Ff balen :(

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Iris86, 8 jan 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Iris86

  Iris86 Fanatiek lid

  21 apr 2014
  1.457
  17
  38
  Emmeloord
  O wat baal ik. Voel metoch verdrietig even. Al paar nachten kriebels en nu echt jeuk. Vorige zwangerschap cholestase gehad, al bij 23 weken. Kids bij 28 weken geboren. Had inmiddels hoop dat het nu pas veel later (in de 30 weken) zou krijgen. En dan nu op m'n moeders verjaardag straks naar het ziekenhuis om bloed te prikken. Waarschijnlijk ook ctg en misschien echo... feestelijke dag hoor :(
  En logisch redeneren kan ik wel maar emoties hebben even de overhand. Heb niet geslapen. Ben zo moe. M'n peuters waren aan het spoken. Straks gaat m'n vader mee naar t ziekenhuis, man bij kids...
  stiekem hoop ik dat het geen cholestase is, maar ja die kans is wel heel klein. Weer een zwangerschap die waarschijnlijk te vroeg stopt, al dan door spontaan of inleiding. Ben beetje verdrietig dat ik van die droom afscheid kan nemen. Voor mijn gevoel kan ik enkel hopen dat medicijnen dit keer wel helpen en dat dit kindje tot 36 a 37 weken binnen mag blijven zodat het mee naar huis mag na geboorte.
  Dit was het risico en gelukkig heb ik tot nu al zonder moeilijkheden 28 weken gehaald, maar toch :(
   
 2. Kara

  Kara Fanatiek lid

  2 dec 2010
  3.015
  4
  38
  NULL
  Randstad
  Sterkte en knuffel voor jou. Je doet er niks aan maar snap je verdriet.
  ik zal voor je duimen!
   
 3. rapunzeltje

  24 aug 2012
  68
  0
  0
  NULL
  NULL
  Balen meid! Ik weet hoe je je voelt. Zelf ook extreem vroege cholestase bij beide zwangerschappen. Nu al in t eerste trimester!! Die jeuk!!! GRRRRRRr.. Sterkte vadaag
   
 4. Hippo89

  Hippo89 VIP lid

  11 dec 2012
  7.084
  59
  48
  Vrouw
  Ik heb vier keer cholestase gehad, 3 keer bevallen bij 36 weken en 1 keer ingeleid bij 37 weken.

  Houd in gedachten dat cholestase niet de enige reden is van de vroeggeboorte, die kans neemt namelijk al toe bij het krijgen van een tweeling en dat zal ook meegespeeld hebben.

  Het is en blijft natuurlijk verschrikkelijk en ook voor jezelf is het op zijn zachtst gezegd vervelend

  Sterkte meis !
   
 5. Krammetje

  Krammetje Lid

  8 jan 2017
  8
  0
  0
  NULL
  NULL
  Ik duim ook mee
   
 6. Iris86

  Iris86 Fanatiek lid

  21 apr 2014
  1.457
  17
  38
  Emmeloord
  Dank dames. Uiteraard waren alle onderzoeken prima. Ctg, cervixlengte, bloeddruk. Bloed geprikt nu wacht op de uitslag: pas woensdag of donderdag... verlk gaat woe zelf ziekenhuis bellen of uitslag binnen is. Al het weer terug kwam of erger of ik kon niet slapen dan mag ik gelijk de verlk bellen. Zulke fijne dames dat.
  Beetje spannend vind ik het wel. Hopelijk is er (nog) niks aan de hand en is het toeval geweest...
  Vorige keer steeg het zo hard naar boven de 280... stiekem hou ik rekening met cholestase en de jeuk voor nog 9 weken

  Hippo dat je nog durfde. Heb je andere reacties gelezen. Helaas voor jou maar voor ons gelukkig, weet je er veel van.

  Hierna vind ik het wel klaar. Dan maar twee zwangerschappen en drie kids ;)
  Geen vierde meer.

  Rapunzeltje dat is ook heftig al in het eerste trimester. Dat word nog even afzien voor jou.
   
 7. Hippo89

  Hippo89 VIP lid

  11 dec 2012
  7.084
  59
  48
  Vrouw

  Nou die vierde was eigenlijk niet de bedoeling 🙈 Ik was ook echt ontzettend bang voor de cholestase en dan met drie kinderen hele nachten wakker liggen van de jeuk en de volgende ochtend wel mama zijn ... Brr nee dat zag ik echt niet zitten, maar zodra ik de keus maakte oke we doen dit dacht ik wel .... Het is maar 9'weken .als ik met 28 weken cholestase krijgen en Met 37 weken ga je dan sowieso in geleid worden en misschien word ik na drie keer wel overgeslagen ;) helaas niet .... En het begon ook bij 20 weken al te kriebelen en bij 23 weken wist ik ja dit is echt cholestase, kreeg ook meteen medicatie zonder de bloedtest af te wachten, ik kreeg elke 2/3 dagen een ctg en elke 2 dagen een bloedtest waarvan de volgende dag al uitslag, wat dat betreft vind ik het bij jou wel lang duren als je woensdag misschien pas de uitslag krijgt

