ik heb gister zelf cake gemakt met de gebruikelijke ingedrienten dus 200gram suiker 200gram boter 200 gram bloem snufje zout en 4 eieren nu is mijn cake niet zo luchtig en gerezen als de cakes die je in dewinkel komt verder is hij wel oke maar hoe komt dit? en moet ik misschien het bloem vervangen door zelfriijzend bakmeel?
idd het bakpoeder ontbreekt!voor de hoeveelheid moet je even op de verpakking kijken,dat verschilt nogal eens!
Als je hem maakt zoals mijn moeder kan ie eigenlijk nooit misgaan ; CAKE 200 g bloem 200 g suiker 200 g roomboter 2 zakje vanillesuiker 4 eieren ½ zakje Bakpoeder Beetje Zout Klop eerst de suiker met de eieren in een paar minuten op hoge stand flink luchtig. Dan voorzichtig de bloem, zachte boter (magnetron), zout en bakpoeder toevoegen. Heel kort (!) kloppen. Tulband vorm goed invetten + paneermeel. 150/175 graden. Groetjes!
Begin onderhand een beetje te kwijlen @Judith; Jahoor! Ook je lekkere receptensite! Jammie! Staan echt heerlijke dingen.
Hihi heb zaterdag ook geprobeerd een cake te bakken, maar ik moest em afgieten! Toch iets fout gedaan!
Ik krijg ook spontaan zin in lekkere cake of taart! @Stienke: Moet je es de ingrediënten gebruiken van Ayyildizf en daarbij 1 afgestreken theel. bakpoeder, dan komt het vast goed En je temperatuur goed instellen natuurlijk @Toys: Leuk om te horen dat je mn site leuk vind! Daar doe ik het voor hè! (als je hem nog eens bezoekt. edit mod: reclame maken voor je site tot daaraan toe, maar de rest heb ik verwijderd.
Nee, ik hou op met reklame maken (nou, nog 1x voor ladym dan!) @Ladym: probeer mijne maar eens: http://www.receptenverzameling.nl/?s=marmercake
ik gebruik zelfrijzendbakmeel, ipv bloem en bakpoeder en mijn cakes lukken vaker weldan niet (haha) eet smakelijk