hier ook wel gemengde gevoelens.. vooral het laatste zinnetje, dat ze zich kan ontwikkelen als elk ander gezond kind, maar goed, als het klopt zou het wel echt een wonder zijn!

  Ik vraag me af waarom de artsen haar wel geprobeerd hebben te redden en andere kinderen niet, of liggen Nederland en Duitsland hierin zoveel uit elkaar?

  De opmerking van Berte hoeveel leed is hoeveel kleintjes aangedaan om er één te redden? snap ik niet helemaal.. Het lijkt me dat er geen kinderen geen behandeling hebben gehad om deze twee gered moesten worden. Als je bedoelt, dat andere kinderen als "proefkonijn" (en dat klinkt heel cru) zijn gebruikt.. dat is nou eenmaal hoe het werkt, er worden vele dingen geprobeerd voordat er iets is gevonden dat werkt. Ik kan me voorstellen dat je als ouders (als je die kans geboden wordt omdat je kindje wel net voorbij de zoveel weken is) de keuze krijgt tussen een experimentele behandeling waarvan de werking onzeker is en een zeker overlijden van je kindje, dat je voor het eerste gaat.. dus ik zie dat toch wat anders.
   
 9. Ik vind het erg knap.

  En ik vind trouwens niets dat het broetje maar 'in een bijzinnetje' genoemd wordt. Als ik zo lees staat er ook uitgelegd wat er is gebeurd...maar goed.

  Daarnaast...weet ik niet zo goed wta ik ervan moet denken. Ik heb eens een aflevering van ER gezien (ik weet het...dat is geen werkelijkheid) en daarin werd en ook een kind geboren met die termijn. Wat ik begreep moeten kindjes in Amerika boven de 500 gram zijn om geholpen te worden. Ik heb daar toen met pijn in mnhart naar gekeken. Dat kindje was echt nog niet af!

  Dat ze 5 maanden in het ziekenhuis heeft moeten blijven is opzich best logisch. Veel kindjes te te vroeg geboren zijn blijven in het ziekenhuis tot de uitgerekende datum (ongeveer) en dat is hier dus ook het geval.

  En ik hoop echt met heel mijn hart dat ze inderdaad gewoon zal ontwikkelen. Ik denk dat de tijd dat zal leren en dat daar niet van uitgegaan kan worden!

  Ik vind het nogal wat...
   
 10. Hier sluit ik me bij aan. Het is ook dubbel....ik denk dat bijna iedereen wel weet hoe bepaalde kansen liggen en hoe eventueel de lange termijn eruit ziet, maar het zou toch geweldig zijn als het dit meisje wel lukt.
   
 11. Ze zal met die zin bedoelen dat kindjes keihard moeten knokken voor hun leventje en door waarschijnlijk de vele onderzoeken en behandelingen erg Veel pijn kunnen hebben. Denk meer da ze bedoeld dat je een grens moet stellen met het aantal weken dat je een te vroeg geboren kindje gaat helpen. Voor veel kindjes zullen de artsen knokken maar er is gewoon zo'n grote kans dat een kindje met dit termijn toch ondanks behandeling overlijd.

  Het blijft een moeilijk onderwerp, iedere ouder wil dat er alles aan word gedaan om het kindje te laten leven, maar hoe ver ga je hier in.
   
 12. hier sluit ik me ook bij aan...
   
 13. Ik vind het in tegenstelling tot veel anderen prachtig dat dit kindje het gered heeft. Geen idee wát dat de reden was dat ze hebben geprobeerd om deze tweeling te redden, maar dát er een reden was is wel duidelijk.
   
 14. Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd wat de beweegredenen waren van de artsen om deze kindjes te gaan behandelen.

  Super voor die ouders dat het meisje nog leeft en het nu goed gaat. Natuurlijk is ze er nog niet, ze is nu pas op ongeveer 40 weken zwangerschap. Dus dat ze nu zeggen dat zich zeker goed zal gaan ontwikkelen is volgens mij wel een beetje vroeg gezegd. Maar natuurlijk hopen we dat ze gelijk hebben.

  Wat wel meteen bij me op komt na het lezen van zo'n bericht is dat je hier met 21 weken nog een abortus mag doen...
   
 15. Ik denk dat je daar misschien iets anders over zou denken als je de moeder bent van dit meiske. ;)
   
 16. Ja, echt verschrikkelijk.
   
 17. Ben absoluut geen voorstander van abortus, maar als het gaat om een medische keuze omdat een kindje geen kans heeft dat snap ik dat. Maar anders vind ik het echt belachelijk dat dat in Nederland mag hoor, 21 weken... je ziet maar, na zo'n krantenbericht....
   
 18. Ik vind het super dat dit meisje gered is, we weten ook niet hoe en wat verder details staan er niet in. Maar omdat andere kindjes niet ''gered'' worden had deze ook niet ''gered'' mogen worden vind ik zoooo kort door de bocht!!!

  Juist mooi om te laten zien dat het kan, miss dat het dan ook meer gedaan wordt!
   
 19. ik vind het fijn om te horen dat dit kindje het gered heeft en zich zoals het er naar uit ziet gewoon kan ontwikkelen zoals elk ander kind (denk goede hersenscan etc en waarschijnlijk geen kenbare andere afwijkingen of handicaps als met 40wk geboren kindjes). hopelijk schud dit de het kabinet wakker en wordt de grens voor niet medische abortussen snel flink naar beneden gehaald. Ik vind zowiezo de grens van wel of niet het vroeggeboren kindje redden erg vaag. wordt je kindje geboren met 23wken 6 dg vol met wilskracht en de wil om te leven doen ze niks en wordt je kindje geboren met 24wk1dg dan doen ze er alles voor ook al geeft het kindje aan dat het niet kan/wil. ze moeten veel meer kijken naar wat doet het kindje individueel en niet naar een bepaalde grens.

  ken een jongentje wat met 25wk geboren is en het heeft gehaald. hij zou spastisch zijn, doof, slecht zien, nooit kunnen lopen en ga maar door. een leven van niks. zijn mama ging er voor en accepteerde dit ook al adviseerde de artsen anders. nu is het een ventje van bijna 4 en kan alles wat hij moet doen op die leeftijd. als je zijn leeftijd corrigeerd loop hij zelfs voor in zijn ontwikkeling :)
   
 20. De abortusgrens ligt hier in Nederland zelfs op 24 weken. Afgelopen week is bekend geworden dat ze deze grens niet gaan verlagen, zelfs niet nu er ziekenhuizen zijn die vanaf 24 weken actief gaan behandelen als een kindje geboren wordt.

  Het is heel dubbel, maar als moeder van een extreem premature tweeling, kan ik jullie verzekeren dat je als ouders er helemaal voor wilt gaan als de artsen denken dat dat kan. Natuurlijk tot op zekere hoogte, je wilt het beste voor je kindje. Maar als de mogelijkheden er zijn...

  Waarom deze tweeling wel en anderen niet? Geen idee. Hopelijk wordt dat ooit nog eens bekend gemaakt.

  En de laatste zin; opgroeien zoals ieder gezond kind. Dat kan geen enkele arts 'prematuurouders' verzekeren. Ik vind het dan ook heel vreemd dat dit zo expliciet genoemd wordt.
   

Deel Deze Pagina