heel raar gevoel

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door ellentje23, 31 aug 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. ellentje23

  ellentje23 Bekend lid

  30 mei 2008
  535
  0
  0
  verzorgende ig
  regio utrecht
  hallo,

  ik zit ergens mee en kan het niet goed uitleggen....
  ik had afgelopen vrijdag een steek aan de binnenkant van me navel net of er aan de navelstreng werd getrokken.
  nou weet ik dat dat kan maar iedereen zei gelijk van o misschien zit de navelstreng wel om het hoofdje heen..
  maar of dat kan weet ik niet want weet dat het bij een bevalling wel eens voorkomt maar tijdens het zwanger zijn heb ik eigenlijk nog nooit gehoord iemand wel?

  en dan had ik een kleine buikje gekregen die opzich wel te zien was althans voor mij en mijn vriend maar nu ineens is die verdwenen....en heb ook nergens meer last van althans heb geen kwaaltjes meer..heel raar maar heb een beetje het gevoel of ik niet meer zwanger ben omdat ik nergens last van heb en me buikje niet meer te zien is...
  is dit normaal of moet ik een afspraak maken bij de verloskundige?
  ik moet daar 8 september weer heen voor controle dus moet ik nog wachten?ik weet het even echt niet meer misschien dat jullie mij kunnen helpen....en het gevoel een beetje kunnen laten verdwijnen.... :oops:


  liefs ellen
   
 2. bamjolan

  bamjolan VIP lid

  7 mei 2008
  8.139
  0
  36
  Vrouw
  Moeder
  Den Haag
  Als je bang bent, je vk even bellen, alleen hun kunnen je raad geven en /of gerust stellen.
   
 3. Foxter

  Foxter Niet meer actief

  De navelstreng zit niet aan jouw navel vast. Waarschijnlijk zit je baarmoeder nu gewoon bij je navel, en trekt het allemaal een beetje.
   
 4. HJ1977

  HJ1977 Actief lid

  6 jun 2007
  447
  0
  0
  Haha, ja grappig dat veel mensen dat denken he! Die navelstreng zit idd gewoon aan de placenta vast en niet aan jouw navel! Stom dat mensen dan zeggen dat de navelstreng om het hoofdje zit. Echt onzin!
   
 5. Foxter

  Foxter Niet meer actief

  volgens mij voel je er sowieso niks van als de kleine aan de navelstreng zit te pielen :)
   
 6. Wilma

  Wilma VIP lid

  22 mei 2006
  6.396
  0
  0
  Uithoorn
  Dit is mn derde zwangerschap en heb nog nooit wat gevoelt van n navelstreng waar aan getrokken werd hoor!
  Laat je toch niet zo gek maken door ontwetendheid van anderen.
  De navelstreng zit aan je placenta vast en die kan overal zitten.
  Steekjes, krampjes en andere ongemakken zal je nog veel tegen komen. Dus niet bij elk gevoel denken dat er wat mis is.
  Als je je niet gerust gesteld voelt of je hebt t idee dat er wat is dan bel je gewoon ff je VK of gyn. Daar zijn ze voor!
  Overigens zit de navelstreng waarschijnlijk gewoon zoals die hoort en is die kleine nog zo klein dat al zat dat ding er om heen hij/zij er geen last van had.
  Op de een of andere manier regelt dat zich vanzelf. Behalve als de kleine geboren moet worden want dan wordt de navelstreng strak getrokken. En dat controleren ze eerst als het hoofdje eruit is hoor.
   
 7. raspberry

  raspberry Niet meer actief

  Hoi, wat al de andere meiden al zeggen: de navelstreng van je kindje zit aan de placenta vast en die zit ergens aan de binnenkant van je baarmoeder, ;) Jouw navel heeft daar helemaal niets mee te maken.
  Dat je bij je navel wat voelde, kan idd betekenen dat je baarmoeder nu ongeveer zo hoog is: zou goed kunnen.
  En dat je buikje wat slinkt: ook dat kan hoor. Je geeft al aan geen klachten meer te hebben (en dat is vrij normaal bij 16 weken, dat je dan ineens de overgang hebt naar een goede periode), dus het kan goed zijn dat je eigen ingewanden eerder de boel wat hebben opgedrukt, maar nu gewoon tot rust zijn gekomen.

  Ik denk dat je prima de afspraak met je VK kunt afwachten, maar als je je echt zoveel zorgen blijft maken, bel dan gewoon. Vriendin van mij is huisarts en die zegt altijd: 90% van m'n werk bestaat niet zozeer uit behandelen alswel uit geruststellen... Zal voor een VK weinig anders gelden, :-D
   
 8. Vlinder84

  Vlinder84 Niet meer actief

  Sommige mensen lijken er plezier in te scheppen een zwangere vrouw de stuipen op het lijf te jagen. Echt, het is onmogelijk dat je 'navelstrengtrekken' gevoeld hebt. En al helemaal bij je navel, aangezien je baarmoeder daar nog niet eens in de buurt komt. Bel gewoon even je vk en vertel dat je je erg veel zorgen maakt. En laat je niet gek maken door anderen hoor!
   
 9. sanneke

  sanneke VIP lid

  3 feb 2006
  5.476
  0
  0
  bij je navel in de buurt zitten ook banden en die kan je ook goed voelen.
   
 10. ladyrabbit

  ladyrabbit Bekend lid

  13 apr 2008
  704
  1
  0
  Begeleider psychiatrie
  Noord-Limburg
  Ik sluit me sowieso aan bij de rest: VK bellen als je je ongerust maakt, daar zijn ze voor en daarna slaap jij waarschijnlijk gewoon een stuk beter! Je placenta kan ook op een heel andere plek zitten, en je kan het echt NIET voelen als je baby aan de navelstreng zit te sjorren, daar is ie echt niet sterk genoeg voor. Daarnaast kan de navelstreng tot de geboorte ook niet om het nekje terecht komen omdat ie daar veel te stijf voor is.
   

Deel Deze Pagina