  Je kunt vragen naar licht therapie, ik heb er zelf geen gebruik van mogen maken ivm auto immuumziekte maar het schijnt 3 keer per week te mogen en het verminderd jeuk, lees er goede verhalen over,
  Niet smeren met zalfjes want als het cholestase is dan zit de jeuk onder de huid en niet op de huid en die zalfjes kunnen gaan broeien en dan krijg je extra jeuk, douchen met warm water beginnen hierdoor kun je langzaam naar lauw gaan zodat het verkoelend aan voelt en weer warm na douchen de kou schijnt de bloedvaten van dicht te gaan waardoor je extra jeuk kunt krijgen mocht je van het douchen een droge huid krijgen dan wel even zalfen want droge huid zorgt ook voor jeuk.
  In de nacht had ik een bak ijsblokjes naast het bed want die voeten .... Die waren helemaal kapot gekrabt met een vork .... Dus zette ik de voeten in het ijs maar dat was zomer dus ze konden in het ijs blijven hangen haha

  Bij de eerste drie heb ik het nooit gedaan .... Bij de vierde wel omdat ik helemaal op was, een prik in de bil en een nachtje vertoeven in het ziekenhuis dit deed ik een week voor de geboorte om even energie te sparen ik weet niet meer precies wat er in zat maar het zou een slaapmiddel moeten wezen ... Ik heb niet geslapen... Gewoon omdat ik niet graag in een ander bed slaap en als ik al in een ander bed slaap is het samen met mijn gezin ( vakantie bijvoorbeeld)
  Maar die prik .... Ik heb 9,5 uur 0,0 jeuk gehad !! Ik heb mezelf die nacht een Netflix film opgezet op de telefoon en heb heerlijk genoten van een film kijken zonder douchen zonder jeuken krabben en pijn van het krabben


  Ik hoop echt voor je dat het geen cholestase is maar als je het al eerder gehad hebt kun je er donder op zeggen dat je het nu weer hebt.
  Wel vind ik dat als de waarde toen boven de 200 was je nu wel met regelmaat gecontroleerd moet worden omdat het echt heeel snel kan gaan met die waarden.

  Ik duim voor je dat je het niet hebt, en als je het wel hebt dat de waarde nog heel laag is zodat de medicatie het misschien weer onder die 10 krijgt
   
 8. Hippo89

  Hippo89 VIP lid

  11 dec 2012
  7.084
  59
  48
  Vrouw
  Ben benieuwd of je een uitslag gekregen hebt vandaag
   
 9. Hippo89

  Hippo89 VIP lid

  11 dec 2012
  7.084
  59
  48
  Vrouw
  Haha ben in de war met de dagen, dacht dat het woensdag was excuus 🙈🙈
   
 10. Klavrtje4

  Klavrtje4 Bekend lid

  15 mrt 2016
  756
  0
  0
  Ik heb andere klachten maar leef met je mee.
  Het is soms gewoon allemaal niet zo leuk, en ik had me sommige dingen ook wel anders voorgesteld. Ik lig al 8,5 week met bedrust thuis. Ik was liever leuke spulletjes gaan kopen, mezelf een beetje laten vertroetelen met een fijne pedicure.
  Maar ach ja. Ik heb met mezelf afgesproken dat ik dat allemaal wel nog ga inhalen na de bevalling.
   
 11. Iris86

  Iris86 Fanatiek lid

  21 apr 2014
  1.457
  17
  38
  Emmeloord
  Dank jullie... ik ben nog aan het wachten. De verlk zou anders zelf nog bellen naar het ziekenhuis mocht ik niks horen.
  Het gekke is dat ik nu twijfel. Heb namelijk overal jeuk in de avond. Maar word er nu niet wakker van... heb zo twee goede nachten gehad. Erg fijn. Stiekem hoop ik op gewone jeuk. Vervelend maar niet erg.
  Ik moet nog even geduld hebben.
  Vanmiddag een pret echo. Leuke afleiding ;) en ik ben over het termijn heen van de vorige zwangerschap. Dat voelt goed.

