echo 6 weken zwangerschap

Discussie in 'Onderzoeken en echo's' gestart door tascha, 25 mei 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. tascha

  tascha Fanatiek lid

  Hallo iedereen,

  Ik stel even een vraagje voor iemand anders.
  Deze persoon is nu 6 weken zwanger en heeft vanmiddag een echo gehad. Hierop was echter niks te zien. We weten zeker dat ze 6 weken zwanger is, want ze heeft een ivf behandeling gehad. 2 weken geleden had ze een positieve test.
  Kan het zo zijn dat je met 6 weken zwangerschap nog niks ziet, of zie je eigenlijk altijd wat. Ik weet dat ik een duidelijke hartactiviteit zag met 6w, 6d. Wat denken jullie hiervan? de artsen zeiden dat het kon dat de baby erg achterin lag en dat je het dan wel eens niet kanz ien, maar ik heb hier nog nooit van gehoord en kan mij dan ook niet aaan het idee onttrekken dat dit is om iets van hoop te houden. Ik zou graag jullie mening willen.
   
 2. AnneLiesje

  AnneLiesje Fanatiek lid

  4 dec 2006
  3.241
  0
  0
  Ik kan alleen mijn eigen ervaring geven: ik heb een echo gehad met 6wk en 1 dg en het hartje klopte heel traag, ze moest echt even zoeken. Maar de beeb had ze zo gevonden.

  Ik wil je vriendin sterkte wensen, want ze zal nu wel ontzettend onzeker zijn! Hopelijk krijgt ze volgende week weer een echo waar mee op te zien is?
   
 3. Me2

  Me2 VIP lid

  30 mei 2006
  6.888
  0
  0
  Bij 6 weken moeten ze volgens mij echt wel al een vruchtzakje kunnen zien en meestal al een vruchtje met kloppend hartje. Mijn gyn zegt dat wel dat het met ivf soms op miraculeuse wijze wel eens voorkomt dat je korter bent dan de datum van terugplaatsing en dat alles goed gaat. Dan heeft de bevruchte eicel nog even gezworven. Dit kan de verkalring zijn.
   
 4. tascha

  tascha Fanatiek lid

  Ze hebben 2 eitjes terug geplaats, dat was ik nog vergeten te melden. Kunnen er dan 2 eitjes op een onzichtbare plek zitten en als er 1 eitje niet goed is, moet die ook afgestoten worden. De dokters hebben ook niet gezegd wat er verder gaat gebeuren, terwijl er volgens mij juist gecontrollerd moet worden of het hcg stokgt of daalt. Vind het allemaal een beetje vreemd verhaal, maar de klap is inderdaad wel heel hard aangekomen.
   
 5. pluys

  pluys Fanatiek lid

  30 jul 2006
  4.588
  0
  36
  Harderwijk
  ik krijg bij een volgende zwangerschap een echo met 6 weken omt te kijken of het goed zit. ik heb de gyn toen hij dat vertelde gevraagd of het niet eerder kan (om mezelf gerust te stellen) hij vertelde dat eerder geen nut heeft omdat je dan weinig tot niks kan zien. met 6 weken moet je het kunnen zien, soms zelfs al met een hartactie.
  kan natuurlijk zijn dat je vriendin korter zwanger is zoals Me2 schrijft. maar raar dat ze haar hcg gehalte niet gaan controleren. wat zei de gyn toen hij niks kon vinden?
   
 6. tascha

  tascha Fanatiek lid

  De gyn zei dat het kon dat het vruchtje helemaal achterin de baarmoeder lag en dat je het daarom niet kan zien, maar ik heb hier echt nog nooit van gehoord. Er is volgens mij op dit moment ook niet duidelijk wat de volgende stap is. Voor mijn gevoel moet het wel in de gaten gehouden worden, want als het niet goed is, hoe spijtig ook, moet het vruchtje er wel uit.
   
 7. vruchtje24

  vruchtje24 VIP lid

  2 jan 2007
  11.927
  0
  36
  Vrouw
  home sweet home
  Volgens mij moet er wel iets te zien zijn met 6 weken. Bij mij was er ook niets te zien helaas en dat wees helaas op een buitenbaarmoederlijke zwangerschap.

