Sinds wij in b&b's in Canada zijn geweest hebben we elk soort 'granola' uit de supermarkt wel geprobeerd maar elke keer valt het weer tegen! Ik kwam deze site tegen maar vind het aardig prijzig. Iemand die hier wel eens besteld?
Dit! Dit is een link naar mijn lievelingsbasisrecept, en zelf vul ik dat altijd aan met waar ik behoefte aan heb of wat ik in huis heb: https://www.mynewroots.org/site/2011/12/simple-gourmet-granola-mnr-healthy-holiday-gift-guide-2/
Dank je, ik ga er ff naar kijken! Edit: ik ga het morgen proberen! Fijne bezigheid voor als m'n prulletje voor het eerst twee uurtjes gaat wennen op het KDV .
Ja, heb ervaring mee. Je kan zelf je muesli samenstellen en allerlei soorten vruchten toevoegen. Als je in de buurt van Utrecht woont, kan je naar de pop up store gaan. Hij is echt lekker.
Jij ook! Mijn oudste ging pas met een jaar en drie maanden dus ik vind het vreselijk nu mijn lieve, lachende chillbaby weg te moeten brengen...
Mijn oudste wel met 4 maanden maar toen was ik blij dat ik even weer kon ademen en niet zelf voor m'n huilbaby hoefde te zorgen Nu met mijn 3 maanden oude lachende chill baby is het inderdaad een heel ander verhaal!! (Wennen is ook voor de moeders he, niet voor de chillbabys die daar vast ook chill zijn )
Hier nog 2 recepten, maak meestal de eerste, met wat variatie (en die staat weer in het 2e) http://eiland-meisje.nl/gezonde-granola/ http://www.francescakookt.nl/zelf-granola-maken/ En inderdaad zo gedaan en zoveel lekkerder dan de varianten uit de supermarkt.
Ik maak het ook vaak zelf, heel simpel en je kan veel variëren. Maar een koffietentje hier in de buurt verkoopt ook zelfgemaakte granola, dat haal ik ook regelmatig. Misschien bij jou in de buurt ook zo iets? Prijs valt best mee.
Ik heb eigenlijk maar wat gedaan . 150 gram havervlokken, 75 gram ongebrande/ongezouten notenmix, kaneel en snufje zout in een kom. Ongeveer 5 el honing, 2 el agavesiroop en 2 el vloeibare boter in een kleine kom (even in de magnetron zodat het goed vloeibaar werd) gemengd. Daarna het mengsels bij de kom gedaan, goed doorgeroerd. Alles uitgespreid op een bakplaat met bakpapier. Kwartier in de oven op 175 graden en in die tijd 3 keer omgeschept zodat het gelijkmatig roostert. Na het afkoelen wat rozijnen/cranberry mix erbij en klaar! Hij is bij mij net iets te donker geworden, mijn oven gaat harder dan wat in de recepten aangegeven stond maar ben er wel blij mee. Volgende keer ga ik 'm op 150 graden proberen.
Ben een keer in de winkel geweest en heb 3 smaken geprobeerd. Twee vielen tegen (mango keihard en frambozen zuur) de Bircher was lekker maar vond t te duur eigenlijk. Leuk idee om zelf te maken! Weekend maar eens proberen.
Ik heb het een paar weken terug ook geprobeerd, maar het was echt veel te donker geworden helaas Terwijl het er zelfs nog korter in had gezeten dan moest. Het was echt niet lekker, zat echt te knagen op die harde stukken. Heb de boel dus maar weggegooid, balen, want het was best veel. Sindsdien durf ik niet meer haha. Maar misschien dat ik naar aanleiding van dit topic toch nog maar een poging ga wagen
Die van mij is gelukkig niet te hard geworden maar er zit net een beetje een aangebrand nasmaakje aan. Met yoghurt is het nog steeds lekker. Succes! Komt vast goed, je weet nu iig hoe het niet moet .