Eerste uiterlijke kenmerken zwangerschap

Discussie in 'Eerste symptomen' gestart door Speentje, 13 jan 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Speentje

  Speentje Fanatiek lid

  13 jan 2008
  1.347
  0
  0
  Hallo allemaal,

  Op dit forum is uitgebreid te lezen over alle eerste kwaaltjes en kenmerken etc. die op een mogelijke zwangerschap kunnen duiden, maar wat ik mij afvraag is het volgende:

  Vanaf wanneer verandert er doorgaans lichamelijk iets. En dan wil ik graag weten wanneer er voor het eerst iets van een heel klein buikje te zien is? Dat je bijvoorbeeld merkt dat je broeken iets minder goed passen.
  Ik ben hier heel erg benieuwd naar omdat ik eind mei ga trouwen en ik zou voor die tijd heel erg graag zwanger willen zijn, maar ik ben een beetje bang als ik drie maanden vantevoren zwanger wordt dat er eind mei dus al een heel klein buikje zichtbaar is en dat ik wellicht niet meer in mijn jurk pas.

  Ik snap natuurlijk dat dat bij iedereen weer anders is, maar ik zou graag de ervaringen van andere hierover willen horen. Natuurlijk zou ik ook nog even kunnen wachten met zwanger worden, maar als een kinderwens er eenmaal is.....

  Groetjes Eline
   
 2. Niet meer actief

  Ik geloof dat het bij mij te merken was bij 15 weken ongeveer, vanaf toen gingen me broeken pas een beetje strak zitten.
  Maar ben ook redelijk dun van mezelf, en heb ook ondergewicht, maar vanaf toen kon ik het merken.

  En super dat je eind Mei gaat trouwen! :D
   
 3. OemOethmen

  OemOethmen Actief lid

  13 jan 2008
  164
  0
  0
  Dat is heel verschillend denk ik zelf.
  Ben zelf eerste 5 maanden van de zwangerschap 17 kilo kwijt geraakt.
  Dus mijn kleren gingen nog ruimer zitten.
  Men zag aan mij dat ik zwanger was met de 6 maanden. Dat zagen ze niet aan mijn buik, maar aan mijn manier van lopen.
  Toen ik na de bevalling de buren tegen kwam met mijn kleine keken ze me verbaasd aan en vroegen of dat mijn kind was.

  Dus dat verschilt heel erg!
   
 4. Chantico

  Chantico Niet meer actief

  Hoi Eline,

  het is inderdaad heel verschillend hoe snel je buik gaat groeien. Ik ben nu 10 weken zwanger en je ziet nog bijna niks aan mijn buik. Maarrrr al wel in de eerste paar weken is mijn buik wat dikker geworden doordat mijn darmen wat meer plek innemen. Dat hoort er ook bij en is volgens mij vaak waardoor je buik als eerste gaat groeien, niet eens door het kindje dus. M'n taille is daardoor een stuk minder slank dan eerst. Ik weet van anderen dat ze al heel snel een bol buikje hebben gekregen. En mijn borsten zijn ook wel een maat gegroeid, niet onbelangrijk als je in een trouwjurk wil passen!

  Verder voel ik me ook niet alle dagen even topfit. M'n eetlust is anders, ik slaap moeilijker, ben meer moe. Ik zou nu niet meer tot na twaalven willen feesten en dan ook nog gezellig naar een hotel moeten. ;) En dan heb ik het eigenlijk nog heel makkelijk. Sommige zwangere meiden zijn echt ziek (misselijk, doodmoe).

  Maar niet alleen het groeien van je lichaam kan op je bruiloft invloed hebben. Je wil bijvoorbeeld misschien liever geen champagne of wijn meer drinken of de hele avond in een rokerige ruimte zijn. En bij het diner vallen ook sommige etenswaren af. Onder de zonnebank gaan en je haar verven wordt ook afgeraden tijdens de zwangerschap.

  En een prille zwangerschap kan veel onzekerheid met zich meebrengen omdat het niet altijd vlekkeloos verloopt. Sommige meiden vrijen liever even niet, omdat ze last van bloedverlies hebben of het gewoon niet meer durven (of hun vriendjes niet). Het kan zelfs onverwacht misgaan (of dat je daar bang voor bent) wat ook allemaal vervelende gevoelens met zich mee kan brengen.

  En dit gebeurt allemaal in de eerste weken. Je voelt vast wel waar ik heen wil :) Als je de keus hebt en nog even kan wachten met je kinderwens, kun je misschien beter liever nog even veilig vrijen, dan ben je op je bruiloft (en in de huwelijksnacht en op de huwelijksreis) helemaal jezelf, zonder onverwachte hormonale veranderingen en een lichaam dat opeens heel anders kan doen. Kun je helemaal genieten van jullie dag samen. En dan kun je daarna samen gaan genieten van zwanger worden (en zijn!)

