een "dicht" oogje

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Fientje2007, 30 aug 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Fientje2007

  Fientje2007 Actief lid

  18 jun 2007
  310
  0
  0
  Brabant
  Ik vraag mij af of meer kindjes hier last van hebben en wat eraan de doen is, of wordt gedaan (later).
  Mijn dochtertje deed ongeveer in haar tweede week haar oogjes meer open, maar eerst begon ze met rechts te kijken en na een week opende ze ze allebei.
  Nu lijkt het erop dat haar rechter oogje "beter" is ontwikkeld dan haar linker, en als ze moe is is het linker oogje "dichter" dan het andere oog.
  Op foto's zie je dat heel duidelijk.

  Ik zal het aan een volgend bezoek melden aan het cb, of is dit een ernstigere zaak dat ik direct moet melden aan de ha...?
  Of doen ze hier pas iets aan met 3-4 jaar (bv ooglapje?).

  Ik hoor graag wat jullie ervaringen zijn.
   
 2. san68

  san68 Actief lid

  27 feb 2007
  207
  0
  0
  Hallo,

  Ik herken het, mijn zoontje van bijna 9 maanden heeft het ook. Eigenlijk sinds de geboorte al ongeveer. Als hij moe is zie je het duidelijk en ook als hij bijv tegen de zon in probeert te kijken. Ik heb me er nooit in verdiept, maar zal het eens navragen bij het CB. Volgens mij hebben volwassenen het ook wel eens hoor.
   
 3. Kar76

  Kar76 VIP lid

  30 okt 2006
  5.124
  0
  0
  Maastricht!
  Even aankaarten bij het CB. Kan heel goed een lui oog zijn, maar ook iets anders.
  Hier hadden ze de regel dat als wij het zelf 2 keer meldden bij het CB, ze doorverwezen naar de oogarts. Daar zijn we nu geweest, en Sverre blijkt het syndroom van Horner te hebben. Er is hier een topic, 'Orthoptist wie ook', daar moet je maar eens kijken. Er schrijft ook een orthoptist mee, heel handig en leuk! ;)
   
 4. MaryWoods

  MaryWoods Fanatiek lid

  2 mei 2007
  2.637
  0
  0
  hier ook een 'dichter' oogje. Maar volgens mij heeft het bij mijn zoontje te maken met het ooglid wat ietsje meer hangt en niet met het oog (lui oid). De kinderarts vond het iig niet iets om ons zorgen over te maken.
   
 5. Lientje

  Lientje Fanatiek lid

  24 nov 2005
  4.063
  0
  0
  Financieel advies
  Zeeland
  Kan volgens mij een lui oogje zijn. Mijn zusje had dat vroeger ook. Die moest als peuter van die oogpleisters dragen om het op te lossen.
   

Deel Deze Pagina