Haakje op de slaapkamerdeur ja/nee?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Danabelle, 29 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Danabelle

  Danabelle Fanatiek lid

  3 jan 2008
  2.495
  0
  0
  Hoi,
  Mijn dochter (20 maanden) klom telkens uit haar ledikant, we hebben nu maar een paar spijlen er tussenuit gehaald, dat leek ons veiliger dan over de rand klimmen.
  Maargoed, ze kan ook haar kamertje uit en dat doet ze dus ook als ze de kans krijgt. De deurkruk staat omhoog, maar ze krijgt hem toch open (ze gaat op haar speelgoed of op de luieremmer staan om de deur open te doen..).
  Wat vinden jullie van een haakje op de slaapkamerdeur? Is dat handig/veilig? We hebben wel een traphek, maar ik vind het niet echt handig als ze zomaar alle kamers in kan lopen boven..
   
 2. Fairytale

  Fairytale Niet meer actief

  Ik zou het echt niet doen!
  Ik heb eens gelezen dat er zo een kindje is verbrand. Hij kon niet uit zijn kamertje en is zo omgekomen..
   
 3. Danabelle

  Danabelle Fanatiek lid

  3 jan 2008
  2.495
  0
  0
  @ Fairytale, dat is dus idd waar ik bang voor ben, voor brand!
  Maar aan de andere kant, de kans dat dochter ook over het traphek klimt is reëel. En dan kan ze ook levensgevaarlijk terecht komen natuurlijk.. dat is een beetje mijn dilemma..
   
 4. Luna86

  Luna86 Fanatiek lid

  11 jan 2009
  4.048
  32
  48
  Vlakbij Arnhem
  Wij hebbeneen haakje zodat de poezebeestjes niet naar binnen konden. Nu staat er een traphekje in de deur zodat mijn zoontje nu al lekker kan spelen op zijn kamertje. Het is er zo eentje die je vast draait dus er ook makkelijk weer tussenuit te halen.
   
 5. Danabelle

  Danabelle Fanatiek lid

  3 jan 2008
  2.495
  0
  0
  @ Luna86, ze kan dus over traphekjes heen klimmen. Van boven naar beneden heeft ze het tot nu toe niet gedaan - misschien toch enig inzicht?- maar beneden hupst ze er zo overheen als het mevrouw te lang duurt eerdat we naar boven gaan. Dus ik denk niet dat dat echt een oplossing is, een hekje in de deuropening..
  Toch gokken op het inzicht van mijn meisje ('niet over het hekje naar beneden klimmen') of meer oefenen met traplopen (ze kan nu achteruit de trap af, niet vooruit, we hebben een open trap en ze kan nog niet bij de leuning) of tóch dat haakje? Of gewoon héél goed opletten?
   
 6. Damay77

  Damay77 VIP lid

  18 apr 2010
  8.357
  45
  48
  Ik zou gewoon een haakje doen. geen haakje nemen omdat je bang bent voor verbranden is natuurlijk een beetje onzin he. kindje is 20 maanden en had normaal ook in d'r bedje gelegen en er niet uitgekunt. of ze had de deur niet open gekregen omdat de deurklink omhoog stond. als er brand was geweest dan had kind er alsnog niet zelf uit gekunt en moeten wachten op hulp/ouders.
  en daarbij, heeft een kindje van 20 maanden het besef dat als het huis in brand staat, ze zelf d'r kamer moet verlaten??
  Als ze nu al uit d'r bedje klimt en ook slim genoeg is om de deur open te maken door op een emmer te staan, dan is ze ook slim genoeg om dit bij een traphekje te doen.
   
 7. deepfreeze

  deepfreeze VIP lid

  29 nov 2007
  11.748
  1
  38
  Ik had wel een haakje op de deur..
  Of eigenlijk, een haakje in de muur naast het kozijn, en een kettinkje om de deurklink. Dan kon de deur nog op een kier open.

  Toen mijn jochie 2,5 werd is hij naar aan andere kamer gegaan en daar hebben we geen haakje op de deur gedaan. Hij speelde gewoon netjes op zijn kamer, en haalt weinig/geen gekke dingen uit.

  Voor brand ben ik eigenlijk niet zo bang. Er staat in de babykamer alleen een babyfoon aan het stopcontact. En daarvan merk ik snel genoeg aan de beneden babyfoon dat het mis is.

