Hellup: handen in de fik van rode peper!

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door appelappel, 21 aug 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 1. OOOOOOOOOOOOh ik heb zo'n ongelooflijke brandende pijn in mijn handen van het snijden van rode peper. Dat was om 6 uur vanavond. Niets helpt en de pijn wordt steeds erger...

  Op internet gelezen dat er geen oplossing voor is en dat het wel 1,5 dag kan duren... baal echt ongelooflijk. Hoe kan ik nou slapen? Alleen met mijn handen in waterbak zitten helpt, maar zodra deze er 1 seconde uit zijn doet het meteen weer héél erg pijn! Ik heb 2 paracetamol ingenomen en ik ga me dan toch zorgen maken om de baby, maarja, dit kan toch niks kwaad?!
   
 2. oeiiiii pijnlijk!

  een tip! NIET IN JE OGEN WRIJVEN!
  dat heb ik een keer gedaan...niet aan te raden..
  verder zou ik niet weten wat je hier aan kunt doen... misschien wat olie smeren ofzo?

  succes
   
 3. Lijkt me niet dat het kwaad kan, gewoon errug naar voor jou. Ik was mijn handen altijd met suiker na het snijden. Hoop dat je er iets aan hebt..
   
 4. melk neutraliseert het branderige van peper.. maar ik weet niet of dat alleen zo is als je het eet of ook bij je handen. Maar proberen kan geen kwaad toch? Dus ipv water wat melk proberen?
  Verder denk ik niet dat het veel kwaad kan voor je kindje. Er zit een stofje in peper waardoor je het ervaart als branderig, maar eigenlijk gebeurt er niets, en brand het dus niet echt.
   
 5. ik heb ook gehoord dat melk helpt ;)
   
 6. Melk ja...Ik ben een peperverslaafde, en als ik eens per ongeluk een iets te groot stuk peper opeet, spoel ik het altijd weg met melk. Ik hoop dat dat ook werkt op je vingers!
   
 7. Ik zat ook te denken aan melk.. En handen dik invetten met Nivea ofzo.
   
 8. Suiker neutraliseert capsaicine uit pepers (het stofje dat brandt). Er zit in melk ook suikers, maar je zou ook bv. limonadesiroop of suikerwater kunnen maken en daar je handen in doen.

  Succes meis! Wat een naar gevoel moet dat zijn! :?
   
 9. Bedankt voor jullie reacties!

  Halleluja, wat een hel gisteren zeg! Ik heb een bak melk naar mijn bed gezet en af en toe mijn vingers in gedaan, ik heb koude natte washandjes om mijn handen gedaan en nog vòòr het slapen gaan mijn handen gewassen met suiker. Zo ben ik uiteindelijk na 1,5 uur in slaap gevallen. Zéér dat het weer deed! Snap niet hoe ik uiteindelijk in slaap ben gevallen. Toen ik een uur later wakker werd, was het helemaal weg... en nu gelukkig niet meer teruggekomen. Ik lag met mijn armen buiten het bed, met een washandje tussen mijn handen ingeklemd... Paracetmol mag je er 6 van in een etmaal, dat wist ik. Kan geen kwaad voor de baby, maar die hete handen... ? Gelukkig was de baby vannacht erg beweeglijk en dan ben ik meteen helemaal gelukkig en zeg ik: dank je lieve beeb, dat je mama even geruststelt... Bedankt voor jullie tips!

  Liefs,
  naannaan
   
 10. Gelukkig dat het weer over is. Maar misschien een kleine tip om het in het vervolg te voorkomen: ik smeer mijn handen voordat ik een peper ga snijden in met olijfolie. Als je dan na het snijden je handen wast, was je de peperresten met de olijfolie mee van je handen.
   
 11. Deze mag gesloten worden, bedankt!
   

Deel Deze Pagina