  Persoonlijk vind ik al die kwaaltjes het helemaal waard, maar ik ben blij dat ik mijn aandacht niet ook nog op een bruiloft hoef te richten! Het lijkt me ook leuker om aan allebei de dingen (bruiloft en zwanger worden/zijn) de volle aandacht te kunnen geven. Dus ná elkaar. Maar dat ben ik :D

  Je moet zelf kiezen... Veel succes daarmee en veel plezier op je bruiloft!
  Groetjes, Chantico
   
 5. Niet meer actief

  is een droge huid ook een zwangerschaps kwaaltje? droge plekken op je gezicht?
   
 6. Chantico

  Chantico Niet meer actief

  Ik kreeg dat inderdaad ook, ja! (En vet haar en pukkeltjes op mijn rug en decolleté, heel tegenstrijdig...) Nog iets wat je niet wilt hebben bij een (blote) trouwjurk ;)
   
 7. Niet meer actief

  Jaa dat heb ik ook op mijn rug weet ik alleen niet vraag zo wel is aan vriendlief haha maar echt vet haar na 1 dag gewoon heb vanavond gewassen morgen middag is het echt weer vet. en zulke droge plekken op mijn gezicht om gek van te worden.
  Nee dat wil je inderdaad niet ja balen! Maarja je krijgt er iets moois voor terug!
   
 8. Niet meer actief

  Ik heb het ook, vooral op me schouders en rug.

  Ook heb ik last van rode ruwe plekken op me bovenarmen, weet niet eens wat dat is.
   
 9. vosje2000

  vosje2000 Fanatiek lid

  28 mei 2007
  3.777
  0
  0
  Thuismama en vrijwilligster voor diverse organisat
  Ik ben getrouwd toen ik 4 weken zwanger was.
  (heb pas 2 dagen na mijn bruiloft getest)
  Maar ik vroeg me al af waarom mijn corset ineens zo strak zat!
  Vanaf 7/8 weken heb ik al in de positiebroeken gemoeten, omdat mijne echt niet meer dicht gingen!

  Natuurlijk is dit bij iedereen anders, maar wie weet heb jij dit ook straks.
  Bij mij is het m'n eerste kindje en ik had het nog niet zo snel verwacht.

  Ik zou er dus wel rekening mee houden als je voor een baby gaat.
   
 10. Marilene

  Marilene Actief lid

  17 nov 2006
  336
  0
  0
  docent
  tja, ik was er snel bij. Droeg met negen weken al positiekleding....! Ik heb een normaal postuur en (normaal gesproken) een normaal gewicht.
  Kreeg erg snel last van vocht vasthouden, moest met 16 weken al mijn ringen laten afknippen, omdat ze van de een op de andere dag vast zaten...Lijkt me lastig met trouwringen.

  Dus een mooi jurkje had ik niet gepast...
  Verder enorm veel pukkels tot een week of 13 en moemoemoemoemoe.

  Je haar verven mag wel hoor, alleen kan het door de hormomen anders uitpakken. Bijvoorbeeld roodtinten wordt veel roder. Kan, hoeft niet.


  Tja, mijn vriendin wilde erg graag een kindje en ook trouwen, toen het kindje op zich liet wachten en ze de bruiloft planden, werd ze zwanger.

  Ze is getrouwd met 32 weken en ze zag er stralend uit....!

  De meesten gaan trouwens pas wat laten zien bij een eerste rond een week of 14/15. Ik was erg snel...vond het wel leuk hoor!

  succes
   
 11. sarahfreely

  sarahfreely Bekend lid

  17 nov 2007
  503
  0
  0
  ik ben er vandaag achter gekomen en dit waren mijn uiterlijke kenmerken: grotere tepels, puistjes op mijn rug en in mijn gezicht niet echt puistjes maar meer kleine bultjes (vooral op mijn voor hoofd)
   
 12. Bij mij is zo groot verschil bij Myrna en nu:

  Ik was ziek, acute keelontsteking en toen werd ik zwanger van Myrna, gestopt met roken van 55 kg naar 65 kg, zwanger, van 65 kg naar ong 90 kg, allemachtig! Na bevalling van 90 naar 85 kilo en later van 85 naar 80 kg en kreeg ik dan AD dus kon ik niet meer afvallen, maar na 2 jaar ben ik gestopt met AD en viel ik zowat af, van 80 naar 62/65, ik blij! voelde me ook goed namelijk! En ik was echt tonnetje rond bij Myrna.

