Flesjes/spenen uitkoken

Discussie in 'De babyuitzet' gestart door Chelsea, 17 aug 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 1. Ik wil de flesjes en spenen enzo gaan uitkoken.
  Maar hoelang moet dat?
  5 min voor de fles zelf dacht ik gelezen te hebben.
  Maar de spenen dan?
  En de fopspeentjes?
  En bij de flessen die ring en die dop?
   
 2. ik heb gewoon alles tegelijk in een pan heet water gedaan en laten koken een minuut of 8.
  daarna alles eruit gehaald en laten drogen op een keukenrol stuk.
  en de flesjes die bewaarde ik altijd in de koelkast.
   
 3. De kraamverzorgster doet dat straks wel... zo ver van te voren doen heeft geen zin lijkt me. Zij leert je ook wel hoe het moet.
   
 4. Inderdaad, zover van te voren flessen uitkoken heeft helemaal geen zin! Of je moet het vanaf nu elke dag gaan doen en ze vervolgens in de koelkast leggen?!
  Uitkoken is voor het eerste gebruik 3 minuten in kokend water voldoende.
  Daarna is het voor het steriliseren 7 minuten voor de hard plastic onderdelen en 3 minuten voor de spenen en evt. het membraam(bij difrax)
  Laat de spenen nooit langer in het water liggen anders kook je ze zacht!(ze verliezen hun stevigheid heel snel als je ze er te lang in laat liggen)

  TIP, doe een kleine schuit azijn in het water, zorgt ervoor dat de witte aanslag van de melk niet achterblijft!(en je blijft dus kraakheldere flessen houden)

  Bij gebruik van een magmetron bak, voorgeschreven hoeveelheid waterin de bak en de magnetron op 7 minuten zetten.(daar kunnen de spenen wel gelijk in omdat daar de stoom zijn werk doet en de spenen niet direct in contact komen met het water)

  Tegenwoordig mag je ook de flessen schoonmaken en steriliseren dmv de vaatwasser. De vaatwasser dan wel op het hoogste/warmste nivo laten draaien!
   
 5. Even goed de handleiding lezen als je een magn.steralisator hebt (ideaal trouwens, is zijn aanschaf wel waard), want die van ons hoeft maar 4,5 minuten.
   
 6. De vaatwasser maakt wel schoon maar stereliseert niet omdat de meeste vaatwassers maar tot 65 graden gaan. Na de wasbeurt in de vaatwasser moet je ze nogsteeds gewoon uitkoken of in de magnetron.
  Ik doe niks in de vaatwasser omdat ik de chemicaliƫn van het schoonmaakmiddel echt niet aan mijn baby z'n speentjes hoef.

  Dank je wel voor de tip van de azijn toevoegen!
   
 7. Mijn vaatwasser gaat tot 70gr.
  Sterelisatie begint al bij 60gr.

  Groetjes, Mirelle.
   

Deel Deze Pagina