Grindvloer verwijderen?

Discussie in 'De lounge' gestart door Tinkerbell81, 22 jan 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 1. Had al eens eerder een berichtje hier geplaatst over problemen die we hadden met de grindvloer/poxyvloer...dat bericht is er niet meer, dus doe t ffies overnieuw.

  Ik zou graag willen weten of hier iemand is die zijn grindvloer heeft laten verwijderen...wij hebben namelijk de keuze om er een nieuwe laag op te laten storten (maar weet niet of ik dat spul wel nog een keer wil; straks hebben we hetzelfde probleem weer of er dus laten uithalen...(schijnt niet zo makkelijk te gaan:S)
   
 2. Wij hebben hem er niet uitgehaald om dat dat echt een moeilijke klus is. Wij hebben in de grindvloer vloerwarming laten frasen en erbovenop een prachtige tegelvloer gelegd :)
   
 3. Mijn man heeft hem zelf verwijderd. We waren het zo zat, steeds kapotte sokken en broeken van onze dochter. Viezigheid die er niet meer uit was te krijgen....
  Het was een heel karwei, hard werken met een drilboor.......in 1 dag was hij eruit. Maar dat is natuurlijk afhankelijk van de grote van je woonkamer enz.....
  Nu hebben we een prachtige laminaatvloer. Goed schoon te houden en de kinderen kunnen er heerlijk op spelen.
   
 4. Wij hebben laminaat over de grintvloer gelegd en het er dus niet uitgehaald. Gaat ook prima!
   
 5. een vloer erbovenop leggen gaat voor ons niet werken helaas:( we hebben namelijk een open keuken en alleen in de keuken ligt de grindvloer en deze loopt over in de laminaatvloer...

  @ lin: lag jullie vloer ook direct op de betonvloer? we zijn namelijk heel benieuwd hoe de betonvloer er daarna uitziet namelijk en ook de muren en deurposten waar het natuurlijk ook tegenaan ligt...moest de vloer ge-egaliseerd worden? wat goed dat je man dat zelf heeft gedaan trouwens, ik zou het zelf niet durven we zijn iet zo handig, maar bij ons heeft het bedrijf zelf al voorgesteld om hem dr evt uit te halen en dus opnieuw te plaatsen (maar dat opnieuw plaatsen weet ik niet of ik t wel wil, trek liever de laminaatvloer door, ben echt bang dat het namelijk straks weer allemaal problemen geeft heeft ons al zoveel energie gekost dat ik liever ook de laminaatvloer doortrek:)) ...vind het zelf ook wel onhandige vloer trouwens hoor met kleine kinderen; als ze op een rozijntje gaan staan kan ik die eruit verwijderen met een sateprikker -zucht-...
   
 6. wij hadden ook grindvloer in de keuken en laminaat in de woonkamer (open keuken). Nu hebben we een houten vloer. Die is over de grindvloer gelegd. Laminaat is eruit gehaald en dat is opgevuld met een ondervloer. Dat was zo gepiept en zo'n ondervloer is helemaal niet duur!
   
 7. De betonvloer kwam er goed onder vandaan. Af en toe een beschadiging maar met de ondervloer is dit niet te merken nu er laminaat op ligt.
  Ook de plinten en muren zien er nu prima uit. De laminaat vloer is net zo dik als de grindvloer was.
  En zon handig is mijn man ook niet. Het was gewoon puur sloopwerk. Er komt echt enorm veel stof bij vrij en ookk het grind zat overal maar het was meer dan de moeite waard.
  Ooh en het stonk ook vreselijk.....zoveel viezigheid was erin achter gebleven....
   
 8. klinkt hoopvol Lin, misschien dat ik het nu toch wel aandurf nu ik jou verhaal lees; we zijn al een paar dagen zo aan het twijfelen wat we moeten doen. Hoelang had de grindvloer bij jullie gelegen? bij ons ligt ie pas een jaartje, maar gaf na paar maanden al problemen. Oh was die lucht ook in je betonvloer gekomen, jij had je vloer denk ik niet geseald/gecoat of wel??
   
 9. zou op zich ook een optie kunnen zijn, maar de vloeren zijn net 1 jaar oud , dus haal liever mijn laminaatvloertje dr nog niet uit:S
   
 10. De grindvloer lag hier al toen we hier 3 jaar geleden kwamen wonen. Mijn man denkt dat hij van 2002 is.....dus wel ouder dan jullie vloer.
  Het was echt het grind dat stonk. Toen het grind los kwam van elkaar zeg maar......
  Wij hebben er ook aan gedacht om de laminaatvloer erover heen te leggen maar dan werd het te hoog onder de deuren en langs de plinten en kozijnen.
  Ik ben met onze dochter lekker een dagje weggegaan, want het gaf ook erg veel lawaai......
  Maar als het bij jullie alleen om de keuken gaat is de oppervlakte misschien kleiner en de klus eerder geklaard??
   
 11. hier gaat t om 13 m2. denk dat we er toch voor gaan idd om hem te verwijderen:) heb er nu goede hoop in dat t moet lukken:) .
  ook goed excuus voor een dagje weg;)
   
 12. vreselijk die vloeren hè....wij hebben m ook gehad,nu ligt er laminaat overheen.maar hij kan eruit hoor,moet je inderdaad met een drilboor doen.

  succes!!!
   

Deel Deze Pagina