Flesjes uitkoken, tot hoe lang elke dag?

Discussie in 'Flesvoeding' gestart door Ladylittleangel, 15 jul 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 1. Tot wanneer moet je je flesjes elke dag uitkoken/steriliseren?
  Fay is nu 4 mnd en ik doe het nog elke dag, ze heeft daarentegen toen ze net geboren was ook 2 keer spruw gehad, dus ik denk dat ik nog wel ff een poosje elke dag kan steriliseren?

  Alvast bedankt!
   
 2. Hmm, hier geen spruw. Maar kook de fles echt niet elke dag uit. Was ze elke keer af en zet ze in de koelkast. Doe ze ongeveer 1 keer per week in de sterilisator.
   
 3. De kraamhulp zei tot 6 weken elke, daarna 1x per week
  Verder kunnen ze in de vaatwasser of afwassen.
  hoe het zit met spruw weet ik niet
   
 4. oh goed om te weten, hier geen spruw, ook niet gehad maar ik kook ze nog steeds elke dag uit! kan dus ook in de afwasser of 1 keer in de week? mooi dat ik het weet, en speentjes dan? weet iemand dat?
   
 5. Sinds mijn zoontje naar het KDV (toen hij 3 maanden oud was) gaat en daar zn flesjes heeft steriliseer ik de flessen / spenen om de 2 dagen ongeveer (wanneer ik er aan denk )
  De rest van de tijd was ik ze om na elk gebruik en leg ze op de kop op een hydroffiel luier te drogen. Ook de spenen.
   
 6. Jasmine heeft ook spruw gehad en het advies van de kraamvz was om de flessen elke dag uit te koken, totdat de spruw over zou zijn. Daarna gewoon weer afwassen en 1 keer per week uitkoken.
  Ook gaf zij aan monddoekjes e.d. op 60 graden te wassen ivm de bacterieën. Nadat Jasmine van haar spruw af was gewoon weer alles op 40 graden gewassen (witte was)
   
 7. Ik steriliseer ze nog altijd bijna iedere dag. Maar da's meer een gewoonte geworden.
   
 8. Hier zijn de flesjes alleen in de kraamweek uitgekookt en daarna gingen ze gewoon dagelijks in de vaatwasser.
   
 9. Hier kook ik ze ook bijna nooit meer uit. Vaatwasser en klaar!
   
 10. hier hoefte ze volgens de kraamhulp niet meer uitgekookt te worden het mag gewoon de vaatwasser in.
   
 11. Ik hoorde ook dat je flessen en spenen alleen nog maar huishoudelijk schoon hoeft te maken. En ook dat je voor flessen geen gekookt water meer hoeft te gebruiken, zelfs niet voor pasgeborenen.
   
 12. Dankjullie wel!

  Ik zag net dat het erop lijkt dat ze wéér spruw heeft, niet zo heel erg, maar toch.
  Wat doe ik dan fout?

  Ik blijf het ze nog wel even steriliseren dan denk ik, tot het echt helemaal over is een paar weken.

  xxx
   
 13. ik hoorde dat spruw ook komt als je bijv. eerst het speentje in jouw mond doet en dan in de mond van de baby of als ze op je pink sabbelt.
   
 14. Ik kook de flessen nog 1 a 2 keer per week uit. En voor de rest maak ik ze na elke voeding goed schoon met heet water.
  Mijn dochtertje is nu 3maanden en heeft eigenlijk nooit last van spruw gehad.
  En spruw heeft te maken met bacteriën, en het ene kindje heeft er meer last van dan de andere.
   
 15. Tot 4 mnd heb ik de flessen om de andere dag uitgekookt, daarna ben ik het 2x per week gaan doen. Bij 7 mnd ben ik het 1x per week gaan doen, en dat doe ik nu nog steeds. Eigenlijk is het niet meer nodig, maar ik vind ze toch schoner worden dan bij het afwassen of in de vaatwasser.
   
 16. Spruw heeft helemaal niets te maken met bacteriën maar met schimmel en die schimmel draag jij bij je en je kindje en die kan actief worden. Er valt niet veel aan te doen behalve bij behandeling zorgen dat zowel jij als je kind helemaal behandeld worden.

  Met spruw is het goed om inderdaad te blijven uitkoken maar zorg er ook voor dat zowel jij als je kindje echt behandeld worden. Ook erg goed handen wassen (geldt ook voor je partner)
   
 17. De moeder hoeft toch alleen behandeld te worden als zij ook spruw heeft en borstvoeding geeft?
  Jasmine heeft ook spruw gehad en is hiervoor behandeld, maar omdat ik geen BV gaf en geen klachten had hoefde ik zelf niet behandeld te worden.

  Daarnaast idd voorzichtig met spenen (altijd even goed schoonspoelen onder een hete kraan) en pinken in het mondje van je kleine. Dus ook niet eerst in je eigen mond, en altijd eerst goed je handen wassen.

  Voor de rest kan je er weinig meer aan doen. Het ene kindje is er nu eenmaal gevoeliger voor als de ander.
   
 18. ik kook ze ook niet meer uit al sinds week 5 niet meer, zet ze ook gewoon onderste boven op het aanrecht....moeten ze in de koelkast?
   
 19. Nee hoor. Gewoon weer even heet omspoelen voor je ze gebruikt. Het KDV zet ze in de koelkast maar dat hoef je thuis niet te doen.

  Spruw hoef je inderdaad alleen maar bij beide te behandelen als je borstvoeding geeft!
   
 20. ik doe flesjes gewoon in vaatwasser en alleen spenen uitkoken. gaat prima!
   

Deel Deze Pagina