  Er zitten op onze deuren ook sloten, maar met de sleutel dichtdoen vond ik wel eng. Als je dan in nood de deur open moet krijgen de de sleutel is verdwenen. Of de kleine heeft er aan de andere kant wat ingestopt, heb je een probleem. Met dat kettinkje is het een kwestie van snel eraf halen, of gewoon een goede beuk tegen de deur, en klaar..
   
 8. Sensea

  Sensea Niet meer actief

  er is hier pas al een hele discussie over geweest en gebleken is dat heel veel moeders op zp er geen moeite mee hebben een haakje te gebruiken of de deur op slot te draaien. ikzelf zou het nooit doen. wij hebben de kamers waar hij niet mag komen beveiligd. het washok zit een klemmetje op. de kamer van mijn dochter zit een traphekje voor en de overloop zit ook een traphekje voor. de badkamerdeur kan ook niet open voor hem.

  hij kan dus alleen op de overloop zijn eigen kamer en onze kamer waar alles veilig gemaakt is.
  hij klimt nog lang niet over het traphek met zijn slaapzak en we hebben het op voorhand al een beetje hoger gehangen.bovendien hebben we bewust een ijzer hekje met een ijzer sluiting genomen die hoor ik rammelen zodra iemand eraan zit.
   
 9. Rianne80

  Rianne80 Fanatiek lid

  20 jul 2008
  1.338
  0
  0
  Lelystad
  Ik had bij mijn oudste wel een haakje en bij de tweede was het traphekje voldoende om hem tegen te houden. Het verschilt per kind maar ik zou het risico niet nemen als er eentje over het traphekje kan klimmen (of kan openmaken zoals mijn oudste ;)).
  Kan je van het ledikant niet de bodem op de grond leggen zodat de zijkant hoger wordt?
  Anders zou ik voor een haakje gaan idd...
   
 10. Gwen81

  Gwen81 Fanatiek lid

  24 okt 2009
  2.167
  0
  0
  NULL
  NULL
  Een haakje vind ik eng.
  Je hebt toch ook van die alarmen, dat als je een raam of deur opendoet dat het alarm afgaat?
  Ik denk dat ik eerder zoiets zou plaatsen. Dat zodra de deur opengaat.. ik rechtop in bed zit!
   
 11. tjessia

  tjessia Fanatiek lid

  1 feb 2009
  2.889
  0
  0
  Hier bij allebei de meiden haakjes gehad, anders was het écht niet te doen. Nooit problemen mee gehad, je hebt trouwens toch gewoon een rookmelder op de kamers? Dus dat is geen probleem. Nee hoor, als de jongste ook zo vervelend is met in en uit bed komen, komt er zeker weten wéér een haakje op. Ik blijf niet aan de gang!
   
 12. spinnekop

  spinnekop Niet meer actief

  hoi

  ik ben het eens met de meeste meiden

  maar wat ik eigenlijk wilde zeggen

  spijlen uit het ledikant halen is gevaarlijk ze kan er zo met het hoofd tussen komen (kinderen zijn erg lenig)

  dan liever in een gewoon peuterbed ( ze komt er toch uit)

  misschien haakjes op de andere deuren en dingen weg halen waar ze op kan klimmen.


  spinnekop
   
 13. pnirmal

  pnirmal Niet meer actief


  Indd al een peuterbedje nemen ze komt er toch al uit.

  Zelf zou ik geen haakje op de deur doen. Heb wel een haakje op me deur maar die gaat er niet op als zij in die kamer ligt als ze de leeftijd heeft berijkt dat ze er uit kan dan is dat maar zo goed op letten dan. Maar ja ik heb makkelijk praten bij mij is het gelijk vloers dus tja.

  Je kunt wel een haakje doen en kijken of je hem in nood met een klap open kan breken jij zelf dan he even testen de meeste mannen rammen z.n haakje er met een klap uit qua kracht toch?

  Iemand zij iets over een alarmpje plaatsen misschien is dat ook wel een idee.

  Lastig is en blijft het wel als ze eenmaal hun bed uit kunnen en de deuren open krijgen. ( Stiekum moet ik altijd lachen als ze gelijk zo slim zijn om iets te pakken om toch de deuren open te krijgen die bijdehandjes) Maar gevaarlijk is het zeker.
   