  En nu, voor zwangerschap woog ik dus tussen 62 a 65 kg, maar nu weet ik niet, zie as maandag wel bij intake gesprek. En ik heb al dikke buikje, moest al bij 6 en half week een positiebroek aantrekken, bij Myrna niet pas bij 15 a 18 weken, weet ik niet meer eigenlijk (het is al 7 jaar geleden). Ik ben wel bang dat ik weer tonnetje rond word, maar ik merk dat ik nog steeds mijn maat heb bij positie broeken. Gelukkig maar ;)

  Heb ook nu grote puisten, pfff en zachte huid heb ik nu ook omdat ik ook gestopt ben met roken.
   
 13. Noonah

  Noonah Lid

  18 jan 2008
  24
  0
  0
  commercieel medewerker
  amsterdam
  haha dit had ik ook het leek op een soort van eczeem en had ook jeuk op mn bovenarmen en mn bovenbenen ook

  heel weird
   
 14. wendyp

  wendyp Niet meer actief

  Is inderdaad verschillend per persoon.

  Sommige lopen pas vanaf week 20 met een positiebroek.

  Ik moest eraan geloven toen ik 6 weken zwanger was! Heb volgens mij nog wel een foto staan in mn album.
   
 15. Chantico

  Chantico Niet meer actief

  En ik bedacht me nog iets wat ik had toen ik echt net zwanger was (en wat een paar maanden aanhield): heel vaak moeten plassen. Ben blij dat ik gewoon een broek draag en geen lange witte jurk! :D
   
 16. Moesje78

  Moesje78 Fanatiek lid

  26 apr 2006
  2.177
  0
  0
  ik had bij mijn eerste zwangerschap bij 12 weken een positiebroek aan....zat gewoon veel lekkerder!
   
 17. happyf

  happyf Nieuw lid

  16 feb 2008
  1
  0
  0
  Nieuwegein
  Ten eerste gefeliciteerd met je voorgenomen huwelijk! :)

  Bij een eerste zwangerschap ontstaat er later een zichtbaar buikje dan elke volgende zwangerschap. Bij mijn zwangerschap zaten vóór 3 maanden m'n gewone broeken al niet meer lekker, terwijl m'n buik pas zichtbaar dikker werd na 4 maanden. En dat was dan niet eens voor buitenstaanders.

  Als je geen 'band' (van bijv een broek) hebt die in je buik kan drukken, dan zal dat waarschijnlijk geen probleem zijn.

  Wat ik me eerder af zou vragen als ik jou was: wil je het risico lopen om misselijk te zijn op je bruiloft? Bij mij duurde dat namelijk van de 2e t/m de 20e week en dan helaas niet alleen 's ochtends, maar echt continu. :( En het is echt vreselijk; je voelt je ellendig, wil alleen maar liggen/slapen en je kunt er niets tegen doen. Behalve misschien de hele dag door eten, maar fijn is dat ook niet.

  Mijn advies: trouw niet zwanger (als je die keus hebt), maargoed, dat is nav mijn ervaring qua zwangerschap.

  Succes met je beslissing!
   
 18. Noushka

  Noushka Fanatiek lid

  2 feb 2008
  1.560
  0
  0
  overijssel
  Ik merkte bij 7, 8 weken al dat mijn buik aanzienlijk dikker werd. Komt niet door het kindje maar door mijn darmen denk ik. Vooral als ik voorover wilde buigen om bijv. me veters te strikken, merkte ik dat mijn buik 'in de weg' zat. Ohja en moest ook al snel een grotere cup bh kopen ;)

  Ook merkte ik al vanaf 4 weken dat ik ontzettend moe was. Heb er nu ook last van (hoop dat het weer raak is ;) ). Mijn ogen vielen gewoon dicht op mijn werk. Lang leve de middagdutjes :D

  Ook kreeg ik met 4 weken puistjes, niet alleen op m'n gezicht maar ook op mijn decolete en rug. (kriebelde nogal)
  En een zwaar gevoel in mijn onderbuik.

  En niet te vergeten: Continue honger! Moest soms wel 2 keer opstaan
  's nachts om eten te maken, anders werd ik misselijk.
   
 19. wendyy

  wendyy Actief lid

  10 okt 2007
  463
  0
  0
  hallo allemaal ik weet sinds 3dagen dat ik zwanger ben..
  maar hoord diaree sorry hoor :oops: ook bij de kwaaltjes
  elke keer heb ik buikpijn en dan moet ik gewoon rennen naar de toilet
   
 20. Noushka

  Noushka Fanatiek lid

  2 feb 2008
  1.560
  0
  0
  overijssel
  hmm, dat had ik met een week of 6 toen begon dat. Omdat je darmen mindergoed werken volgens mij.
   

Deel Deze Pagina