  Ja klavertje, echt naar dat het zo anders kan lopen. Maar ik ben blij voor je dat het op deze manier gaat en je niet te vroeg bent gevallen of hellp oid hebt. En inderdaad leuke dingen kun je straks ook weer doen. Helemaal waar.
  Toch het beste er maar van maken :)

  Als ik meer weet horen jullie het
   
 12. Iris86

  Iris86 Fanatiek lid

  21 apr 2014
  1.457
  17
  38
  Emmeloord
  Toch een mooie waarde van 5.7
  Ben twee keer anoniem gebeld. Zal gyn zijn geweest maar heb dus gemist. Zullen morgen wel bellen. Maar voor nu gelukkig nog geen cholestase :)
  Ben erg opgelucht. Wie weet... het geeft toch weer hoop
   
 13. Klavrtje4

  Klavrtje4 Bekend lid

  15 mrt 2016
  756
  0
  0
  Fijn nieuws Iris!
   
 14. Iris86

  Iris86 Fanatiek lid

  21 apr 2014
  1.457
  17
  38
  Emmeloord
  Hopelijk morgen wel een verklaring waarom ik dan jeuk heb in de avond. Begint steeds rond 19.00 uur. Brrr m'n onder armen en wreven. Hopelijk val ik snel in slaap.
   
 15. Hippo89

  Hippo89 VIP lid

  11 dec 2012
  7.084
  59
  48
  Vrouw
  gelukkig is dat een hele mooie waarde en dus geen cholestase ! ik duim voor je dat dat zo blijft.

  vervelend dat je wel met die jeuk te dealen hebt.

  hopelijk vind je daar iets voor dat helpt.
   
 16. Bushbaby

  Bushbaby Actief lid

  12 dec 2013
  112
  2
  18
  Veluwe
  Spannend, idd gelukkig voor nu goede waarden!
  Zelf had ik al vanaf ongeveer 5 maanden zwangerschap flink jeuk, mijn waarden bleven echter steeds goed.
  Opeens in week 34/35 toch boven de 10 en in minder dan 2 weken tijd, met 36.6 week zwanger (dag van inleiding, wegens de cholestase) week gestegen naar 310 :$:$:$
  Wat ik ermee wil zeggen, ik heb maandenlang jeuk gehad maar wel goede waardes, en toen opeens schoot het in hele korte tijd skyhigh. Houd het dus vooral goed in de gaten ;) !!
  Ik ben zelf ook benieuwd (en vrees er wel voor) of ik het bij de 2e zwangerschap weer krijg.... en zie ook op tegen weer vroeg inleiden etc.
  Succes nog en een nog zo goed en lang mogelijke zwangerschap gewenst :) !
   
 17. Suuzan

  Suuzan Bekend lid

  21 dec 2013
  657
  18
  18
  Ff een vraagje over die jeuk. Ik heb sinds 2 weken jeuk bij m'n ellebogen (ziet ook rood met pukkeltjes) en bovenop mijn handen ook mini pukkeltjes die jeuken. Voor de rest nergens jeuk. Ik dacht aan eczeem of kan het ook cholestase zijn?
   
 18. Iris86

  Iris86 Fanatiek lid

  21 apr 2014
  1.457
  17
  38
  Emmeloord
  @ bushbaby, daar ben ik ook bang voor. Nog steeds jeuk dus zal maandag wel weer om een lab formulier vragen. Dan maar vinger aan de pols houden. Jeuk zegt helaas niks over de waarden. Maar t stelt iets gerust voor nu. Nu een week verder en dus maar weer opnieuw prikken.

  @suuzan: cholestase kenmerkt zich door vreselijke jeuk in de avond en nacht. En dan met name op voeten/ enkels en handen. Dit doordat de galzuurzouten niet goed door de lever uit het bloed gehaald worden. Dus wat je omschrijft klinkt het als iets anders. Mogelijk eczeem of allergie. Zou even langs je huisarts gaan om er naar te laten kijken.
   
 19. Iris86

  Iris86 Fanatiek lid

  21 apr 2014
  1.457
  17
  38
  Emmeloord
  Omg ik word gek van de jeuk aan m'n voeten. Heb vanmiddag maar weer bloed laten prikken. O wat een ellende. Vorige nachten kwam ik wel in slaap maar nu niet. Heb net m'n voeten verbonden omdat ik er niet af kon blijven. Zat gewoon zo hard te krabben dat het pijn deed. En de pijn was bizar veel aangenamer. Hoe ga ik dit nog vol zien te houden. Waanzinnig gewoon. Kan dinsdag bellen voor de uitslag en heb donderdag pas consult bij gyn. Eerder was geen plek.
  Ik moet nog aardig wat weken maar hoe. De jeuk is heftiger dan afleiding van tv, spelletje ed. En dan nog niet te bedenken wat slaapgebrek en twee peuters voor combi overdag gaan zijn
  Moest even van me afschrijven hoor...
   
 20. Iris86

  Iris86 Fanatiek lid

  21 apr 2014
  1.457
  17
  38
  Emmeloord
  Nou dus toch cholestase, zit nu op 40. Heb medicijnen. Donderdag afspraak bij gyn.
   

Deel Deze Pagina