Een 2e? Weer zo'n tijd eruit!

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door anne82, 26 aug 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. anne82

  anne82 Bekend lid

  16 mrt 2008
  837
  0
  0
  Hoi,

  Onze dochter is net 1 geworden. Mijn menstruatie kwam na 10 maanden weer op gang. Wij hebben geen voorbehoedsmiddelen gebruikt, en hebben afgelopen maand eigenlijk bewust geklust voor een 2e. Alleen heb ik nu wat twijfels :(. Ik wil dolgraag nog een kindje, echt...maar dan ben ik er weer zo lang uit.

  Ik geef les aan de kleuters. Vorig jaar een half jaartje, omdat ik terugkwam van verlof. Ik had nog geen kleuters gehad en het was echt wennen. Maar het gaat nu echt lekker en wil dit jaar gewoon volmaken. Ik mis zoveel als ik met verlof ga, en voor de kindjes op school is het ook gewoon beter dat ze niet steeds een andere leerkracht krijgen.
  En ook lichamelijk voel ik me goed...ben qua gewicht zelfs lichter dan voor mijn zwangerschap. Sporten (voetbal) gaat weer lekker, mijn conditie ia redeleijk en 't balgevoel is weer terug.

  MAAR...ik wil ook dolgraag nog een kindje.
  ARGH...moet het er maar eens met mijn vriend over hebben... :)
   
 2. Bianca666

  Bianca666 Lid

  15 jul 2006
  55
  0
  0
  Misschien is het inderdaad verstandig om het met je vriend erover te hebben! Hihi.

  Maar als je echt graag een 2de wilt, moet je het niet laten en denken dat komt nog wel. Gewoon ervoor gaan! Daarna kun je nog lang genoeg werken! Toch!

  Groetjes Bianca.
   
 3. Annna

  Annna Fanatiek lid

  20 sep 2007
  2.587
  0
  0
  ZUID HOLLAND
  Zolang je twijfelt is het misschien nog een beetje vroeg. maar aan de andere kant kan het natuurlijk zo een tijdje duren en de ervaring leert toch dat wanneer je even 'bezig bent' het verlangen toeneemt.

  Maar je bent wel bewust bezig met je werk, dat is wel goed. Ben zelf ook kleuterjuf en ga ook een jaar tegemoed wat ik niet zelf kan afmaken. Vorig jaar ben ik in November pas begonnen in deze groep als invaller. Een heel jaar in mijn eentje met dezelfde klas heb ik nog nooit gedaan. Wel in een duo baan.
  Maar ik denk ook dat wanneer je een goede duocollega hebt er wel genoeg continuiteit is voor de kinderen. (of wil je 5 dagen werken)
   
 4. Skye

  Skye Niet meer actief

  Ga er in ieder geval goed over nadenken en over praten. En maak de goede keuze zou ik zeggen ;)
   
 5. Inggrid

  Inggrid Fanatiek lid

  4 jul 2008
  1.793
  0
  0
  verpleegkundige
  Twentheland
  Ik zou zeggen doe wat jezelf wilt. de kinderen in je kleuterklas worden vanzelf groot. En dat gaat vanzelf wel door. En als je er nu voor gaat dan ga je pas met verlof volgend jaar maart ergens. stel je wordt in sept zwanger dan ben je in juni uitgeteld is het schooljaar al bijna om.
  kies wa jezelf het beste lijkt. zelf kun je pas later zeggen ik heb het goed gedaan of niet. de kleuters in jeklas zeggen over 5 jaar echt niet ik vond het niet leuk dat de juf halverwege het jaar met zwangerschapsverlof ging.

  Ach ja das mijn mening. hihi. ik zou erniet zo'n punt van maken maar praat er maar eens met je vriend over. ;) ;)

  greetz Ingrid
   
 6. Lilly

  Lilly Fanatiek lid

  1 jun 2006
  4.842
  0
  36
  Vegan blogger, vloger en coach!
  Bussum
  Sommige dingen herken ik wel.

  Ik heb ook lang moeten ontzwangeren voor mijn gevoel en ik heb eignelijk pas sinds een maand of vijf het gevoel dat ik weer helemaal mezelf ben.

  Lichamelijk zit ik redelijk lekker in mijn vel, thuis heb ik het allemaal onder controle. En juist op dat moment verlang ik naar weer een kindje, alles weer overhoop straks haha :) :)

  Maar misschien is het juist wel daarom toch?

  Als jij echt zeker weet dat je een 2e wil dan zou ik ervoor gaan.
  Mijn ervaring is dat er altijd wel iets is. Het enige dat echt telt is dat jij en je vriend er achter staan en het echt willen.

  Je kunt het nooit plannen, als je je verlof perse in de zomervakantie wilt laten vallen zou je kunnen proberen om in oktober/november te klussen maar ja.....of het dat ook lukt?

  Ik zelf zou in ieder geval nooit mijn kinderwens aan mijn werk aanpassen.

  Maar iedereen doet waar hij/zij zich goed bij voelt he ;)

  Succes met je beslissing!
   
 7. Claartje79

  Claartje79 Fanatiek lid

  17 aug 2006
  4.862
  1
  0
  huismuts
  Groningen
  ik snap je twijfel gevoel. maar denk ook: is het volgend jaar leuker om een half jaar te doen waarna de kleuters iemand anders krijgen? die situatie blijft gelijk. en kleintjes worden groot. die zijn vaak zo snel weer gewend aan iemand anders.

  praat er uitgebreid over met je partner, geef jezelf de tijd om weer te wennen aan de periode van klussen!
   
 8. Claartje79

  Claartje79 Fanatiek lid

  17 aug 2006
  4.862
  1
  0
  huismuts
  Groningen
  &*^% internet..... ;) dubbel haha
   
 9. anne82

  anne82 Bekend lid

  16 mrt 2008
  837
  0
  0
  ja...inderdaad ik ga niet meer nadenken over m'n werk....kinderen wennen inderdaad snel aan iemand anders.
  En de voetbal...ik kan nog wel even door (heb iemand van 50 (!) in m'n team).

  Ik denk dat we het gewoon gezellig gaan maken met z'n 2en....en dan zien we wel of het gelukt is....bij de 1e heeft het ook eventjes geduurd!
   
 10. anne82

  anne82 Bekend lid

  16 mrt 2008
  837
  0
  0
  bedankt voor jullie antwoorden!
   
 11. anne82

  anne82 Bekend lid

  16 mrt 2008
  837
  0
  0
  Ik werk op het moment 3 dagen. Na de kerstvakantie de ene week 4 dagen, de andere 3. Ik heb geen vaste duocollega....er zijn de afgelopen jaren nogal wat wisselingen geweest....vandaar mijn twijfels over het werk. Maar ik ga mijn keuze daar niet van af laten hangen! Door jullie antwoorden ben ik daar wel achtergekomen! thx :)
   

Deel Deze Pagina