  Ik hoop alsnog dat er de volgende keer iets te zien is op de echo, want ik weet hoe verdrietig zoiets is.

  gr vruchtje
   
 8. Illy

  Illy Lid

  22 feb 2007
  93
  0
  0
  Er moet bij 6 weken iets te zien zijn. Bij mij was er helaas niets te zien wat later een buitenbaarmoederlijke zwangerschap bleek te zijn. Afgelopen dinsdag ben ik geopereerd en bleek dat het vruchtje zich had ingenesteld in mijn eileider. Deze is helaas ook verwijderd. Heel vervelend, maar fijn als je er op tijd bij bent. Dus ik zou haar aanraden om snel een afspraak te maken. Succes.
   
 9. Fem

  Fem VIP lid

  28 dec 2006
  5.292
  0
  0
  Sr. Accountmanager
  Capelle ad IJssel
  Het kan natuurlijk zijn dat ze een gekantelde baarmoeder heeft waardoor ze met een uitwendige echo nog niks hebben kunnen vinden, dit was namelijk bij mij het geval, daarom hebben ze toendertijd een inwendige echo gemaakt waarop wel degelijk wat te zien was. Dus als ze een uitwendige echo heeft gehad zou het dus daardoor kunnen komen en dat de Gyn. met "het ligt naar achteren" een gekantelde bm bedoeld?
   
 10. tascha

  tascha Fanatiek lid

  het was een inwendige echo. Ze moet vanmiddag weer terug zijn. Als ik wat weet, dan laat ik dat weten.
   
 11. tascha

  tascha Fanatiek lid

  Nou helaas slecht nieuws.
  Ze zou nu 6.5w zijn en er was nog niets te zien. De artsen hebben nu ook gezegd dat het niet goed zit. Ze hebben nu het hcg geprikt en als dit goed is kan het met 7/10 dagen uit zichzelf loskomen en als het hcd verhoogd is dan zit het waarschijnlijk in de eileider en moet ze gelijk onder het mes. Ik vind het echt zwaar kl*te voor haar en haar man. Heb het er zelf ook moeilijk mee. Ik weet hoe het is om een miskraam te krijgen, maar als je zoveel moeite moet doen om zwanger te worden, is het alleen maar erger. Ik hoop voor haar dat het in ieder geval uit zichzelf loskomt en dat het daarmee klaar is en dan op naar een nieuwe poging, maar ik heb er geen goed gevoel bij. We horen de uitslag van het bloedonderzoek morgen en dan weten we ook meer.
   
 12. pluys

  pluys Fanatiek lid

  30 jul 2006
  4.588
  0
  36
  Harderwijk
  jeetje wat erg voor haar zeg! nu maar hopen dat het vruchtje er vanzelf uit komt en dat ze niet ook nog een operatie hoeft te ondergaan.
  ik wens jullie heel erg veel sterkte toe!
   
 13. Me2

  Me2 VIP lid

  30 mei 2006
  6.888
  0
  0
  wat verdrietig zeg! Ik hoop dat het vanzelf komt, ook voor de verwerking maar niet in de laatste plaats omdat ze dan niet hoeft e worden geopereerd...Sterkte!
   
 14. Fem

  Fem VIP lid

  28 dec 2006
  5.292
  0
  0
  Sr. Accountmanager
  Capelle ad IJssel
  Wat vreselijk, heel veel sterkte.....
   
 15. Illy

  Illy Lid

  22 feb 2007
  93
  0
  0
  Heel veel sterkte. Ik ben nu ook herstellende van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Het is niet niets!
   
 16. tascha

  tascha Fanatiek lid

  Het blijkt inderdaad een buiten baarmoederlijke zwangerschap te zijn en ze gaat vanavond nog onder het mes. Even afwachten dus.
   
 17. pluys

  pluys Fanatiek lid

  30 jul 2006
  4.588
  0
  36
  Harderwijk
  poeh heftig! maar goed dat ze er op tijd bij zijn (neem aan dat het nog niet geknapt is?) wens je vriendin en haar man heel erg veel sterkt toe!
  jij ook heel veel sterkte!
   
 18. Me2

  Me2 VIP lid

  30 mei 2006
  6.888
  0
  0
  Hopelijk kunnen ze het verwijderen zonder de hele eileider te hoeven verwijderen....
   
 19. Illy

  Illy Lid

  22 feb 2007
  93
  0
  0
  Wens je je vriendin heel veel sterkte. Ik heb het ook meegemaakt afgelopen week. Het is niet niets! Als ze met ons wil mailen dan verwijs haar maar naar het forum.
   
 20. pluys

  pluys Fanatiek lid

  30 jul 2006
  4.588
  0
  36
  Harderwijk
  weet je al iets meer?
   

Deel Deze Pagina