geld van de belastingdienst voor overgevoeligheid voeding e.d.??

Discussie in 'De lounge' gestart door heppiedepeppie, 29 mrt 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 1. Gisteren was een collega van me op bezoek. Haar zoontje heeft net zoals ons zoontje koemelkeiwit allergie. Nu vertelde ze mij dat een vriend van hun de BD papieren altijd invult, die vind dat leuk en zoekt altijd alles tot in de puntjes uit. Het schijnt dus dat je voor kinderen/ personen die overgevoeligheden hebben dat je daar een vast bedrag voor kunt terugkrijgen...

  Dus bijv. voedselovergevoeligheid, maar ook exzeem enz.
  Nu kan ik er niet zo heel veel over vinden, dus ik vroeg me af of er hier meiden zijn die dit weten? En waar kan ik die info vinden?

  Want als we zo van de BD wat extra kunnen terugkrijgen, is dat altijd mooi meegenomen toch?
  En misschien zijn er nu ook meiden hier die ik op ideetjes breng ;)
   
 2. Maar wat zou je willen aangeven dan? Voeding krijg je al vergoed toch?
   
 3. Ja dat is zo maar het schijnt dat je geen bonnetjes of zo hoeft in te leveren, het is ook niet gebonden aan je uitgaven. Het is gewoon een eenmalig bedrag wat je mag aftrekken...

  Voorlopige teruggaaf 2011 - Specifieke zorgkosten

  Daar staat halverwege iets over als je bepaalde dieten volgt...

  of zou dat niet gelden voor kindjes? Dit jaar kunnen wij er nog niets mee maar misschien volgend jaar?
   
 4. Voor de hypo allergene voeding is het nodig om het voorgeschreven te krijgen door consultatiebureau. Ook heb je alle bonnetjes nodig van alle voeding die je hebt gekocht.
  Voorheen kon je een declaratie hiervan naar de zorgverzekering sturen. Maar goed dat is voor mij alweer ruim 6 jaar geleden.
  Bij de belasting kan je bijzondere ziektekosten terug krijgen als je chronisch ziek bent en daarvoor veel extra moet betalen wat je zorgverzekering niet dekt, zoals medicijnen.
   
 5. voeding krijgen we idd al vergoed via de zorgverzekering!
   
 6. Ik denk dat je pas wat terug zou kunnen krijgen als je al op het punt van bijvoeden bent gekomen.U mag alleen het deel van de kosten aftrekken waarvoor u geen vergoeding krijgt of waarvoor u geen recht op vergoeding hebt van bijvoorbeeld de (aanvullende) zorgverzekering, uw werkgever of de bijzondere bijstand.
   
 7. Mijn zus heeft veel allergieeen en zij krijgt jaarlijks geloof ik een bedrag. Dit omdat ze nauwelijks gewoon eten kan kopen.

  Voor eczeem weet ik niet. Tis meer wanneer je kunt aantonen wat voor voedselallergieen je hebt.

  O en via zorgverekering geloof ik
   
 8. Voor mijn zoon kunnen wij ook een bepaald bedrag aftrekken(glutenvrij en lactosevrij dieet)
  Hier staat een lijst met de vergoedingen Dieetlijst 2011
  Het is volgens mij wel zo dat het een dieet is dat je arts moet kunnen bevestigen dat er sprake is van een allergie/intolerantie.
   
 9. Die lijst bedoel ik! Als je via de KA toch een bevestiging hebt, kun je het toch gewoon opgeven?
  Mijn zoontje is pas in december geboren maar dan kan ik het toch voor volgend jaar wel aangeven? Ik doe dan toch niks wat niet eerlijk is?
   
 10. maar je krijgt de voeding toch vergoed door de verzekering? lijkt me niet dat je dan iets terugkrijgt. denk dat het echt voor mensen is die niks vergoed krijgen door de verzekering, anders is het een beetje dubbelop
   
 11. Maar komend jaar gaat ze haar zoontje natuurlijk wel gewoon te eten geven, en zal dan toch aparte dingen voor hem moeten kopen. Dus lijkt me dat je het idd voor dit jaar wel kunt aanvragen.

  Trouwens stom want heb dit nooit gedaan omdat ik niet wist dat dit ook voor kma kon.
   
 12. wist ik ook niet dat dat kon. mijn zoontje heeft ook een kma allergie en krijgt bijv ook speciaal eten en soyamelk. ik trek niks af. soyamelk is bijv bijna net zo goedkoop als gewone melk, en andere voeding die ik koop is eigelijk ook net zo duur als dat ik voeding zou kopen met koemelk erin.

  was alleen blij dat de flesvoeding toen vergoed werd, want dat werd anders echt een duur grapje die nutramigen
   
 13. Nou de Alpro soya junior is bijna een euro duurder als een liter melk.
   
 14. Ik vind sojamelk ook geen goedkoop drankje. 1.74 voor een liter alpro soja met een smaakje.
  Ik ga graag shoppen in Duitsland, daar kan ik nog pakken(ander merk) voor een Euro halen.;)
   
 15. Plus merk is de soya ook vrij goedkoop van :)
  1 liter €1,09
   
 16. ah ja die hebben wij hier niet ;)
   
 17. Het klopt idd dat je bepaalde ziektekosten (dus ook speciale voeding en alles wat daar voor nodig is af mag trekken.) Je kunt dat doen door het basisbedrag in te vullen of je moet alle bonnetjes bewaren en dan optellen en als dat hoger is dat dat basisbedrag mag je een hoger bedrag pakken. (staat bij je aangifte onder speciale ziektekosten.) Let alleen wel op het drempelbedrag, die trek je nog weer van de totale kosten af en alles daarboven is pas aftrekbaar.
   
 18. Wij hebben het hier ook gedaan.


  We hadden nog een tandartsrekening waarvan we €749 niet vergoed kregen, dus we kwamen met alle andere dingen erbij boven het drempelbedrag. Toen zei mijn zwager dus dat we ook voor mijn zoontje een bedrag krijgen voor allergieën. Hij had vorig jaar een koemelkallergie en tarweallergie. Nu hebben we in januari weer een provocatietest gehad en over de koemelk is hij heen gegroeid, alleen is er soja bij gekomen...

  Maar ging om een standaardbedrag van €300,-...dus toen zaten we er helemaal ruim boven! Toch lekker!
   
 19. Ja dat klopt, dieetkosten.
  Er zijn vaste aftrekbare bedragen voor per allergie. Ze kunnen bij controle om een dieetverklaring van arts of dietist te vragen.
  Vooral als je kind groter is, is dit een fijn bedrag.
  Mijn zoontje (3 jaar) is allergisch voor koemelk en soja en daarvoor moet ik toch een veel duurdere voedig kopen.

  Groetjes Suzanne
   
 20. Las wel dat je niet alleen voor KMA kunt aftrekken

  Je moet bijv KMA én Soja allergie hebben
  Alleen KMA krijg je niks vergoed aan de hand van deze lijst te zien

  Dieetkosten
   

Deel Deze Pagina