Wat kan ik aan hartig beleg doen op de boterham doen van m'n dochtertje van 10 maanden? Eerlijk gezegd kom ik zelf niet verder dan smeerleverwordt en smeerkaas.. Hummus heb ik geprobeerd maar dat vond ze niet zo lekker. Verder heb ik komkommer sandwich spread gekocht maar ook dit vond ze niet geweldig. Qua zoet beleg heb ik genoeg! Gaat echt om hartig broodbeleg.
Kipfilet, al is dat ook redelijk zout. Uk at het ook zo met wat boter. 20+ smeerkaas is minder zout of af en toe wat jong belegen kaas. Ook favoriet (en nu nog steeds) een geklutst ei. Als smaakmaker kun je kruiden zoals bieslook toe kunnen voegen.
Misschien de hummus zelf maken en dan komkommer erover raspen. Avocado prakken en op broodje. Groenten stomen, uitlekken en prakken/pureren. Kip koken en pluizen en een beetje griekse yoghurt erdoor roeren zodat je een kipsalade krijgt zonder kruiden.
Smeerworst en smeerkaas zou ik niet geven aan een kindje, erg zout èn erg bewerkt. Net als de meeste vleeswaren. Je zou zelf kipfilet kunnen bakken en in dunne plakjes snijden voor op brood, een eitje bakken of koken en op brood geven (hoewel hier het ei dan eerst wordt opgegeten en daarna het brood niet meer geblieft wordt ) Zelf hummus maken, avocado prakken, jonge kaas (is veel minder zout) Zonnatura heeft verschillende hartige spreads zonder toegevoegde zout en suikers. De paprikavariant vonden wij erg lekker.
Hier kipfilet, huttenkase, ham, smeerkaas, leverpasta, na een jaar zijn we gewoon begonnen met broodbeleg wat wij ook eten. Wisselden hier wat af met hartig en zoet en doen we nu nog.
Philadelphia, yoghurt met uitgelekte geraspte komkommer of andere groenten, geprakt fruit, spread van zonnatura
100% pindakaas (is geen zout aan toegevoegd), notenpasta van de kleine keuken, geprakte avocado, omelet, plakje kaas, kipfilet, ham, ...