Ervaring Marsupi bij pasgeborene

Discussie in 'De babyuitzet' gestart door Lindangel, 29 mei 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Lindangel

  Lindangel Fanatiek lid

  27 dec 2007
  3.742
  0
  0
  Ik heb al even in de geschiedenis gekeken en kan nog niet echt antwoord op mijn vraag vinden.

  Ik wil - vooral voor de eerste maanden - een babydrager die ergonomisch verantwoord is. Ik denk dat de Beco ook een goede optie is, maar ik lees op meerdere plekken dat die niet geschikt is vanaf de geboorte. Dus dat zou voor een later moment misschien kunnen, maar in eerste instantie niet.

  Een draagdoek zou dan natuurlijk een optie zijn, maar lijkt me niet handig. Ten eerste omdat ik zelf niet zo handig ben. Ten tweede omdat ik denk dat je dan wel even wat ruimte moet hebben en wat rust om hem om te doen. En ik heb een peuter van 2 die zo snel is als het licht. Dus dat gaat lastig samen denk ik.

  Dus: wat is jullie ervaring met de Marsupi? Handig? Zijn er voordelen? Nadelen?
   
 2. wonderbaby1

  wonderbaby1 VIP lid

  9 jan 2010
  6.899
  2
  38
  Noord-Brabant
  De Beco is wel voor vanaf de geboorte.. En dat gaat dus ook prima

  Verder kan ik je geen antwoordt geven wat betreft de marsupi
   
 3. Loki09

  Loki09 VIP lid

  2 okt 2009
  7.630
  0
  0
  Brabant
  Een doek kost na enkele keren oefenen nouwelijks meer moeite. Ik knoop em hier in 3 minuten om en heb hem pas 2 weken in gebruik.
  Lekker geborgen voor die kleintjes en idd voor straks komt er een beco :)
   
 4. Lindangel

  Lindangel Fanatiek lid

  27 dec 2007
  3.742
  0
  0
  Ja, ik begrijp dat de Beco ideaal is, maar ik lees toch echt op meerdere plekken dat deze volgens de fabrikant wel vanaf de geboorte ideaal is, maar in de praktijk niet. Dus ik ben bang dat ik hem straks koop om hem - bij wijze van spreken - na een week te gebruiken, en dat het dan dus niet kan. Dan zit ik met een probleem, want ik heb wel iets van een drager nodig (lang verhaal).

  Daar komt bij dat ik graag een drager wil vragen als kraamcadeau aan mijn vriendinnen en de Marsupi ook qua prijs wat vriendelijker is, en dus binnen het budget valt. Waarschijnlijk wil ik zelf later nog wel een Beco kopen (wilde ik al bij mijn zoontje), maar die is te duur om cadeau te vragen.

  Wat betreft een draagdoek: het spijt me, maar ik heb er goed over nagedacht en het is gewoon echt niet handig voor mij.

  Dus: heeft niemand dan ervaring met de Marsupi??? Bij een pasgeborene???
   
 5. Loki09

  Loki09 VIP lid

  2 okt 2009
  7.630
  0
  0
  Brabant
  Voeden en dragen forum, staan heel veel positieve verhalen over zowel de Marsupi als de Bondolino (hun geven ook aan dat deze 2 direct na de geboorte kunnen en de Beco vanaf een maand of 3).
  Andere dingen die ik er over vond (ben ook nog bekijkende welke ik wil al neig ik naar de Beco Butterfly):
  - Makkelijk om te doen en met meerdere personen te gebruiken ivm klitteband ipv gespen
  - Klein op te vouwen
  - Marsupi Breeze verkrijgbaar speciaal voor de warmere dagen'
  - Klein op te vouwen
   
 6. MamaMaya

  MamaMaya Fanatiek lid

  6 dec 2010
  1.032
  0
  36
  NULL
  België
  Ik heb de Marsupi (Breeze, gekocht met het oog op een mooie warme zomer) in gebruik sinds dochter een week of 3 was. We gebruiken hem met de verkleiner en dat gaat prima. Ze zit er graag in en ik vind hem heel comfortabel dragen. Met de klittenband gaat verstellen heel snel en makkelijk. Met knopen ben ik niet zo'n held (heb ook tricot slen liggen, maar die gebruik ik eigenlijk nooit).

  Ik kocht hem in eerste instantie om grote zus op de kleuterschool af te zetten en op te halen. We gaan er met de auto heen, op de parking zet ik haar in de Marsupi (geen halve minuut werk) en zo heb ik mijn handen vrij om de zus te helpen. Meestal valt ze er meteen in slaap in :D

  Daarnaast gebruik ik hem ook om krampjes te counteren, om mijn handen vrij te hebben bij wat huishoudelijke klusjes... binnenshuis dus. Met de Breeze gaat dat prima.

