ervaring met ABC Dolphin tegen krampjes?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Natasja2, 13 okt 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Natasja2

  Natasja2 Actief lid

  16 feb 2007
  179
  0
  0
  Noord Brabant
  Helaas heeft mijn zoontje enorm last van krampjes (hij is 9 weken oud). De hele dag, maar vooral 's avonds (en af en toe ook 's nachts) heeft hij er last van. Heel sneu. Ik heb al cinababy geprobeerd, dat lijkt een heel klein beetje te helpen. Met Infacol merkte ik geen verschil, soms dacht ik zelfs dat hij er meer last van had. Een vriendin van mij noemde een poeder wat ABD Dolphin heet (geloof ik). Dat is alleen verkrijgbaar in natuurwinkels en 25 euro. Ik vind dat nogal een bedrag. Voor mijn kind (en onze rust) heb ik alles over, maar dan wil ik eerst even checken wat jullie ervaringen zijn hierover. Zowel positieve als negatieve reacties op dit natuurmiddel zijn welkom!

  alvast bedankt, groetjes, Natasja2
   
 2. wolly

  wolly Niet meer actief

  Wij hebben het ook gehaald, we dachten ook van het is het proberen waard omdat Jayden ook hele erge darm krampen had.
  Maar hier heeft het niks geholpen helaas, paar keer gebruikt, voor ons was het weg gegooit geld.
  Maar ja je weet maar nooit.
  Cinababy hielp ook niet en de Infacol af en toe.
  We zijn met alles gestopt toen hij 7 weken was en toen bleek dat hij er geen last meer van had.

  Liefs wolly.
   
 3. Ik heb het ook 1 keer gebruikt, en heb het daarna gelijk weggegooid!!

  Ze ging nog veel harder krijsen ;)
  en met dr beentjes trappelen.

  Of het daarvan geweest is weet ik niet, maar als ik iets lees over die poeder, heb ik gelijk zoiets van...niet gebruiken!

  Bij ons hielp de cinababy wel goed, daar deed ik dan een paar druppels van op de speen.
   
 4. Jo79

  Jo79 VIP lid

  6 mei 2007
  19.358
  69
  48
  ABC Dophilus hielp hier niet, dus was inderdaad weggegooid geld in ons geval. Ik gaf Cinababy, dat hielp iets.
  Bij mijn zoontje heb ik dat spul dus niet nogmaals aangeschaft, hij krijgt Cinababy en Infacol en dat werkt redelijk.
   
 5. Arja

  Arja Bekend lid

  2 nov 2008
  951
  0
  0
  Hier heeft ABC Dophilus van Solgar wel goed geholpen. Het heeft wel even tijd nodig, dus na 1 keer gebruiken weggooien is idd zonde van je geld want het is niet goedkoop. Ik koop het gewoon bij de Etos (doe er ca. 1.5 maand mee) en zelfs op het CB wordt het hier aangeraden. Het is niet perse voor krampjes bedoeld, maar het is goed voor de darmflora en helpt de darmpjes, die bij die kleintjes nog niet helemaal rijp zijn, op gang komen. Het zijn gezonde bacteriën (probiotica) net als wat bijv. in Yakult zit. Dit niet te verwarren met prebiotica wat in veel flesvoeding zit tegenwoordig. Dit zijn meer gezonde voedingsvezels. Mijn meisje is nu 3 maanden en ik ga het nu afbouwen omdat ze het niet meer nodig heeft. Ze krijgt iedere ochtend nog een half theelepeltje in haar fles. Mijn schoonzusje die BV geeft doet gewoon de poeder zo in haar mondje. Zij heeft een prematuurtje gekregen en die had het helemaal hard nodig.

  Overigens heb ik daarbij ook nog een poosje infacol gegeven. Daar kreeg ze juist erger krampjes van. Met Cinababy heb ik geen ervaring.
   
 6. busster

  busster Fanatiek lid

  6 dec 2007
  1.462
  0
  0
  touringcarchauffeur
  zoetermeer
  Ik heb het ook gebruikt had het van een andere moeder gekregen die over had nadat de krampjes van haar kindje er met succes mee waren verholpen , nou na een week proberen leek het echt alsof ze er meer last van had dan van te voren dus toen maar gestopt. Toen ze 3 maanden was begonnen met een beetje rijstebloem in haar voeding en het probleem was opgelost geen krampjes meer te bekennen.
   
 7. Smiley24

  Smiley24 Moderator
  Medewerker

  1 jun 2008
  4.093
  0
  36
  Wij hebben het ook gebruikt en hier hielp het heel goed. In 1x per dag deden we het in de voeding en weg waren de krampjes. Je zou ook eventueel Annique thee (rooibos) kunnen gebruiken. Deze is te verkrijgen bij Kruidvat en de Tuinen. Werkt ook goed.
   
 8. LovelyDK

  LovelyDK Niet meer actief

  Ik heb het ook gebruikt en hier hielp het ook goed! Véél beter dan Cinababy inderdaad!

  Het is een natuurproduct en helpt dus niet direct... weggooien na 1 keer moet je dus absoluut niet doen, maar even doorzetten!
   
 9. zogelukkig

  zogelukkig Niet meer actief

  Precies!

  Hier gegeven vanaf 5 weken voor een betere darmflora, want ons zoontje had heel erge darmkrampen de hele dag (na iedere voeding een spuitluier en heel veel knalwinden; hij gilde het uit). Na een paar dagen ging hij naar 1 luier per dag, tot 3 maanden toen ging het beter met de darmkrampen en ging hij naar een luier om de paar dagen.
  Probiotica (goede bacterieen) zijn goed voor de darmflora, stoelgang en weerstand; een goede weerstand wordt in je buik gemaakt!
  Ik blijf het gebruiken, gebruik zelf ook al jaren probiotica vanwege een spastische darm.

  Het kost 3 euro per week, is dat duur?
   
 10. Frieda

  Frieda Bekend lid

  24 feb 2009
  691
  0
  0
  Moeder, Huisvrouw, WAO-er
  Zoals hier al meer is gezegd, moet je het gewoon langere tijd gebruiken. Het is niet een middel dat al la minuut de problemen oplost. Het ondersteunt de darmen gewoon goed om sneller een goede darmflora op te bouwen en dat heeft even tijd nodig. Babytjes moeten hun darmflora namelijk na hun geboorte nog opbouwen en daardoor groeien ze na verloop van tijd ook over de krampjes heen. Bij ons heeft het wel goed geholpen naast de cinababy.

  Omdat Noelle nogal snel verkouden wordt en dus een lage weerstand heeft, gebruik ik het daarvoor nog steeds geregeld. Vooral nu in de wintermaanden krijgt ze het ieder dag door 1 voeding heen. Ik gebruik echter niet de ABC Dophilus, maar Orthiflor Start. Dat is hetzelfde spul, maar van een ander merk. De Orthiflor Start is namelijk goedkoper en hier in de omgeving beter verkrijgbaar.
   
 11. Young Flower

  Young Flower Fanatiek lid

  25 jul 2006
  2.271
  3
  38
  near rotterdam
  ook hier met succes de abc dophilus gebruikt. het heeft wel even tijd nodig om te gaan werken, maar daarna heerlijk zeg. ons mannetje heeft het er echt een stuk makkelijker door gekregen toen.
   
 12. Klaartje78

  3 mrt 2009
  77
  0
  0
  amsterdam
  Heb hier ook hele goede ervaring mee maar in eerste instantie moet je even geduld hebben want het werkt pas na 1 a 2 weken. Het is in ieder geval goed voor de darmpjes dus weggegooid geld zal het niet zijn.
   

Deel Deze Pagina