gillend wakker in bed

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Danoek, 19 aug 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Danoek

  Danoek Bekend lid

  30 nov 2007
  839
  0
  0
  Drenthe
  Mijn zoon van 1,5 jaar schrikt de laatste tijd vaak wakker in zijn slaap. In plaats van weer te gaan slapen, zet hij een keel op en krijst hij (letterlijk) de hele buurt bij elkaar.
  We hadden al niet zo'n goede band met de naaste buren, maar dat is nu al geescaleert.
  We weten niet wat te doen. Hij is niet te troosten. Als we hem uit bed halen dan gaat het goed zolang we hem maar in beweging houden. Maar als we met hem gaan zitten, dan begint het geschreeuw weer. Het is niet gewoon meer huilen, maar echt schreeuwen. Hij wil ook niet meer terug in bed.
  Laten huilen hebben we al wel geprobeert maar dan beginnen de buren te bonzen op de muren, dus dat is geen optie meer.

  Weet iemand raad, want we lopen echt op ons tandvlees op dit moment.
   
 2. Miffy77

  Miffy77 Fanatiek lid

  9 jan 2009
  2.725
  2
  38
  Maastricht
  Is hij aan het dromen, wordt hij daarom zo overstuur wakker? En als je hem oppakt uit zijn bedje, wordt hij dan echt wakker of blijft hij half slapend?

  Juul heeft ook wel eens dat ze gillend wakker wordt, ze staat dan in haar ledikantje met open oogjes, paniekerig, maar aan haar oogjes zie je dan ook dat ze eigenlijk nog in de twilight zone van haar slaap zit. Misschien is het voor je zoontje beangstigend dat die droom weer terugkomt as je weer gaat zitten en hij weer in slaap moet vallen. Door rondlopen voelt hij de geruststelling van dat ritme en zal het misschien makkelijker voor hem zijn om weer te kalmeren.
  Ik probeer ook wel eens Julie dan even helemaal wakker te krijgen tot ze weer bij de les is en getroost kan worden. Dan heb ik weer "toegang" bij haar en slaapt ze meestal zo weer.

  Als Juul zo gillend wakker wordt, laten wij haar in ieder geval niet huilen. Er zal wel een reden voor zijn, toch?

  Vervelend van het gedoe met je buren :(, dat bonken op de muren grrr, dat doe je toch niet!
   
 3. appelsientje

  appelsientje Fanatiek lid

  5 mei 2007
  1.312
  0
  0
  Misschien nare dromen of het doorkomen kiezen? Even een beetje water laten drinken helpt dat misschien om tot rust te komen?
   
 4. Danoek

  Danoek Bekend lid

  30 nov 2007
  839
  0
  0
  Drenthe
  Hij is klaarwakker en we hebben ook niet het idee dat hij van zijn dromen wakker wordt. Het lijkt wel of hij wakker wordt van geluiden buiten o.i.d. Laatst blafte onze hond en toen werd hij ook gillend wakker, terwijl hij ook vaak genoeg doorslaapt.
  Laten huilen daar houden wij ook niet van, maar als we hem uit bed halen wordt het later met het terugleggen alleen maar erger.
  Iets drinken wil hij niet.
  Afgelopen woensdag ben ik met hem een uurtje gaan rijden, maar ook dat hielp niet.

  Ik ben al een tijdje bijna overspannen en nu met de trammelant met de buren sta ik stijf van de stress. Dat merkt hij natuurlijk ook, dus dat werkt ook al in ons nadeel.
   
 5. Stroopie

  Stroopie Fanatiek lid

  11 jun 2009
  3.157
  11
  38
  Onze oudste had rond die leeftijd, dat ook erg. Veel wakker worden en niet meer willen slapen. Ik bleef dan wel op haar kamertje en las dan een boekje voor. Totdat ik 6x op een nacht een boekje aan het lezen was, toen vond ik het wel genoeg en heb haar toch even laten krijssen in bed. Hooguit 2 minuten en toen weer zonder iets te zeggen, haar in bed gelegd. Totdat ze het begreep en toen was het ook over.
   
 6. Mickys

  Mickys Actief lid

  30 okt 2005
  339
  0
  0
  Onze dochter van 13 maanden heeft dit ook sinds kort. Zo'n 3 nachten per week, vanuit het iets enorm overstuur. Gillen en krijsen.

  Lijkt inderdaad op enge dromen.

  Wat wij doen en wat erg helpt, is een slokje water. We halen haar even uit bed, praten tegen haar en geven dan wat te drinken. Daarna speen en knuffel geven en ze gaat weer kalm liggen en valt weer in slaap. Zo zijn we binnen 5 min. klaar.