  We hebben de kleinste maat (small) gekocht, want zowel ik als man zijn smal en klein. En we kunnen hem beiden perfect dragen, ook hij vindt het een leuke drager. Hij draagt vooralsnog weinig, maar bij grote zus is dat ook later pas gekomen (de eerste tijd zijn de kleintjes toch bijna altijd bij mama, lijkt me normaal).

  Ik heb hem trouwens besteld bij ikbenmama.nl

  Nog vragen: shoot! ;)
   
 7. Lindangel

  Lindangel Fanatiek lid

  27 dec 2007
  3.742
  0
  0
  Oh, fijn een ervaringsdeskundige!!!!

  Ik wil hem eigenlijk om precies dezelfde reden. Of tenminste, om naar het kdv te gaand dan, en om binnen mijn handen vrij te hebben en toch de baby bij me te hebben.

  Ik zit dus ook te denken aan de Breeze (omdat het ook voor binnenshuis is), maar ik ben begin augustus uitgerekend, en met een beetje pech beval ik iets later. Dan wordt het al snel september voor ik hem echt goed ga gebruiken. Denk je dat ie dan te dun is? Kan ik m.a.w. beter een gewone nemen?

  En ik wist trouwens niet dat er maten zijn... Ik heb nu nog wel M van wat kleding, en normaal gesproken ook, maar ik zal natuurlijk wel nog aankomen. (Aan de andere kant wil ik dat er ook graag weer snel vanaf hebben natuurlijk.) Ik vind het dan altijd zo moeilijk in te schatten welke maat ik dan moet nemen. Heb jij zelf ook S van kleding? En kan je dat nu alweer aan?

  En dan nog de laatste vraag: kan je ook voeden terwijl de baby in de draagzak zit? Of is dat niet mogelijk? Zou ik wel handig vinden namelijk...

  Maar ik begrijp dus dat
   
 8. MamaMaya

  MamaMaya Fanatiek lid

  6 dec 2010
  1.032
  0
  36
  NULL
  België
  Ik persoonlijk zou nog steeds een Breeze nemen. Voor binnenshuis sowieso, en als het kouder wordt buiten, dan trek je je jas erover en/of kleed je je kindje warmer. Ik ga er geen uren mee in weer en wind lopen, maar heb het anderzijds vlug te warm bij "inspanning" dusja...

  Toen ik hem bestelde had je S, M en L. Nu is er enkel nog S en L zie ik. Wat ik er mij van herinner moest je sowieso L nemen als je meer dan 1m80 lang bent en meer dan 100cm omtrek. De banden zijn dan een stuk langer. Ikzelf ben 1m65 en weeg 55 kilo (jeansmaat 28, meestal kledingmaat S - vanaf een week na de bevalling was ik terug als vanouds en kon ook weer in al mijn kleren), mijn man is 1m80 en een kleine 70 kilo (ook meestal kledingmaat S). Hij heeft nog ietsje overschot qua banden, ik heb veel overschot.

  Voeden heb ik er nog niet in gedaan, maar moet volgens mij wel lukken.
   
 9. Lindangel

  Lindangel Fanatiek lid

  27 dec 2007
  3.742
  0
  0
  Thanks voor de hulp! Volgens mij ben ik er uit!

  Ik zag net ook over die maten dat ze aanraden om maat L te nemen vanaf 175 lengte (en op een Duitse site zag ik zelfs vanaf 170 lengte). Ik ben zelf ongeveer 174, maar mijn vriend is ruim 2 meter, dus dan wordt het L!
   
 10. MamaMaya

  MamaMaya Fanatiek lid

  6 dec 2010
  1.032
  0
  36
  NULL
  België
  Graag gedaan! En veel plezier ermee!
   
 11. Elin78

  Elin78 Fanatiek lid

  5 sep 2008
  1.520
  0
  0
  Lindangel: Mag ik jou iets vragen? Past de Marsupi zowel jou als je vriend? Ik heb namelijk een S en deze past mij prima, maar mijn vriend van 1.93 dus niet. Ik denk er dus over een L te kopen en de S te verkopen, maar wil wel zeker weten of hij dan zowel mij als vriend past. Ik ben 1.70.
   
 12. Lindangel

  Lindangel Fanatiek lid

  27 dec 2007
  3.742
  0
  0
  @Elin78: ik heb hem nog niet gekocht, dus ik weet het niet. Sorry!
   

Deel Deze Pagina