 14. Athina

  Athina VIP lid

  31 okt 2007
  19.097
  23
  38
  zwemjuf
  zuid-holland
  ik zou voor een simpel haakje of dievenketting gaan. Die knal je er in noodgevallen zo uit, maar voor je kindje is het voldoende.

  En verder vind ik wat Droebeltje zegt eigenlijk wel waar...

  geen haakje nemen omdat je bang bent voor verbranden is natuurlijk een beetje onzin he. kindje is 20 maanden en had normaal ook in d'r bedje gelegen en er niet uitgekunt. of ze had de deur niet open gekregen omdat de deurklink omhoog stond. als er brand was geweest dan had kind er alsnog niet zelf uit gekunt en moeten wachten op hulp/ouders.
  en daarbij, heeft een kindje van 20 maanden het besef dat als het huis in brand staat, ze zelf d'r kamer moet verlaten??
  Als ze nu al uit d'r bedje klimt en ook slim genoeg is om de deur open te maken door op een emmer te staan, dan is ze ook slim genoeg om dit bij een traphekje te doen.
   
 15. cherryl

  cherryl Fanatiek lid

  27 jan 2009
  2.923
  0
  0
  ik zou voor een haakje kiezen, ik heb het geluk dat mijn dochter na een paar keer streng toegesproken te hebben haar kamer niet meer uitkomt.
  maar even over die brand, die vat ik niet helemaal... als er brand zou zijn en je dochter kan alleen zelf de deur open maken als ze ergens op kan staan, zou ze iook niet snel genoeg zijn toch??
  als je 's avonds zelf naar bed gaat zou ik hem er wel afhalen...
   
 16. Minyaweth

  Minyaweth VIP lid

  20 aug 2006
  9.082
  0
  0
  Overijssel
  wij hebben wel een haakje aan de deur gemaakt, anders loopt Vigo 's ochtends heeeeeeel vroeg naar beneden of naar onze kamer of die van Milan. Niet de bedoeling... :D:p
   
 17. mora27

  mora27 VIP lid

  25 nov 2009
  6.372
  0
  0
  webwinkel eigenaar
  in een huis
  ik zou geen haakje op de deur doen maar het speelgoed en de luieremmer en alle andere dingen waar ze op kan gaan staan uit haar kamer halen..... want als ze daardoor de deur openkrijgt kan ze het ook in haar hoofd halen om de emmer voor het traphek te zetten met alle gevolgen van dien!
   
 18. Danabelle

  Danabelle Fanatiek lid

  3 jan 2008
  2.495
  0
  0
  Ha dames,
  Allemaal bedankt voor jullie reacties, jullie hebben me wel aan het denken gezet.
  Idd, ik denk dat ze nog niet zelf op het idee komt bij brand haar kamer te verlaten. Wel denk ik dat ze dan gaat schreeuwen, en dan hoor ik haar natuurlijk direct. Ik heb overigens geen brandmelder op haar kamer; die hangt op de overloop.
  W.b. het spijlen uit het bedje halen en dat het hoofdje er dan tussen kan komen, dat snap ik niet? Het hele kind kan tussen die opening (twee spijlen weg) door, niet alleen het hoofdje, dan kan ze toch ook niet klem komen te zitten..? Met een peuterbedje of groot bed rolt ze om het half uur uit haar bedje.
  Enfin, heb besloten tot wèl een haakje. En dan alleen voor 's middags - 's nachts komt ze nooit haar bed en kamertje uit, hooguit 's ochtends als ze wakker is en wij komen niet gauw genoeg op haar MAAAMAAA! af.
   
 19. Damay77

  Damay77 VIP lid

  18 apr 2010
  8.357
  45
  48
  Ik vraag me af wat voor een haakje jij voor ogen hebt, dat het opengebroken moet worden?:( Ik heb het gewoon over zo'n haakje waarmee je voorkomt dat bijv. de achterdeur door de wind open en dicht klapt. zo'n windhaakje. die kan je zo vastzetten dat de deur helemaal niet open kan of zo dat de deur op een kier staat als hij op het haakje staat.
   
 20. Athina

  Athina VIP lid

  31 okt 2007
  19.097
  23
  38
  zwemjuf
  zuid-holland
  geloof dat dat geen oplossing is. Dan vind ze wel een knuffel of iets anders wat nét genoeg verhoging geeft om er bij te komen. Je kan de kamer niet helemaal leeg halen.
   

Deel Deze Pagina