  De keren dat we geen slokje gaven en bleven lopen, sussen, zitten, zingen, kalmeren, wilde ze niet haar bed in en bleef ze huilen.

  Gek dat 10 slokjes water dan het verschil maken, maar het is hier wel zo.
   
 7. adi

  adi Niet meer actief

  Hier hebben ze dat ook met fases. En elke keer moeten wij ook een andere oplossing verzinnen hoor, heb geen goude tip.

  Diyana moeten we echt wakker maken. Ze lijkt wel wakker (ogen open), maar is gewoon nog ergens in dromenland. Ik neem haar mee naar de badkamer en maak haar gezichtje even nat (heel rustig en niet met ijskoud water). Dan wordt ze echt wakker, krijgt dan een slokje water, en mag bij mama in bed in slaap vallen. Dan blijft ze bij ons liggen, of ik leg haar terug in bed.

  Met Aldin hebben we vannacht ellende gehad. Het leek alsof die niet uit die droom kon komen. Toen even bij me gelegd, hielp niet. Uiteindelijk hebben we hem verschoond en een fles gegeven (om 03.30). Tegelijk heel rustig tegen hem gepraat. Toen is heel rustig geworden en als een blok in slaap gevallen.

  Het zijn dromen en nachtmerries waar dreumesen in deze fase mee te maken krijgen. En de truc is volgens mij om ze rustig daaruit te krijgen, en op een veilige manier weer in slaap te krijgen.

  Hier hebben we deze fase ook rond 11 maanden gehad, en die is vanzelf overgegaan.
   
 8. appelsientje

  appelsientje Fanatiek lid

  5 mei 2007
  1.312
  0
  0
  Nou ik zou zeggen heb maar even *** aan de buren, jullie kunnen er toch ook niets aan doen? Die stress voelt hij denk ik heel erg en dat hij daarom niet rustig kan worden. Probeer de buren even los te laten en je kindje is nu even belangrijker ongeacht of de buren daar last van hebben of niet. Makkelijker gezegt dan gedaan natuurlijk....
  Vind het trouwens best wel aso van de buren, als ze even nadenken dan weten ze toch ook wel dat babies en kindjes niet een aan en uit knop hebben?
   
 9. acnaib

  acnaib Bekend lid

  19 mei 2008
  560
  0
  0
  Moeder
  Dongen
  Hier ook een dreumes van 17 maanden die een leuk(ahum) patroon ontwikkeld heeft de afgelopen week.
  De eerste nacht werd ie om 2.00 uur wakker en ben ik er 2,5 uur mee bezig geweest om hem weer in bed te krijgen. Hij is dan klaar wakker. De tweede nacht werd ie om 23.45 uur wakker en sliep ie binnen 10 minuten weer. Dit wisselt nu dag om dag. Afgelopen nacht hebben we de korte versie weer gehad dus ben benieuwd wat er komende nacht gebeurd.

  Ik denk dat het weer zo'n beroemde fase is waar je niks anders aan kan doen dan er gewoon doorheen komen.

  En lekker lak aan je buren hebben hoor. Leef lekker je eigen leven in je eigen huis, daar heb je meer dan genoeg aan.
   
 10. Miireii

  Miireii Fanatiek lid

  12 feb 2008
  2.417
  0
  0
  Enschede
  Mijn dochter heeft het ook weleens idd. Zijn waarschijnlijk gewoon dromen. Ik ga altijd even naar haar toe om te troosten, lekker bij mama liggen en dan weer naar bedje. Rustig praten helpt hier prima, slokje water ook en dan weer lekker slapen.

  Ze heeft een babyfoon op haar kamer staan waar een maantje en sterretjes licht geven. Die had ze een keer overdag uitgedrukt. Toen ze 's nachts wakker werd, heb ik hem weer aangedaan en ging ze weer heerlijk slapen..

  Misschien helpt een nachtlampje?

  Ow en je buren? Totale lak aan hebben, laat ze maar fijn bonzen op de muren. Het is jou kind, jij kan er niets aan doen dat ie 's nachts wakker wordt?
   
 11. Danoek

  Danoek Bekend lid

  30 nov 2007
  839
  0
  0
  Drenthe
  #11 Danoek, 21 aug 2010
  Laatst bewerkt: 21 aug 2010
  :)Bedankt voor alle reakties.

  Lak aan de buren hebben.... dat is makkelijker gezegd dan gedaan, helaas. Wat dat betreft schiet ik te snel in de stress, terwijl ik met andere dingen weer als koele kikker betiteld word.

  We zijn gisteren bij de dokter geweest. Wesley heeft vocht achter de oren. Waarschijnlijk komt een gedeelte van het gekrijs ook door de pijn. Tevens denk ik ook dat het een fase is. Vanmiddag werd hij ook wakker en huilde een beetje. Heb hem eruit gehaald en was daarna redelijk te spreken, todat we beneden kwamen en hij erachter kwam dat papa weg was. Wederom krijsen en gillen. Gelukkig zijn de buren op de camping de afgelopen 2 dagen. Dus dat geeft wel een beetje rust voor mij. Waarschijnlijk komen ze morgen terug:(

  We geven Wesley nu voor de nacht een zetpil en daar heeft hij afgelopen nacht goed op geslapen. Overdag krijgt hij een aantal keren neusspray (zoutoplossing) en we moeten volgende week terug komen bij de huisarts. Misschien dat we doorgestuurd worden naar de KNO arts aangezien hij wel regelmatig problemen met zijn oren heeft. Helaas zien wij dat vaak niet omdat hij nooit aan zijn oren zit.

  Oh ja, een nachtlampje heeft ie al. Zo eentje die in de babyfoon zit met sterretjes.
   
 12. mol81

  mol81 Fanatiek lid

  17 apr 2009
  3.348
  39
  48
  Oh jee, het lijkt ons verhaal wel! Hier precies hetzelfde verhaal. Gierend wakker worden en als je haar troost en weer weg loopt lijkt het of ze stikt van het huilen. Zo zielig. Ik troost even en leg haar dan wel weer terug in bed. Soms een beetje drinken maar ik wil niet dat ze er aan went. Ik doe ook maar wat en gelukkig slaapt ze redelijk snel weer in. Zal wel een fase zijn (hoop ik)
   
 13. Jusi

  Jusi VIP lid

  4 mei 2007
  8.053
  0
  36
  Kenji was afgelopen nacht (04.00) ook krijsend wakker geworden.
  Hij zat in bed toen ik op zijn kamer kwam, en zijn speentje lag op de grond. Dus ik dacht dat ie die wou hebben en heb hem dat gegeven en weer rustig terug gelegd.
  Maar toen ik de kamer af wou lopen, begon ie weer opnieuw.
  Weer terug gegaan, getroost, níet uit bed gehaald, maar toen ik wegliep weer opnieuw. :(
  Ik dacht erover om hem te laten krijsen, maar mijn man is er toen uitgegaan. Die heeft hem rustig gekregen, maar telkens als ie wegliep begon ie weer.
  Ten einde raad ben ik met hem naar beneden gegaan, want ik dacht dat ie misschien honger had. Nou ja, dat was het hem niet, en ook drinken wou ie niet.
  Hij wou spelen! ;)
  Maar ik wilde dat ie gewoon ging slapen, dus weer terug naar bed, en wéér krijsen. Uiteindelijk is mijn man met hem (om 05.00) naar beneden gegaan zodat ik kon slapen. Om 07.30 heeft mijn man hem zijn pap gegeven, en toen zat ie schijnbaar alweer half te slapen in de stoel, dus om 08.00 lag ie weer op bed.

  Dit zal heus niet de juiste manier geweest zijn, maar om nu allebei wakker te zijn 's nachts is ook niet praktisch. Om 10.00 is mijn man weer naar bed gegaan, (toen ik eruit kwam en Kenji weer wakker werd), en heeft hij tot 13.15 geslapen.

  Wij denken, en hopen vooral (;)), dat het kwam doordat Kenji al een paar dagen heel laat wakker werd 's ochtends, namelijk 10 uur. En dat terwijl ie rond 20.00/20.30 naar bed gaat. Dus heeft ie heel veel geslapen de laatste dagen, met zijn middagdutjes van ruim 2 uur meegeteld.
   
 14. Danoek

  Danoek Bekend lid

  30 nov 2007
  839
  0
  0
  Drenthe
  Slaaptijden zijn hier ook al aangepast omdat we dachten dat hij te veel slaap kreeg, maar daar zien we op dit moment nog geen resultaat van.

  Hij wil geen drinken 's nachts en lekker met hem zitten hoef je ook niet mee aan te komen. Wat rondlopen met hem dat gaat nog wel, maar owee als je hem weer terug in bed legt. Afgelopen nacht ging het gelukkig goed. Hopelijk gaat het nu wat beter zodat wij ook wat slaap krijgen. Ben aan het einde van mijn latijn:(
   

Deel Deze Pagina